Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

fc Harlingen JO15-1 kampioen

16-05-2017

HARLINGEN – Het elftal fc Harlingen JO15-1 met trainer Roy Dijkstra en leider Rienk Wijbenga kunnen trots zijn op hun jongens.

Zij werden zaterdagmiddag kampioen in hun thuiswedstrijd aan de Vierkantsdijk tegen Sint Anna. Finn Strikwerda scoorde met drie doelpunten een echte hattrick.

 

De gezichten stonden gespannen toen zij even vóór de aftrap van 14.00 uur het veld betraden. Bij winst en zelfs gelijkspel, konden zij kampioen worden. Maar de gebeurtenissen van vorige week in Rotterdam, liet zien dat winnen niet altijd vanzelfsprekend is.

 

De Harlingers gingen voortvarend van start en al in de 6e minuut liet Jarno Attema het net bollen, 1-0. Ondanks het aandringen van de spelers van fc Harlingen, bleef de stand tot aan de rust ongewijzigd. Het was duidelijk dat de trainer in de rust een peptalk had gehouden, om te trachten de score uit te breiden.

 

Het was in de tweede helft dat Finn Strikwerda in de zesde minuut voor wat meer zekerheid zorgde door 2-0 te scoren. Maar dat kunstje kan ik ook, leek Stijn Nagel te zeggen en maakte er 3-0 van. In de 21e minuut kende scheidsrechter Anne Dijkstra de fc een terechte penalty toe. Deze werd loepzuiver door Aaron Bouwhuis in de kruising gejaagd, 4-0. Toen Finn Strikwerda na een goede aanval de stand op 5-0 bracht, leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Het regende inmiddels pijpenstelen en de spelers van Sint Anna kromden hun ruggen, om maar niet met een geflatteerde uitslag naar het Bildt terug te reizen. Omdat de ‘jonge seunen’ wat gas terugnamen, greep Sint Anna de kans om in de 23e minuut tegen te scoren, 5-1. Dit smaakte naar meer en drie minuten later werd de stand 5-2. Dit tegen de zin van de grote schare Harlingen supporters langs de lijn. Met name Johan Schoot moedigde zijn kleinzoon Finn aan met de woorden: “Anders haal ik mien voetbalskoenen nog op.” Of dit directe invloed op Finn had, zal wel nooit duidelijk worden. Toch bracht hij de stand in de 28e minuut met een fantastisch schot op 6-2. Harlinger doelman Ayrton Dijkstra verrichte nog een paar uitstekende reddingen. De wedstrijd werd verder op professionele wijze door fc Harlingen uitgespeeld. Na het eindsignaal een euforische stemming op het veld, met het nodige vuurwerk. Uiteraard werden trainer en leider in de bloemetjes gezet en ontving iedere speler een herinneringsmedaille. Ook de kampioenschaal werd uitgereikt, wat voor deze jongens een hoogtepunt in hun nog jonge voetballoopbaan betekende. Jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra sprak het elftal toe en feliciteerde hen met dit behaalde kampioenschap.

 

Hierna begaven de spelers zich naar de nabij gelegen sloot en sprongen één voor één in het water. Een afspraak die aan het begin van het seizoen was gemaakt en die ze nu nakwamen. Sommigen kwamen boven met de blauwe drek en eendenkroos in hun haren. De stank was bijna niet te harden. Vervolgens werd er gedoucht en kwam iedereen spic en span weer uit de kleedkamer. Na een hartig hapje in de kantine werd plaats genomen op de klaarstaande platte kar, voor een zegetocht door de Oosterparkwijk. Natuurlijk werd er nog even langs het Zeerobbenveld gereden, waar de groen-witte formatie hun, bleek later, succesvolle wedstrijd speelde wat ook voor hen een kampioenschap opleverde. 

 

Met nog één wedstrijd voor de boeg, kan gesproken worden van een fantastisch seizoen waarbij geen enkele wedstrijd werd verloren. Dit kan bijzonder worden genoemd. Het zou mooi zijn dat dit elftal intact zou kunnen blijven, maar dit hangt weer samen met de leeftijden van deze sportievelingen. Ook de ouders van de spelers deelden nog mee in de feestvreugde. Voor hen was er in de kantine een gezamenlijk chinees buffet.

 

De voetballers die gezorgd hebben voor dit kampioenschap zijn Finn Strikwerda, Ayrton Dijkstra, Aldert Harmens, Kjelt van Breeden, Stijn Nagel, Martijn Homminga, Youri Bouma, Jarno Attema, Lars Sprietsma, Thomas Koornstra, Ricardo Wijbenga, Jens Kuperus, Aaron Bouwhuis, Noah Hoffman, Antal Kuipers, Thijs Wiersma en Stijn de Bruin. Leider: Rienk Wijbenga en trainer Roy Dijkstra.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Leerlingen RSG Simon Vestdijk presenteren diabetes game in het ziekenhuis van Heerenveen

16-05-2017

HARLINGEN - Voor O&O werden wij, leerlingen van havo en atheneum uitgenodigd om naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen te gaan.

Blended by Daan: 100% natuurlijk!

16-05-2017

HARLINGEN - Danielle Bruinenberg opende begin april de deuren van Blended by Daan, midden in het centrum op het prachtige hoekje: Voorstraat 62!

71ste editie HT Race

16-05-2017

HARLINGEN - De HT Race, de oudste zeilrace van Nederland, wordt dit jaar alweer voor de 71ste keer gezeild!

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei