Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

fc Harlingen Jeugdtoernooi weer groot succes

02-06-2017

HARLINGEN - Zaterdag 27 mei hield de fc Harlingen weer haar traditionele jeugdtoernooi.

fc Harlingen Jeugdtoernooi weer groot succes De spelers van vv Dokkum JO9-1 en fc Harlingen JO9-1 met de Twan Metz Bokaal.

Dit jeugdtoernooi dat een zeer lange traditie kent en dit jaar al weer voor de 43e aaneengesloten keer werd georganiseerd, staat overal zeer goed aangeschreven en trekt ieder jaar weer een groot aantal deelnemers naar de Friese Havenstad. Naast teams uit de provincie Friesland weten ook steeds deelnemers van buiten de provinciegrenzen de weg naar het altijd gezellige sportpark Vierkantsdijk te vinden. En zo ook dit jaar weer want uit de provincie Noord-Holland kwam dit jaar alweer voor de derde keer de voetbalvereniging Texel`94 op bezoek.

 

Maar ook trouwe deelnemers als zustervereniging Zeerobben, sc Franeker, LAC Frisia, A V C, vv Makkum en de sc Terschelling zijn al die jaren al vertrouwde gezichten op dit toernooi. Nieuw deze editie waren de deelnemers van vv Dokkum en vv Hardegarijp. Ook dit jaar werd er weer in alle leeftijdscategorieën gespeeld beginnend bij de JO9 tot en met de JO17 en de toernooiorganisator was er dan ook weer in geslaagd om een kleine 50 teams aan te trekken. Deze 50 teams wisten overigens in 76 wedstrijden maar liefst 196 keer het net te vinden, wat een gemiddelde oplevert van 2,578 doelpunt per wedstrijd. Overigens viel in al deze wedstrijden ook geen enkele gele of rode kaart.

 

Over deze 50 teams kwam overigens ook enkele malen de vraag dat het wel leek of er minder teams deelnamen en dat was ook wel enigszins zo maar dit lag in het feit dat er dit jaar geen MO-teams deelnamen en dit scheelt inderdaad een 15 à 20 deelnemende teams op een dag. Maar deze meisjes teams worden echt niet vergeten, want aanstaande zaterdag 3 juni wordt speciaal voor hun het “Blue Ladies Toernooi” voor MO en VR-teams georganiseerd door en bij de fc Harlingen.

 

Het fc Harlingen jeugdtoernooi lijkt ieder jaar de weergoden mee te hebben, want ook nu was het weer stralend mooi weer. Misschien zelfs wel iets te warm maar daar was door de organisatie zeer goed op ingesprongen. Gedurende het gehele toernooi konden de deelnemers gratis bekers ranja afhalen en Klaas van Veen moest dan ook vele ketels ranja klaarmaken want hier werd massaal gebruik van gemaakt. Ook stonden langs de drie speelvelden diverse grote emmers met water en sponsen klaar zodat de spelers ook hier enige verkoeling konden vinden.

 

Nadat jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra iedereen welkom had geheten en de teams veel succes had gewenst, konden de spelers onder leiding van een 20-tal scheidsrechters aan het toernooi beginnen. De JO9 teams hadden de eer om het toernooi te openen. Aangemoedigd door hun supporters en gadegeslagen door een groot aantal bezoekers en voetballiefhebbers, onder wie één van de toernooiorganisatoren van het eerste uur Gerrit Esvelt, streden vervolgens de teams in de diverse poules en leeftijdscategorieën om de hoogste eer.

De eindstanden in de diverse poules:

 

In Poule JO9-5 zijn op de eerste plaats geëindigd Zeerobben JO9-5. Plaats 2 was voor Frisia JO9-12. fc Harlingen JO9-5 werden derde en op de vierde plaats eindigde AVC JO9-3.

 

In Poule JO9-3 eindigden Zeerobben JO9-4 op de eerste plaats. Vlak daarachter, op de tweede plaats, fc Harlingen JO9-3. Op plaats drie eindigde Makkum JO9-3 en de vierde plaats was voor Frisia JO9-11.

 

In Poule JO9-2 werd er gestreden om de ‘’Kamsma Schoenen Beker” en deze won Frisia JO9-3. Makkum JO9-2 eindigde op de tweede plaats en fc Harlingen JO9-2 werd derde.

 

Poule JO9-1 kende een nieuwe wisselprijs, de “Twan Metz Bokaal”. Deze bokaal is speciaal in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Twan Metz, speler van fc Harlingen JO9-1. Twan verloor afgelopen december, na een jaar vechten, de strijd tegen een hersentumor. De oud teamgenoten van Twan wilden natuurlijk maar wat graag deze wisselbeker voor hun maatje winnen en het werd zeer spannend in deze poule. De laatste wedstrijd moest de beslissing brengen. In de wetenschap dat Dokkum hun laatste wedstrijd had gewonnen, moesten de mannen van JO9-1 met 4-0 winnen van Terschelling. Maar de Terschellinger mannen deden hun sportieve plicht en wisten JO9-1 op een gelijkspel te houden en dus werd Dokkum de verdiende winnaar en eindigde fc Harlingen JO9-1 op een tweede plaats. Tijdens de prijsuitreiking in deze klasse nam René Metz het woord en sprak zijn dank namens de familie uit dat deze prijs in het leven was geroepen en overhandigde hierna de beker aan de leiding en spelers van Dokkum JO9-1. Na het in ontvangst nemen van de beker en dit gevierd te hebben besloot het team van vv Dokkum JO9-1 spontaan om de wisselbeker over te dragen aan de als 2e geëindigde Harlingers als nagedachtenis aan hun overleden teammaatje, wat de vele aanwezigen een kippenvel moment opleverde en Dokkum een luidapplaus voor deze zeer mooie geste.

 

In Poule JO11-3 werden Zeerobben JO11-7 eerste en Zeerobben JO11-6 tweede. Op de derde plaats eindigde fc Harlingen JO11-3. De JO11-14 en JO11-13 van Frisia eindigde respectievelijk op de vierde en vijfde plaats.

 

De “Kamsma schoenen beker” uit Poule JO11-2 ging naar Franeker. Op de tweede plaats eindigde Zeerobben JO11-4 en fc Harlingen JO11-2 eindigde op de derde plaats.

 

Ook in Poule JO11-1 kon de felbegeerde “Kamsma Schoenen Cup “gewonnen worden en deze ging geheel terecht naar fc Harlingen JO11-1. AVC JO11-1 kwamen net tekort in doelsaldo waardoor zij als tweede eindigden. Op de derde plaats Dokkum JO11-1 en op de vierde plaats Terschelling JO11-1.

 

In Poule JO13-2 eindigde Zeerobben JO13-2 op de eerste en de JO13-2 en JO13-3 van fc Harlingen op de tweede en derde plaats.

 

De “Sint Michael Beker” in Poule JO13-1 is gewonnen door Franeker JO13-1, gevolgd door Hardegarijp JO13-1. Op plaats drie eindigde fc Harlingen JO13-1 en Terschelling JO13-1 eindigden op de vierde plaats.              

 

In Poule JO15-2 eindigden Frisia JO15-3 op de eerste plaats gevolgd door AVC JO15-1. Op de derde plaats eindigde fc Harlingen JO15-2.

 

De “S. Schaap Beker” in Poule JO15-1 werd gewonnen door Texel ’94 JO15-1. De mannen van Terschelling JO15-1 eindigden op de tweede plaats. Op de derde plaats Frisia JO15-2 en fc Harlingen JO15-1 eindigde als vierde.               

 

En in de laatste Poule, JO17-1, wonnen de Harlingers van JO17-1 de “J. Zuiderhof Beker" door als eerste te eindigen. Tweede werd Terschelling JO17-1, derde werd Zeerobben JO17-2 en Frisia JO17-4 eindigde op de vierde plaats.

 

Na afloop van het toernooi bedankte jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra de deelnemers, scheidsrechters, kantinepersoneel en de vele andere vrijwilligers voor hun inzet voor deze dag. Een speciaal woord van dank was er voor organisator Jan Helvrich die dit toernooi dit jaar alweer voor de 17e keer organiseerde en hiervoor een bloemetje kreeg aangeboden.

Meer nieuws

Fc Harlingen 2 zet stap richting 1e klasse

02-06-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen 2 heeft de 2e ronde bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse.

Tachtig parturen bij het Beginnersspel bij KV Eendracht

02-06-2017

HARLINGEN - Woensdag 31 mei vond de afsluitende wedstrijd plaats van de kaatslessen op de basisscholen.

Kampioenschap kaatsen van de gemeente Harlingen voor basisscholen

02-06-2017

HARLINGEN - Dinsdag 30 mei werd er met de harde bal gekaatst en deze wedstrijd is tevens een voorronde voor de wedstrijd om het kampioenschap van de provincie Fryslân.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats
Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen