Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen niet opgewassen tegen Nieuw Roden

30-10-2017

HARLINGEN - Door de harde noorden wind bleek voetballen erg moeilijk te zijn zondagmiddag.

Fc Harlingen niet opgewassen tegen Nieuw Roden Foto: Dorus Breidenbach.

De ploeg die het beste en het slimste er mee om zou gaan zou de winnaar worden. De ploeg van Nieuw Roden bleek fysiek, qua voetbal en slimheid fc Harlingen de baas. En de op de overwinning met 1-3 was niks aan te merken. Even leek het erop dat de thuisclub na de aansluitingstreffer nog gelijk zou maken, maar helaas. Na de gewonnen wedstrijd in Leeuwarden tegen Friesland zou je denken dat de fc Harlingen de lijn met hard werken en een geweldige inzet door wilde zetten, dat bleek echter niet het geval. Opvallend was ook de rentree van good-old Niels Outhuyse, acterend als laatste man.

 

De wind speelde deze middag een cruciale rol. De thuisclub begon met de harde wind in de rug en wil je dan tot goede aanvallen komen, moet je elkaar aanspelen en geen lange halen geven, de bal gaat veel te snel. Tot veel goede aanvallen kwam fc Harlingen in de eerste helft bijna niet. Dat was ook de verdienste van de gasten uit Drenthe die er stevig ingingen, kort dekten en een overtreding niet schuwden. De tegenstander kreeg in de begin fase veel ruimte op rechts en werden gevaarlijk.

 

In de 7e minuut keek fc Harlingen al tegen een achterstand aan. Spits Jurriaan Kampen kreeg halverwege de fc Harlingen helft de bal. Bijna ongehinderd kon hij door gaan naar de zestien en scoorde beheerst laag in de linker hoek, keeper Vincent van der Werf was kansloos. De verdediging was veel te lief en had in moeten grijpen. In de 10e minuut gaf Ane Schaap een goede voorzet, maar Sander Zeilmaker kwam net te kort om te scoren. Even later draaide Niels Vlottes zich vrij en schoot op doel, zijn schot werd geblokt. Uit een corner schoot Arjan Outhuyse de bal goed in maar vond de keeper op zijn post. Na twintig minuten krijgt Nieuw Roden een niet te missen kans, gelukkig voor de thuisclub belandde de bal naast het doel. De verdediging van fc Harlingen moest alle zeilen bij zetten om doelpunten te voorkomen. Bij één van de aanvallen was Robert van der Zee de reddende engel. De gehele eerste helft liet van beide kanten weinig goed voetbal zien en werd er gerust met de 0-1 stand.

 

De tweede helft was nog maar net begonnen of de deze middag op het middenveld spelende Patrick van der Waard verloor de bal aan de zijlijn. Gelukkig herstelde hij zijn fout ten koste van een corner. Nieuw Roden kreeg nog een paar corners die wel gevaar op leverden, de verdediging wist soms met kunst en vliegwerk de bal weg te werken. In de 55e minuut werd Niels Vlottes gewisseld en Jelmer Kooistra maakte zijn debuut in het eerste elftal in deze competitie en deed dat niet onverdienstelijk tegen de reuzen uit Drenthe. In de 66e minuut schoot keeper Bobby Coster de bal veruit. De bal stuitte over de Harlinger verdediging en zo kon Wilco Drent de 0-2 scoren. Hierna probeerde fc Harlingen wel de bakens te verzetten en ging meer op de aanval spelen. Sjouke Bootsma kwam in schietpositie, maar zijn schot smoorde in de verdediging. Er kwamen ook een aantal corners, de hoge ballen waren steeds een prooi voor de lange verdedigers.

 

Toch zou fc Harlingen uit zo'n corner de aansluiting treffer maken, een verdediger maakte hands en scheidsrechter Keller gaf een penalty. Het was Arjan Outhuyse die de bal onberispelijk inschoot en de fc Harlingen weer hoop gaf, 1-2. Vincent moest hierna nog een paar keer een doelpunt voorkomen, wat hij vakkundig deed. De spelers van de thuisclub probeerden van alles om tot de gelijkmaker te komen, helaas lukte dat niet. In blessure tijd gaf de scheids ook nog een penalty aan Nieuw Roden. Jeroen va Dellen kruiste voor een speler langs en raakte hem. Aanvoerder Marcel Kuiper schoot de gasten naar 1-3 en de wedstrijd was beslist. Voor fc Harlingen zit er niets anders op om de volgende wedstrijd wel te winnen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Robert van der Zee, Niels Outhuyse, Sjouke Bootsma, Patrick van der Waard, Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Ane Schaap, Sander Zeilmaker, Niels Vlottes (Jelmer Kooistra), Jorge Pirez.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Praat met de Raad in Midlum

30-10-2017

MIDLUM - Aan alle inwoners en ondernemers van Midlum!

ForHim Menswear viert feest!

30-10-2017

HARLINGEN - ForHim Menswear viert dat het alweer één jaar geleden is dat zij zijn verhuisd naar hun prachtige nieuwe locatie op de Voorstaat 29 in Harlingen!

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

30-10-2017

HARLINGEN - Bolswardervaart te Harlingen, stremming Trambrug.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events