Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

fc Harlingen boekt verdiende overwinning

04-10-2016

DRACHTEN - Onlangs kopte een krant dat er donkere wolken hingen boven fc Harlingen, maar dankzij een zwaar bevochten, maar dik verdiende overwinning in Drachten schijnt er voor de mannen van trainer Duco Mulder weer licht aan de horizon.

fc Harlingen boekt verdiende overwinning Foto: Hielke Jager.

Harlingen nam het zondag in Drachten op tegen ONB en begon goed aan het duel, want al na anderhalve minuut hadden de bezoekers op voorsprong kunnen of eigenlijk moeten komen, maar het schot van Daniël Matakupan werd door de doelman gepareerd en de rebound van Jeroen van Dellen werd maar net voor de lijn gestopt. Een flitsende start dus.

 

ONB mocht van de warrig fluitende leidsman door, ondanks dat de bal duidelijk de zijlijn was gepasseerd, maar dit leverde gelukkig geen doelpunt op. Harlingen kwam verdiend op voorsprong toen in de 28e minuut Janbauke Tolsma goed doorkwam op links en de bal fraai over de Drachtster doelman heen stiftte en de 0-1 op het scorebord zette. Ane Schaap probeerde het eens van afstand, maar schoot over. Harlingen kreeg een heel grote kans op 0-2, maar Daniël Matakupan wachtte oog in oog met de doelman te lang met zijn schot. Jammer, want de Drachtsters hadden misschien wel meer balbezit, maar verder dan 'de zestien' kwamen ze niet en Harlingen had de betere kansen. Zelfs met handenvol hoekschoppen wist de thuisploeg zich geen raad en het enige dat de ouwe seunen zich in de rust kwalijk mochten nemen, was dat het nog maar 0-1 was. Na rust gingen de gasten door. Een veelbelovende aanval van Harlingen werd, niet voor het eerst die middag, ten onrechte afgevlagd.

 

Niet veel later weer een goede aanval van Janbauke Tolsma, maar hij stuitte op de Drachtster defensie. Tien minuten na rust leek het dan toch 0-2 te worden, maar ONB stopte de Harlinger onreglementair af, maar de scheidsrechter wilde de overtreding niet zien.  Het bleef lang 0-1 en daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. In de slotfase kwam Harlingen met de schrik vrij toen ONB er door kwam en voorzette, maar de bal het hoofd van een compleet vrij staande Drachtster miste. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de ontlading groot. De eerste drie punten zijn binnen. Belangrijke en dikverdiende punten.

 

Volgende week staat voor fc Harlingen een thuisduel op het programma. Tegenstander in dan Jubbega.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

04-10-2016

HARLINGEN – Het was weer eens de zaterdag van de verrassingen.

HMHC nieuws 3

04-10-2016

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1.

NIEUW! Bij Jumbo Olaf Hermus: Vers gemaakte Pizza en Sushi!

04-10-2016

HARLINGEN - Jumbo Olaf Hermus heeft het versassortiment uitgebreid met verse sushi en vers belegde pizza's!

Reacties

Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie DorusFotografie Dorus Copini OpticiënsCopini Opticiëns Ons Food&WineOns Food&Wine Vogelaar AudioVogelaar Audio Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën De LichtboeiDe Lichtboei Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Hubo-FaberHubo-Faber De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Dio JurienDio Jurien VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Visie EventsVisie Events Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt ForHim MenswearForHim Menswear Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Atelier de GrootAtelier de Groot Plus LunenborgPlus Lunenborg Karsten WonenKarsten Wonen IJssalon Min12IJssalon Min12 Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen AlmamaterAlmamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt BENG EvenementenBENG Evenementen Haarmode CatsHaarmode Cats Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad
Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie EventsVisie Events Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Hema HarlingenHema Harlingen IJssalon Min12IJssalon Min12 BENG EvenementenBENG Evenementen Copini OpticiënsCopini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim MenswearForHim Menswear