Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

fc Harlingen Jeugdtoernooi weer groot succes

02-06-2017

HARLINGEN - Zaterdag 27 mei hield de fc Harlingen weer haar traditionele jeugdtoernooi.

fc Harlingen Jeugdtoernooi weer groot succes De spelers van vv Dokkum JO9-1 en fc Harlingen JO9-1 met de Twan Metz Bokaal.

Dit jeugdtoernooi dat een zeer lange traditie kent en dit jaar al weer voor de 43e aaneengesloten keer werd georganiseerd, staat overal zeer goed aangeschreven en trekt ieder jaar weer een groot aantal deelnemers naar de Friese Havenstad. Naast teams uit de provincie Friesland weten ook steeds deelnemers van buiten de provinciegrenzen de weg naar het altijd gezellige sportpark Vierkantsdijk te vinden. En zo ook dit jaar weer want uit de provincie Noord-Holland kwam dit jaar alweer voor de derde keer de voetbalvereniging Texel`94 op bezoek.

 

Maar ook trouwe deelnemers als zustervereniging Zeerobben, sc Franeker, LAC Frisia, A V C, vv Makkum en de sc Terschelling zijn al die jaren al vertrouwde gezichten op dit toernooi. Nieuw deze editie waren de deelnemers van vv Dokkum en vv Hardegarijp. Ook dit jaar werd er weer in alle leeftijdscategorieën gespeeld beginnend bij de JO9 tot en met de JO17 en de toernooiorganisator was er dan ook weer in geslaagd om een kleine 50 teams aan te trekken. Deze 50 teams wisten overigens in 76 wedstrijden maar liefst 196 keer het net te vinden, wat een gemiddelde oplevert van 2,578 doelpunt per wedstrijd. Overigens viel in al deze wedstrijden ook geen enkele gele of rode kaart.

 

Over deze 50 teams kwam overigens ook enkele malen de vraag dat het wel leek of er minder teams deelnamen en dat was ook wel enigszins zo maar dit lag in het feit dat er dit jaar geen MO-teams deelnamen en dit scheelt inderdaad een 15 à 20 deelnemende teams op een dag. Maar deze meisjes teams worden echt niet vergeten, want aanstaande zaterdag 3 juni wordt speciaal voor hun het “Blue Ladies Toernooi” voor MO en VR-teams georganiseerd door en bij de fc Harlingen.

 

Het fc Harlingen jeugdtoernooi lijkt ieder jaar de weergoden mee te hebben, want ook nu was het weer stralend mooi weer. Misschien zelfs wel iets te warm maar daar was door de organisatie zeer goed op ingesprongen. Gedurende het gehele toernooi konden de deelnemers gratis bekers ranja afhalen en Klaas van Veen moest dan ook vele ketels ranja klaarmaken want hier werd massaal gebruik van gemaakt. Ook stonden langs de drie speelvelden diverse grote emmers met water en sponsen klaar zodat de spelers ook hier enige verkoeling konden vinden.

 

Nadat jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra iedereen welkom had geheten en de teams veel succes had gewenst, konden de spelers onder leiding van een 20-tal scheidsrechters aan het toernooi beginnen. De JO9 teams hadden de eer om het toernooi te openen. Aangemoedigd door hun supporters en gadegeslagen door een groot aantal bezoekers en voetballiefhebbers, onder wie één van de toernooiorganisatoren van het eerste uur Gerrit Esvelt, streden vervolgens de teams in de diverse poules en leeftijdscategorieën om de hoogste eer.

De eindstanden in de diverse poules:

 

In Poule JO9-5 zijn op de eerste plaats geëindigd Zeerobben JO9-5. Plaats 2 was voor Frisia JO9-12. fc Harlingen JO9-5 werden derde en op de vierde plaats eindigde AVC JO9-3.

 

In Poule JO9-3 eindigden Zeerobben JO9-4 op de eerste plaats. Vlak daarachter, op de tweede plaats, fc Harlingen JO9-3. Op plaats drie eindigde Makkum JO9-3 en de vierde plaats was voor Frisia JO9-11.

 

In Poule JO9-2 werd er gestreden om de ‘’Kamsma Schoenen Beker” en deze won Frisia JO9-3. Makkum JO9-2 eindigde op de tweede plaats en fc Harlingen JO9-2 werd derde.

 

Poule JO9-1 kende een nieuwe wisselprijs, de “Twan Metz Bokaal”. Deze bokaal is speciaal in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Twan Metz, speler van fc Harlingen JO9-1. Twan verloor afgelopen december, na een jaar vechten, de strijd tegen een hersentumor. De oud teamgenoten van Twan wilden natuurlijk maar wat graag deze wisselbeker voor hun maatje winnen en het werd zeer spannend in deze poule. De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen. In de wetenschap dat Dokkum hun laatste wedstrijd had gewonnen, moesten de mannen van JO9-1 met 4-0 winnen van Terschelling. Maar de Terschellinger mannen deden hun sportieve plicht en wisten JO9-1 op een gelijkspel te houden en dus werd Dokkum de verdiende winnaar en eindigde fc Harlingen JO9-1 op een tweede plaats. Tijdens de prijsuitreiking in deze klasse nam René Metz het woord en sprak zijn dank namens de familie uit dat deze prijs in het leven was geroepen en overhandigde hierna de beker aan de leiding en spelers van Dokkum JO9-1. Na het in ontvangst nemen van de beker en dit gevierd te hebben besloot het team van vv Dokkum JO9-1 spontaan om de wisselbeker over te dragen aan de als 2e geëindigde Harlingers als nagedachtenis aan hun overleden teammaatje, wat de vele aanwezigen een kippenvel moment opleverde en Dokkum een luidapplaus voor deze zeer mooie geste.

 

In Poule JO11-3 werden Zeerobben JO11-7 eerste en Zeerobben JO11-6 tweede. Op de derde plaats eindigde fc Harlingen JO11-3. De JO11-14 en JO11-13 van Frisia eindigde respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

 

De “Kamsma schoenen beker” uit Poule JO11-2 ging naar Franeker. Op de tweede plaats eindigde Zeerobben JO11-4 en fc Harlingen JO11-2 eindigde op de derde plaats.

 

Ook in Poule JO11-1 kon de felbegeerde “Kamsma Schoenen Cup “gewonnen worden en deze ging geheel terecht naar fc Harlingen JO11-1. AVC JO11-1 kwamen net tekort in doelsaldo waardoor zij als tweede eindigden. Op de derde plaats Dokkum JO11-1 en op de vierde plaats Terschelling JO11-1.

 

In Poule JO13-2 eindigde Zeerobben JO13-2 op de eerste en de JO13-2 en JO13-3 van fc Harlingen op de tweede en derde plaats.

 

De “Sint Michael Beker” in Poule JO13-1 is gewonnen door Franeker JO13-1, gevolgd door Hardegarijp JO13-1. Op plaats drie eindigde fc Harlingen JO13-1 en Terschelling JO13-1 eindigden op de vierde plaats.              

 

In Poule JO15-2 eindigden Frisia JO15-3 op de eerste plaats gevolgd door AVC JO15-1. Op de derde plaats eindigde fc Harlingen JO15-2.

 

De “S. Schaap Beker” in Poule JO15-1 werd gewonnen door Texel ’94 JO15-1. De mannen van Terschelling JO15-1 eindigden op de tweede plaats. Op de derde plaats Frisia JO15-2 en fc Harlingen JO15-1 eindigde als vierde.               

 

En in de laatste Poule, JO17-1, wonnen de Harlingers van JO17-1 de “J. Zuiderhof Beker" door als eerste te eindigen. Tweede werd Terschelling JO17-1, derde werd Zeerobben JO17-2 en Frisia JO17-4 eindigde op de vierde plaats.

 

Na afloop van het toernooi bedankte jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra de deelnemers, scheidsrechters, kantinepersoneel en de vele andere vrijwilligers voor hun inzet voor deze dag. Een speciaal woord van dank was er voor organisator Jan Helvrich die dit toernooi dit jaar alweer voor de 17e keer organiseerde en hiervoor een bloemetje kreeg aangeboden.

Meer nieuws

Fc Harlingen 2 zet stap richting 1e klasse

02-06-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen 2 heeft de 2e ronde bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse.

Tachtig parturen bij het Beginnersspel bij KV Eendracht

02-06-2017

HARLINGEN - Woensdag 31 mei vond de afsluitende wedstrijd plaats van de kaatslessen op de basisscholen.

Kampioenschap kaatsen van de gemeente Harlingen voor basisscholen

02-06-2017

HARLINGEN - Dinsdag 30 mei werd er met de harde bal gekaatst en deze wedstrijd is tevens een voorronde voor de wedstrijd om het kampioenschap van de provincie Fryslân.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns