Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen krijgt te weinig

13-03-2017

HARLINGEN - Als je van te voren zegt dat er tegen nummer drie van de ranglijst gelijk gespeeld zal worden, dan teken je daarvoor.

Fc Harlingen krijgt te weinig Foto: Syb Vogel.

Na afloop van de wedstrijd kun je daar anders over denken, fc Harlingen heeft twee punten laten liggen en als er ooit een kans was om Friesland te verslaan, dan was het in deze wedstrijd wel. Een aantal opgelegde kansen werden door de Harlingers niet benut en door dit gelijke spel zakt fc Harlingen naar de staart van de ranglijst. Er zat veel meer in.

 

Opnieuw moest trainer Duco Mulder improviseren wat de opstelling betreft. Janbauke Tolsma heeft te kennen gegeven niet meer gemotiveerd te zijn en stopt zomaar per direct met voetballen. Sjouke Bootsma was door werkzaamheden afwezig. Het centrale duo achterin werd gevormd door de jonge Patrick van der Waard, speelde een geweldige wedstrijd en Stefan Adema en beiden deden het voortreffelijk. Trouwens de gehele achterhoede deed het prima.

 

Friesland hanteerde de gehele wedstrijd de lange bal en het was daarom goed dat Stefan “de lange “daar stond hij heeft nogal wat ballen weg gekopt. Het voetbal was deze middag niet best, fc Harlingen was daarin nog de betere. Na wat kleine mogelijkheden voor beide partijen, kwam fc Harlingen in de 20e minuut op een 0-1 voorsprong. Een goede aanval op links werd door de rechtsachter van Friesland niet goed verwerkt en zo kwam Niels Outhuyse in balbezit. Hij aarzelde niet en schoot van dichtbij de bal hoog in de touwen en zette zo fc Harlingen op een verdiende voorsprong.

 

Friesland schrok blijkbaar hier behoorlijk van en ging stevig de duels in. Dit leidde tot veel onderbrekingen en de verzorgers van beide partijen hadden het er maar druk mee. Voorin kreeg Niels Vlottes ook een paar kleine kansjes, hij wachtte soms te lang met schieten of probeerde net een man teveel te passeren. Na een half uur blesseerde doelman Tetze Helvrich zich na een ongelukkige botsing met ploeggenoot Mateusz Ype. De knieblessure zou later erger blijken dan op het eerste gezicht. Het leek erop dat fc Harlingen zou rusten met die 0-1 voorsprong, maar in de 42e minuut werd Ane Schaap op links uitgespeeld, de bal werd laag voorgegeven en in het centrum stond Patrick Zijlstra geheel vrij om de 1-1 binnen te tikken. Tetze kon door zijn blessure niet ingrijpen. Zo kwam de rust met de 1-1 stand.

 

De eerste kansen in de tweede helft waren ook voor de fc Harlingen, Sander Zeilmaker en Niels Vlottes wisten niet te scoren. Stefan kopte een goede corner van Ane net over. Na vijf minuten in de tweede helft dan de verwachte wissel. Tetze kon niet verder en omdat er geen wisselkeeper aanwezig was, werd rechtsachter Mateusz Ype de doelman. Robert van der Zee werd nu rechter verdediger. Even later werd er een overtreding op Jeroen van Dellen gemaakt ruim binnen de zestien. De scheids echter floot wel voor een vrije trap, maar legde de bal op de rand van de zestien. Geluk voor Friesland, pech voor fc Harlingen. Sander kreeg na een pass die over de gehele verdediging ging, een geweldige kans. Hij probeerde de bal met een lobje over de doelman te spelen, maar de keeper kon met zijn vingertoppen de bal corner tikken. Uit een corner van Arjan Outhuyse kopte Stefan net over de lat.

 

Hierna werd Friesland gevaarlijk en de bal dreigde in de linker bovenhoek te verdwijnen, maar het was de ook goed spelende Nils Podt die de bal weg kopte. Verder kreeg gelegenheid doelman Mateusz weinig te doen. Jeroen werd vervangen door Daniël Matakupan en deze kreeg ook een kans om de ver uit zijn doel gekomen keeper van der Molen te omspelen en te scoren, hij was wat te angstig voor de uitgekomen doelman. Niels Outhuyse werd nog vervangen door Yasin Faggouss. In tussen schoot Friesland nog een keer op de lat en dat deed even later Sander en Niels ook nog een keer op de paal. Vlak voor het einde was er ook nog een geweldige kans voor Arjan, wel half geblesseerd, om alsnog de drie punten mee naar Harlingen te nemen, maar zijn ingeschoten bal werd een prooi voor de keeper. Al met al toch wat teleurstelling in het Harlinger kamp. Er zat deze middag meer in dan een remise.

 

 

  • Foto's: Syb Vogel.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kamerlid Aukje de Vries op bezoek bij KNRM Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - Vrijdag 10 maart heeft Aukje de Vries, sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de VVD, een bezoek gebracht aan de KNRM in Harlingen.

Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

13-03-2017

HARLINGEN – Het Harlinger Volkstoneel speelt op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart het blijspel Vreemde Veugels in Stadsschouwburg Trebol.

NLdoet was een groot succes in Harlingen

13-03-2017

HARLINGEN - NLdoet wordt georganiseerd door het Oranje Fonds en heeft als doel om de vrijwillige inzet in de spotlights te zetten.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant