CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys

20-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag middag kreeg de fc Harlingen de koploper in de derde klasse A van het zondag voetbal op bezoek.

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys Foto: Hielke Jager.

In hun gelederen de altijd en overal scorende spits Freddy de Grooth. Hoewel iedereen van de fc Harlingen wist wie de gevaarlijkste man zou zijn, wist niemand hem af te stoppen en zo zou hij deze middag vier keer simpel scoren, drie keer met een knikje met het hoofd. De imponerende gestalte wekt ontzag op, maar ook hij moet toch beter te verdedigen zijn. Fc Harlingen speelde geen slechte wedstrijd, maar werd door één man verslagen. Er werd hard gewerkt en er kwamen ook kansen, helaas werden die te weinig benut. Toen fc Harlingen tegen scoorde was er paniek in de Groninger achterhoede. Scheidsrechter Stel had in de 10e minuut de bal op de stip moeten leggen en misschien krijg je dan toch een andere wedstrijd, we zullen het nooit weten. Groninger Boys was als ploeg toch de betere en is de overwinning verdiend.

 

Opnieuw waaide het deze middag stevig en dat zou ook invloed hebben op het spel. De thuisclub startte eerst tegen de wind in. De Groningers lieten meteen zien waar ze voor gekomen waren en zetten direct een paar gevaarlijke aanvallen op. Een hoge bal verdween bijna zomaar in het doel van de fc Harlingen en een schot ging rakelings voor langs. De thuisclub liet zich ook niet onbetuigd en werd in kansrijke positie teruggefloten voor vermeend buitenspel. In de 8e minuut mogen de gasten op rechts ingooien. Rechtsachter Datema gooide de bal voor het doel en daar stond Freddy de Grooth klaar om ongehinderd de 0-1 binnen te koppen. Hierna krijgt Jorge Pirez een klein kansje en dan komt de 18e minuut. De keeper van Groninger Boys, Feike Spoor, legt op de achterlijn, ruim binnen de zestien meter diezelfde Jorge neer. Iedereen denkt strafschop, behalve de scheids. Hij legt de bal een meter buiten het strafschopgebied en onthoudt de fc Harlingen zo een penalty. Bij het benutten ervan zou het gelijk worden en krijg je ook misschien wel een andere wedstrijd.

 

Ja en dan gebeurt even later wat je dan kunt verwachten, de tegenstander scoort. Uit een goede voorzet is het weer Freddy die simpel kan inkoppen en de stand op 0-2 brengt. Marco Zeilmaker kreeg na vasthouden van zijn tegenstander geel en dat zou later nog gevolgen hebben. Op zo'n 25 meter van het Harlinger doel krijgen de Groningers een vrije trap en het wordt eentonig, weer staat Freddy achter de bal en schiet verwoestend hard op doel. Doelman Vincent van der Werf stompt de bal uit zijn doel, een geweldige redding. Helaas zou de daarop volgende corner toch weer worden afgerond door de geblokte spits, die weer met het hoofd de 0-3 binnen knikt. Ondanks de achterstand bleven de jongens van de fc Harlingen knokken voor een beter resultaat en in de 40e minuut leek een boogbal van Niels Vlottes over de voor zijn doel staande keeper te zeilen, maar de bal stuitte via de paal naast. Ook Sander Zeilmaker kan even later het doel ook niet vinden. Gutierrez van de tegenstander krijgt daarna een niet te missen kans, maar doet dat wel. De ruststand is een 0-3 achterstand voor de thuisclub.

 

De tweede helft begint met een corner voor de gasten maar Vincent is op zijn hoede. De opnieuw hardwerkende en de duels niet schuwende Jeroen van Dellen leek te gaan scoren, maar werd wegens buitenspel teruggefloten. Groninger Boys probeerde de score ook uit te breiden, maar het was duidelijk dat de andere spelers niet bij machte waren om te scoren en dat alleen de spits dat kon deze middag. Vincent moest wel enkele reddingen verrichten om ze van scoren af te houden en deed dat vakkundig. In de 60e minuut krijgt Marco voor een lichte overtreding zijn tweede gele kaart, hij mag gaan douchen en moet fc Harlingen met 10 man verder.

 

Het leek wel of ze hierna beter gingen voetballen en in de 64e minuut komt Sander op rechts in balbezit, zet goed voor en Niels Vlottes scoort de 1-3. En vanaf dat moment zat er meer in voor de thuisclub. Arjan Outhuyse wordt dan vervangen door A-junior Peter Zuiderhof. Via Jorge Pirez scoort de fc Harlingen bijna twee keer en werd de Groninger achterhoede steeds onrustiger. Ook Jeroen en Niels proberen het. Sjouke Bootsma speelde vanaf het middenveld nu en was een paar keer met goede schoten dichtbij een doelpunt. De thuisclub speelde met tien man vol op de aanval, maar wat de weer geweldig spelende Patrick van der Waard en aanvoerder Ane Schaap ook probeerden de bal ging er niet in. Sander werd vervangen door de andere A junior Remko Zandberg. Ook Peter Zuiderhof had kunnen scoren, maar liet dat na. De uitbraken van de gasten waren levensgevaarlijk en ze kregen geweldige kansen die ze onbenut lieten, mede door goed keeperswerk van Vincent.

 

In de 85e minuut wordt de wedstrijd definitief beslist en het is weer Freddy de Grooth nu met een geplaatst schot de 1-4 op het scorebord zette. En blijkbaar als beloning ging hij op foto (een selfie) met enkele selectiespelers van onze zustervereniging. Jeroen werd gewisseld en de derde A-junior maakte zijn opwachting, Jelmer Kooistra. In de 88e minuut zou hij zelfs scoren en met een mooie kopbal over de keeper in de bovenhoek de 2-4 maken, na prima aangeven van Peter. De overwinning van de gasten was terecht. De spelers van de fc Harlingen verdienen een compliment. Robert van der Zee had het deze middag erg moeilijk, maar zijn inzet en werklust mogen er zijn.

 

  • Foto's: Hielke Jager.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur!

20-11-2017

HARLINGEN - Dat betekent dat de schoentjes weer gezet worden en er suprise creaties gemaakt worden.

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1

20-11-2017

HARLINGEN - Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Eén keer goud en twee keer zilver voor V&K-Stenen Man turnsters

20-11-2017

HARLINGEN - De eerste turncompetitie dames eerste en tweede divisie afgelopen zaterdag heeft voor V&K-Stenen Man een mooi resultaat opgeleverd.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"