CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen niet opgewassen tegen Nieuw Roden

30-10-2017

HARLINGEN - Door de harde noorden wind bleek voetballen erg moeilijk te zijn zondagmiddag.

Fc Harlingen niet opgewassen tegen Nieuw Roden Foto: Dorus Breidenbach.

De ploeg die het beste en het slimste er mee om zou gaan zou de winnaar worden. De ploeg van Nieuw Roden bleek fysiek, qua voetbal en slimheid fc Harlingen de baas. En de op de overwinning met 1-3 was niks aan te merken. Even leek het erop dat de thuisclub na de aansluitingstreffer nog gelijk zou maken, maar helaas. Na de gewonnen wedstrijd in Leeuwarden tegen Friesland zou je denken dat de fc Harlingen de lijn met hard werken en een geweldige inzet door wilde zetten, dat bleek echter niet het geval. Opvallend was ook de rentree van good-old Niels Outhuyse, acterend als laatste man.

 

De wind speelde deze middag een cruciale rol. De thuisclub begon met de harde wind in de rug en wil je dan tot goede aanvallen komen, moet je elkaar aanspelen en geen lange halen geven, de bal gaat veel te snel. Tot veel goede aanvallen kwam fc Harlingen in de eerste helft bijna niet. Dat was ook de verdienste van de gasten uit Drenthe die er stevig ingingen, kort dekten en een overtreding niet schuwden. De tegenstander kreeg in de begin fase veel ruimte op rechts en werden gevaarlijk.

 

In de 7e minuut keek fc Harlingen al tegen een achterstand aan. Spits Jurriaan Kampen kreeg halverwege de fc Harlingen helft de bal. Bijna ongehinderd kon hij door gaan naar de zestien en scoorde beheerst laag in de linker hoek, keeper Vincent van der Werf was kansloos. De verdediging was veel te lief en had in moeten grijpen. In de 10e minuut gaf Ane Schaap een goede voorzet, maar Sander Zeilmaker kwam net te kort om te scoren. Even later draaide Niels Vlottes zich vrij en schoot op doel, zijn schot werd geblokt. Uit een corner schoot Arjan Outhuyse de bal goed in maar vond de keeper op zijn post. Na twintig minuten krijgt Nieuw Roden een niet te missen kans, gelukkig voor de thuisclub belandde de bal naast het doel. De verdediging van fc Harlingen moest alle zeilen bij zetten om doelpunten te voorkomen. Bij één van de aanvallen was Robert van der Zee de reddende engel. De gehele eerste helft liet van beide kanten weinig goed voetbal zien en werd er gerust met de 0-1 stand.

 

De tweede helft was nog maar net begonnen of de deze middag op het middenveld spelende Patrick van der Waard verloor de bal aan de zijlijn. Gelukkig herstelde hij zijn fout ten koste van een corner. Nieuw Roden kreeg nog een paar corners die wel gevaar op leverden, de verdediging wist soms met kunst en vliegwerk de bal weg te werken. In de 55e minuut werd Niels Vlottes gewisseld en Jelmer Kooistra maakte zijn debuut in het eerste elftal in deze competitie en deed dat niet onverdienstelijk tegen de reuzen uit Drenthe. In de 66e minuut schoot keeper Bobby Coster de bal veruit. De bal stuitte over de Harlinger verdediging en zo kon Wilco Drent de 0-2 scoren. Hierna probeerde fc Harlingen wel de bakens te verzetten en ging meer op de aanval spelen. Sjouke Bootsma kwam in schietpositie, maar zijn schot smoorde in de verdediging. Er kwamen ook een aantal corners, de hoge ballen waren steeds een prooi voor de lange verdedigers.

 

Toch zou fc Harlingen uit zo'n corner de aansluiting treffer maken, een verdediger maakte hands en scheidsrechter Keller gaf een penalty. Het was Arjan Outhuyse die de bal onberispelijk inschoot en de fc Harlingen weer hoop gaf, 1-2. Vincent moest hierna nog een paar keer een doelpunt voorkomen, wat hij vakkundig deed. De spelers van de thuisclub probeerden van alles om tot de gelijkmaker te komen, helaas lukte dat niet. In blessure tijd gaf de scheids ook nog een penalty aan Nieuw Roden. Jeroen va Dellen kruiste voor een speler langs en raakte hem. Aanvoerder Marcel Kuiper schoot de gasten naar 1-3 en de wedstrijd was beslist. Voor fc Harlingen zit er niets anders op om de volgende wedstrijd wel te winnen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Robert van der Zee, Niels Outhuyse, Sjouke Bootsma, Patrick van der Waard, Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Ane Schaap, Sander Zeilmaker, Niels Vlottes (Jelmer Kooistra), Jorge Pirez.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Praat met de Raad in Midlum

30-10-2017

MIDLUM - Aan alle inwoners en ondernemers van Midlum!

ForHim Menswear viert feest!

30-10-2017

HARLINGEN - ForHim Menswear viert dat het alweer één jaar geleden is dat zij zijn verhuisd naar hun prachtige nieuwe locatie op de Voorstaat 29 in Harlingen!

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

30-10-2017

HARLINGEN - Bolswardervaart te Harlingen, stremming Trambrug.

Reacties

Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis