Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys

20-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag middag kreeg de fc Harlingen de koploper in de derde klasse A van het zondag voetbal op bezoek.

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys Foto: Hielke Jager.

In hun gelederen de altijd en overal scorende spits Freddy de Grooth. Hoewel iedereen van de fc Harlingen wist wie de gevaarlijkste man zou zijn, wist niemand hem af te stoppen en zo zou hij deze middag vier keer simpel scoren, drie keer met een knikje met het hoofd. De imponerende gestalte wekt ontzag op, maar ook hij moet toch beter te verdedigen zijn. Fc Harlingen speelde geen slechte wedstrijd, maar werd door één man verslagen. Er werd hard gewerkt en er kwamen ook kansen, helaas werden die te weinig benut. Toen fc Harlingen tegen scoorde was er paniek in de Groninger achterhoede. Scheidsrechter Stel had in de 10e minuut de bal op de stip moeten leggen en misschien krijg je dan toch een andere wedstrijd, we zullen het nooit weten. Groninger Boys was als ploeg toch de betere en is de overwinning verdiend.

 

Opnieuw waaide het deze middag stevig en dat zou ook invloed hebben op het spel. De thuisclub startte eerst tegen de wind in. De Groningers lieten meteen zien waar ze voor gekomen waren en zetten direct een paar gevaarlijke aanvallen op. Een hoge bal verdween bijna zomaar in het doel van de fc Harlingen en een schot ging rakelings voor langs. De thuisclub liet zich ook niet onbetuigd en werd in kansrijke positie teruggefloten voor vermeend buitenspel. In de 8e minuut mogen de gasten op rechts ingooien. Rechtsachter Datema gooide de bal voor het doel en daar stond Freddy de Grooth klaar om ongehinderd de 0-1 binnen te koppen. Hierna krijgt Jorge Pirez een klein kansje en dan komt de 18e minuut. De keeper van Groninger Boys, Feike Spoor, legt op de achterlijn, ruim binnen de zestien meter diezelfde Jorge neer. Iedereen denkt strafschop, behalve de scheids. Hij legt de bal een meter buiten het strafschopgebied en onthoudt de fc Harlingen zo een penalty. Bij het benutten ervan zou het gelijk worden en krijg je ook misschien wel een andere wedstrijd.

 

Ja en dan gebeurt even later wat je dan kunt verwachten, de tegenstander scoort. Uit een goede voorzet is het weer Freddy die simpel kan inkoppen en de stand op 0-2 brengt. Marco Zeilmaker kreeg na vasthouden van zijn tegenstander geel en dat zou later nog gevolgen hebben. Op zo'n 25 meter van het Harlinger doel krijgen de Groningers een vrije trap en het wordt eentonig, weer staat Freddy achter de bal en schiet verwoestend hard op doel. Doelman Vincent van der Werf stompt de bal uit zijn doel, een geweldige redding. Helaas zou de daarop volgende corner toch weer worden afgerond door de geblokte spits, die weer met het hoofd de 0-3 binnen knikt. Ondanks de achterstand bleven de jongens van de fc Harlingen knokken voor een beter resultaat en in de 40e minuut leek een boogbal van Niels Vlottes over de voor zijn doel staande keeper te zeilen, maar de bal stuitte via de paal naast. Ook Sander Zeilmaker kan even later het doel ook niet vinden. Gutierrez van de tegenstander krijgt daarna een niet te missen kans, maar doet dat wel. De ruststand is een 0-3 achterstand voor de thuisclub.

 

De tweede helft begint met een corner voor de gasten maar Vincent is op zijn hoede. De opnieuw hardwerkende en de duels niet schuwende Jeroen van Dellen leek te gaan scoren, maar werd wegens buitenspel teruggefloten. Groninger Boys probeerde de score ook uit te breiden, maar het was duidelijk dat de andere spelers niet bij machte waren om te scoren en dat alleen de spits dat kon deze middag. Vincent moest wel enkele reddingen verrichten om ze van scoren af te houden en deed dat vakkundig. In de 60e minuut krijgt Marco voor een lichte overtreding zijn tweede gele kaart, hij mag gaan douchen en moet fc Harlingen met 10 man verder.

 

Het leek wel of ze hierna beter gingen voetballen en in de 64e minuut komt Sander op rechts in balbezit, zet goed voor en Niels Vlottes scoort de 1-3. En vanaf dat moment zat er meer in voor de thuisclub. Arjan Outhuyse wordt dan vervangen door A-junior Peter Zuiderhof. Via Jorge Pirez scoort de fc Harlingen bijna twee keer en werd de Groninger achterhoede steeds onrustiger. Ook Jeroen en Niels proberen het. Sjouke Bootsma speelde vanaf het middenveld nu en was een paar keer met goede schoten dichtbij een doelpunt. De thuisclub speelde met tien man vol op de aanval, maar wat de weer geweldig spelende Patrick van der Waard en aanvoerder Ane Schaap ook probeerden de bal ging er niet in. Sander werd vervangen door de andere A junior Remko Zandberg. Ook Peter Zuiderhof had kunnen scoren, maar liet dat na. De uitbraken van de gasten waren levensgevaarlijk en ze kregen geweldige kansen die ze onbenut lieten, mede door goed keeperswerk van Vincent.

 

In de 85e minuut wordt de wedstrijd definitief beslist en het is weer Freddy de Grooth nu met een geplaatst schot de 1-4 op het scorebord zette. En blijkbaar als beloning ging hij op foto (een selfie) met enkele selectiespelers van onze zustervereniging. Jeroen werd gewisseld en de derde A-junior maakte zijn opwachting, Jelmer Kooistra. In de 88e minuut zou hij zelfs scoren en met een mooie kopbal over de keeper in de bovenhoek de 2-4 maken, na prima aangeven van Peter. De overwinning van de gasten was terecht. De spelers van de fc Harlingen verdienen een compliment. Robert van der Zee had het deze middag erg moeilijk, maar zijn inzet en werklust mogen er zijn.

 

  • Foto's: Hielke Jager.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur!

20-11-2017

HARLINGEN - Dat betekent dat de schoentjes weer gezet worden en er suprise creaties gemaakt worden.

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1

20-11-2017

HARLINGEN - Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Eén keer goud en twee keer zilver voor V&K-Stenen Man turnsters

20-11-2017

HARLINGEN - De eerste turncompetitie dames eerste en tweede divisie afgelopen zaterdag heeft voor V&K-Stenen Man een mooi resultaat opgeleverd.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"