Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen ruim langs ONB

27-03-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen speelde afgelopen zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ONB.

Fc Harlingen ruim langs ONB Foto: Dorus Breidenbach.

Van deze ploeg moest gewonnen worden en dat gebeurde ook. Zonder zelf veel in gevaar te zijn geweest wisten de Harlingers viermaal het net te laten bollen. Ook deze keer moest trainer Duco Mulder weer improviseren. Het centrale duo Adema en van der Waard ontbrak. Niels Outhuyse speelde voor het eerst van zijn voetballeven als laatste man, met de uitstekend spelende Sjouke Bootsma als voor stopper. Sander Zeilmaker was door geschoven naar de rechterspits positie.

 

Na een kwartier viel Arjan Outhuyse uit met een hamstringblessure. Het was Robert van der Zee die hem verving. Hierdoor werden er weer omzettingen gedaan in het elftal. Doelman was Vincent van der Werf en hij had een rustige middag. De thuisploeg startte voortvarend. Er was meteen een goede aanval over rechts en het schot van Niels Vlottes werd door de keeper gepakt. Even later leek Sander te scoren maar zijn lage schuiver ging voorlangs. Een combinatie tussen Jeroen van Dellen, die steeds beter begint te spelen in dit team en de degelijk spelende Mateusz Ype eindigde met een schot van de laatstgenoemde dat net over ging. ONB stelde hier weinig tegen over, maar kreeg wel een paar corners achter elkaar. Zoals boven al genoemd viel Arjan na een kwartier geblesseerd uit. Robert van der Zee ging linksachter spelen en aanvoerder Ane Schaap schoof door centraal op het middenveld. Even later kwam doelman van der Werf wat in de problemen, hij schoot een bal tegen een tegenstander, maar Robert was goed bij de les en schoot de bal corner. Na een solo van Mateusz kreeg Sander opnieuw een mogelijkheid, maar geen doelpunt.

 

In de 27e minuut kruipt ONB door het oog van de naald. Een vrije trap op rechts wordt door Ane goed voor gezet en Sjouke kopt tegen de binnen kant paal, de bal springt in de handen van de doelman. Zo'n zelfde vrije trap zou leiden tot een penalty, resoluut gegeven door de prima fluitende scheidsrechter Schram. Sjouke werd door verdediger Tim Stijger tegen de grond gewerkt. Het was Sander die de penalty hard in de linkerhoek binnen schoot en zo kwam de fc Harlingen na 35 minuten op 1-0.

 

De thuisploeg bleef de betere en dat leidde vlak voor de rust tot een tweede treffer. De bal belandde via Jeroen bij Niels Vlottes die een prima dieptepass gaf op Sander en deze maakte met een mooi schot de 2-0. Zo kwam ook de rust.

 

In de tweede helft werd het spel er niet beter op. Fc Harlingen begon slordig. Toch was Jorge Pirez dicht bij een treffer. Zijn ingeschoten bal verdween via een verdediger tot corner. Even later gaf Ane een goede voorzet die net door Sjouke gemist werd. Op het middenveld probeerde Nils Podt steeds voetballend een oplossing te vinden en gaf diverse steekballetjes. Daar had meer mee gedaan moeten worden.

 

In de 52e minuut gaf Sjouke een prima dieptepass op Jorge, hij ging alleen op de keeper af en scoorde beheerst de 3-0. Nils maakte aan de zijlijn een overtreding en dit zou een kleine mogelijkheid worden voor ONB. Yasin Faggouss zou Nils hierna vervangen. Sander en Niels Vlottes kregen hierna wat kleine kansjes. Met nog een kwartier te spelen werd Sander gewisseld en Daniël Matakupan nam zijn plaats in. Laatste man Niels Outhuyse deed het niet onverdienstelijk, zelfs koppend was hij sterk. Toch zou er nog een doelpunt vallen voor de fc Harlingen. Rechts op het middenveld, op zo'n 30 meter van het ONB-doel mocht Ane een vrije trap nemen en vijf minuten voor het einde verdween zijn schot via Jorge in de linkerbovenhoek en maakte hij de 4-0. Vlak voor het einde van de wedstrijd breekt Jorge door en lijkt alleen op de keeper af te gaan, maar een verdediger legde hem neer en deze Hakim Sahar Popkema kon met rood vertrekken. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en behaalde fc Haringen een mooie overwinning en belangrijke drie punten.

 

Volgende week is het inhaal/beker en is het eerste team dus vrij. Daarna is er weer een thuiswedstrijd tegen Drachten.

 

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Spaar weer voor je eigen moestuintje bij Albert Heijn Harlingen

27-03-2017

HARLINGEN - Dit jaar gaan we voor een goede oogst!

Eerste speeddate voor werkzoekenden een succes

27-03-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 21 maart heeft het Gebiedsteam Harlingen samen met drie zorgorganisaties een speeddate voor werkzoekenden georganiseerd.

3e Speelronde Waddenrobkes

27-03-2017

HARLINGEN - Elke zaterdagochtend staan alle Waddenrobkes van Zeerobben geduldig te wachten totdat ze met hun vlag en met hun bondscoach zich mogen voorstellen aan het publiek.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis