CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

fc Harlingen ruim langs Blauwhuis

12-09-2017

HARLINGEN - In de tweede bekerwedstrijd moest fc Harlingen aantreden tegen het twee klassen lager spelende Blauwhuis, getraind opnieuw door Bennie Zeilmaker.

fc Harlingen ruim langs Blauwhuis Foto: Dorus Breidenbach.

In een niet zo'n geweldige wedstrijd was fc Harlingen de gehele wedstrijd de boven liggende partij, maar scoorde veel te weinig. Dat het maar 4-0 werd was te wijten aan het onbenut laten van vele kansen en door uitstekend keeperswerk van de jeugdige Blauwhuis doelman Jimte Bootsma.

 

De thuisclub speelde eerst met de wind in de rug en die wind speelde de gehele wedstrijd beide teams wel parten. Veel passes waren te hard en onzuiver. In de tiende minuut werd fc Harlingen echt gevaarlijk. Een mooie vrije trap van Ane Schaap, deze middag goed op dreef, werd door een verdediger uit het doel gekopt toen de doelman al geslagen was. Even later kopt Sander Zeilmaker goed in maar in een reflex stompt doelman Bootsma de bal uit het doel en dat zou deze middag niet zijn laatste redding zijn. Sander komt binnen de zestien en wordt vakkundig neergelegd en de scheids kon niet anders dan een penalty geven, maar hij legde de bal op de rand zestien. Sjouke Bootsma schoot de vrije trap ver over.

 

Het was deze middag eenrichtingverkeer. Ondanks het soms te hard ingrijpen van de gasten, waar de scheids niet voor floot, kwamen er kansen zat. Vooral Sander had deze middag bij de afronding geen geluk. Toch zou fc Harlingen door een penalty de leiding nemen na een klein half uur. Weer werd Sander in het strafschopgebied neergelegd en de scheids moest nu wel een strafschop geven. Arjan Outhuyse schoot de bal onberispelijk binnen, 1-0 Patrick van de Waard kreeg ook nog een mooie kans om te scoren en een kopbal van Jorge Pires werd ook van de lijn gehaald. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het toch nog 2-0 door een laag ingeschoten bal van Ane Schaap.

 

Niels Vlottes was na de rust de vervanger van Jorge Pires. Het spel bleef ook in de tweede helft hetzelfde, een veel sterker fc Harlingen en een stevig verdedigend Blauwhuis. Er kwamen vele corners en met kunst en vliegwerk wist Blauwhuis fc Harlingen het scoren te beletten, de bal wilde er niet in. De gasten werden nog één keer gevaarlijk toen de scheidsrechter om onbegrijpelijke reden hen een vrije trap op de rand van zestien gaf. De bal verdween net over.

 

In de 65e minuut werd Marco Zeilmaker vervangen door de jeugdige Remko Zandberg, die een prima inval beurt had en bijna nog scoorde ook. Zijn goed genomen corners waren steeds gevaarlijk. Fc Harlingen zette diverse goede aanvallen op, maar de afronding ontbrak steeds. In de 80e minuut was het Arjan die met een prachtig schot vanaf rechts de stand op 3-0 bracht. Een prachtige bal van Sjouke van achteruit over de verdediging op de sprintende Ane werd door deze prima afgerond en zo werd de stand 4-0 en dat zou ook de eindstand zijn.

 

Opstelling fc Harlingen: doel: Vincent van der Werf, achter: Marco Zeilmaker (Remko Zandberg) Sjouke Bootsma, André Sopacua, Frank Claasz Coockson, midden: Arjan Outhuyse, Patrick van de Waard, Nils Podt, Ane Schaap en voor: Jorge Pires (Niels Vlottes), Sander Zeilmaker.

 

 

Verslag: Henk Metz

Foto’s: Dorus Breidenbach www.fotografiedorus.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwsbrief Nieuw-Zuid september

12-09-2017

HARLINGEN - De nieuwsbrief van september 2017 is uit, hierin leest u onder andere over de laatste ontwikkelingen, de plannen die Nieuw Zuid heeft en welke activiteiten er worden aangeboden.

Piet Paulusma opent gerestaureerde Oosterbrug

12-09-2017

HARLINGEN - Tijdens de Open Monumentendag zaterdag 9-9-2017 in Harlingen werd de gerestaureerde Oosterbrug heropend door weerman Piet Paulusma.

Hulpdiensten oefening op de nieuwe N31

12-09-2017

HARLINGEN - Op donderdag 14 september 2017 organiseert Veiligheidsregio Fryslân een grootschalige hulpverleningsoefening op de bouwplaats van de nieuwe autoweg N31 in Harlingen.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats
Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns