Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen JO11-1 wint in Jever

23-06-2017

HARLINGEN - Vrijdag 16 juni om 15:00 uur verzamelde de 9 jongens van fc Harlingen op het parkeerterrein.

Samen met 8 begeleiders maakte ze de opmars richting Jever (Duitsland) voor een internationaal jeugdtoernooi. Jever is geen onbekende stad meer voor fc Harlingen. Dit komt omdat voorheen vele teams van rkvv Robur jaarlijks met het toernooi mee deden. Het was een tocht van 3 uren (inbegrepen met pauze en eten in een echte schnitzelparadijs).

 

Aangekomen in Jever namen de kids en trainer Evan het sportpark grondig door... De overige begeleiders zorgde voor de opbouw van de 2 leger tenten die Ynze (vader van Sil Kuperus) had geregeld. Het was de finaledag van het Lanenkaatsen in Harlingen maar 213 kilometer verderop waren de echte finales aan de gang. Er werd d.m.v dopjes een veld gecreëerd met twee perken. Tot laat in de avond werd er volop "tactisch" gekaatst.

 

Zaterdagochtend 06:00 uur stonden de eerste vroege vogels al buiten. En om half 7 werd er alweer rustig op los gekaatst door iedereen. "Kaatskamp 2017" was een betere titel geweest. Om half 9 gingen we ontbijten in de artistieke kantine van f.s.v. Jever. Het was prima in orde gemaakt door de huismoeder van de club. Nadat iedereen zich had versterkt door het ontbijt had trainer Evan een ochtend training klaar staan. Schrik niet maar dit was echt met de voetbal en de kaatsballen waren ervoor ingeruild. Tijdens de ontspannen training waren de overige begeleiders op boodschappen jacht voor de BBQ die later op de dag stond gepland. De ontspannen training werd afgesloten met kick balls (variatie van slagbal). De jongens moesten nu rusten voor het toernooi van 14:00 uur. Met nog 2 uren te gaan hoe doe je dat? Leider Johan zorgde ervoor dat iedereen nog een bammetje kreeg en genoeg drinken.

Assistent-trainer Elmer en Evan namen de kids mee om om te kleden en te beginnen aan de warming-up. Het sportcomplex werd drukker en drukke, de meidenteams waren uit gevoetbald en konden na de prijsuitreiking genieten van echt Dutch football.

 

Het programma was als volgt:

5 teams (FC Zetel, Tus Eversten, Komet Arsten, F.s.V Jever en fc Harlingen)

Er werd 2x tegen elkaar gespeeld (uit en thuiswedstrijd).

 

De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2 - 0 tegen Zetel. De tweede wedstrijd was een brillenstand waarbij sommige spelers teleurgesteld waren omdat er meer in zat. Het feit dat er in Duitsland al met buitenspel werd gespeeld bij de E-pupillen kwam verrassend aan. Maar er werd goed mee om gegaan zowel aanvallend als verdedigend. Mooi om te zien dat het spelbeeld heel anders is dan in Nederland. Verdedigers komen mee op, aanvallers zakken mee terug. De derde wedstrijd tegen Komet Arsten was één om in te lijsten. Beide teams lieten prachtig voetbal zien. Kenji de Rover wist als enige het net te raken 1 - 0 winst. De vierde wedstrijd was tegen FSV Jever 2. Dit team deed als gemixt E en F pupillenteam mee. Wij waren te sterk en er werd met 3 - 0 gewonnen. Hierna volgende de returns.

 

Tegen Zetel werd er net als de vorige ontmoeting een 2 - 0 overwinning geboekt. De kids werden zichtbaar vermoeid, niet gek om te bedenken dat de kids al vanaf 6 uur ‘s ochtends actief bezig zijn. De 6e wedstrijd was van belang en het leek erop dat er weer een gelijkspel zou komen. Maar vlak voor tijd was het Niec Aalders die met zijn nieuwe patta's de winst aan onze zijde wist te brengen. Dit was ook mede dankzij trainer en leiders want papa had hem allang gewisseld, zo kun je als trainer toch een wedstrijd sturen :)

 

De een na laatste wedstrijd was met een gelijkspel al voldoende voor de titel. Niek Bijma besloot om het definitief zeker te maken met 2 doelpunten. De titel was binnen nog 1 wedstrijd te gaan, Jever verslaan of een fun opstelling? De spelers gaven aan het professioneel af te sluiten. Met een monster score van 4 - 0 was het einde van het toernooi daar.

 

Een groot compliment voor alle spelers

Riemer Hameter had zoals hij zelf zegt "niks te doen gehad" maar vergeet niet dat juist dat de belangrijkste momenten zijn dan een keeper alert moet zijn. Wat hij overigens zeer goed heeft gedaan want we hadden geen tegen doelpunten gehad.

Verdediger Finn Janssen die later in het toernooi ook aanvallend spel liet zien. Hij zorgde er ook voor dat, nu de buitenspel regel van toepassing was, hij de jongens vaak meenam richting de middenlijn. Aan zijn zijde de gedreven Hessel Oswald a.k.a kleine Hessi (10), jongens wat een snelheid en dribbel techniek heeft deze speler. Ook hij heeft zijn doelpunt meegepikt.

 

Dilaan Auraha naast verdedigen is hij ook voorin te vinden, tegenstanders weten niet wat ze moeten als hij mee op komt stormen! Soms is doorzettingsvermogen het enige wat telt en daar heeft Dilaan geen problemen mee!

Onze boef Daan Mulder, naast dat hij zich onderscheid als echte clown laat hij zorgvuldig verdedigend werk zien. Met zijn linker voet zet hij spitsen in stelling tot scoren.

 

Sil Kuperus is de echte technicus. Hij verbaasd mij elke keer over de trucjes die hij in perfectie uitvoert. Naast dat hij een uitstekend spel-overzicht heeft en is daarmee ook koning van de assists. Niek Bijma is in staat om 4 man op het verkeerde been te zetten door 1 kap-beweging daarnaast toont hij aan ook op het middenveld uit de voeten te kunnen komen. Niet geheel onbelangrijk hij heeft meerdere doelpunten gemaakt door uitstekend samenspel!

Kenji de Rover (Kuyt) op mankracht door de hele verdediging heen slenteren. Mee verdedigingen is zijn sterke punt. Daarvoor kun je hem ook wel eens in de verdediging zetten, het maakt hem niets uit ook niet hoe groot je bent... hij pakt je toch wel aan! Last but not Least Niek Aalders, het had even tijd nodig maar toen zijn nieuwe patta's goed geknoopt waren schoot hij ze één voor één binnen. Dat komt door op het juiste moment op de juiste plek te staan! En anders creëer je zelf wel een doelpunt vanuit een actie!

 

De beker

Het moment was daar om de in ontvangst te nemen. Wat de organisatie ook zei: "geen idee mijn Duits is net zo slecht als jullie Arabisch". Maar echt waar, complimenten aan de organisatie, aan alles was gedacht. Van Pizza tent tot het kopen van nieuwe schoenen of trainingsmateriaal, het stond er!

 

Zaterdagavond half 7 - 7 uur was de BBQ klaar. Chef-kok Ynze en zijn kornuiten (Adriaan) zorgde voor goed gevulde buikjes, en iedereen kon heerlijk genieten van de drankjes. Daarna waren de kinderen alweer klaar voor kaatsen, voetballen of andere dingen (wat een energie). De papa's deden ook mee!! Evan vond het een goed idee om een ijsje te halen in de stad of iets verderop bij de Mac Donalds.. Helaas moesten we halverwege de wandelroute de missie staken. Het was ook niet zo slim om zonder navigatie op pad te gaan.

 

Johan vond het welletjes en aangekomen op het sportpark waren de kinderen nu echt wel uitgeteld. Er was zelfs geen kracht meer op grappen uit te halen. En bij de begeleiding ging het licht ook snel uit.. Johan had verstandig besloten om de nacht bij de spelers te overnachten en dat heeft hij goed gekozen want in de andere tent was er 1 iemand die heerlijk heeft geslapen en de andere wakker heeft gehouden vanwege snurk geluiden.... ik noem geen namen maar u mag zelf raden wie. Als begeleiders waren mee (Rikus Oswald die volgens mij heerlijk heeft geslapen die nacht J, Elmer Bijma, Ynze Kuperus, Willem de Rover, Carlo Homminga, Adriaan Aalders, Johan Janssen en ik Evan van Sertima).

 

De volgende ochtend (zondag) werd er iets langer uitgeslapen en konden we langzaam opruimen. Er werd nog heerlijk ontbeten dat weer uitstekend was klaar gemaakt door Elisabeth. De boys gingen daarna nog even kijken bij de F-pupillen die op dat moment aan het spelen waren. En om half 11 bedankte we iedereen van Jever voor hun gastvrijheid en stapte we in de auto's voor de terugreis.

 

Er werd nog heerlijk middag gegeten bij de Mac Donalds in Leeuwarden en voor de papa's waren er zelfs nog ijsjes i.v.m. vaderdag. Om half 2 stonden er allemaal supporters, mama's en papa's, broertjes en zusjes de jongens op te wachten. De beker ging nog de lucht in en er werd afscheid genomen. Vrijdag 30 juni sluiten we het seizoen helemaal af met een BBQ, SportQuiz en Sportgala!

 

Foto's zijn te bezien via volgende link: https://www.myalbum.com/album/LShWqmaXltZQ

 

 

 

 

 

Evan van Sertima

 

 

Meer nieuws

Oproep: Interesse om een workshop te geven voor jeugdprogramma TSRH2018?

23-06-2017

HARLINGEN - Het weekend van 3 t/m 6 augustus 2018 wordt Harlingen weer het mekka van de Tall Ships Races!

Verslag van de PvdA-fractie uit de Raad van 21 juni

23-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen woensdagavond was er weer een gemeenteraadsvergadering.

Bezoek groep 5 OBS T Wad aan RSG Simon Vestdijk

23-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen maandag brachten de leerlingen van groep 5 van OBS T Wad een bezoek aan de RSG Simon Vestdijk.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt