Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

fc Harlingen boekt verdiende overwinning

04-10-2016

DRACHTEN - Onlangs kopte een krant dat er donkere wolken hingen boven fc Harlingen, maar dankzij een zwaar bevochten, maar dik verdiende overwinning in Drachten schijnt er voor de mannen van trainer Duco Mulder weer licht aan de horizon.

fc Harlingen boekt verdiende overwinning Foto: Hielke Jager.

Harlingen nam het zondag in Drachten op tegen ONB en begon goed aan het duel, want al na anderhalve minuut hadden de bezoekers op voorsprong kunnen of eigenlijk moeten komen, maar het schot van Daniël Matakupan werd door de doelman gepareerd en de rebound van Jeroen van Dellen werd maar net voor de lijn gestopt. Een flitsende start dus.

 

ONB mocht van de warrig fluitende leidsman door, ondanks dat de bal duidelijk de zijlijn was gepasseerd, maar dit leverde gelukkig geen doelpunt op. Harlingen kwam verdiend op voorsprong toen in de 28e minuut Janbauke Tolsma goed doorkwam op links en de bal fraai over de Drachtster doelman heen stiftte en de 0-1 op het scorebord zette. Ane Schaap probeerde het eens van afstand, maar schoot over. Harlingen kreeg een heel grote kans op 0-2, maar Daniël Matakupan wachtte oog in oog met de doelman te lang met zijn schot. Jammer, want de Drachtsters hadden misschien wel meer balbezit, maar verder dan 'de zestien' kwamen ze niet en Harlingen had de betere kansen. Zelfs met handenvol hoekschoppen wist de thuisploeg zich geen raad en het enige dat de ouwe seunen zich in de rust kwalijk mochten nemen, was dat het nog maar 0-1 was. Na rust gingen de gasten door. Een veelbelovende aanval van Harlingen werd, niet voor het eerst die middag, ten onrechte afgevlagd.

 

Niet veel later weer een goede aanval van Janbauke Tolsma, maar hij stuitte op de Drachtster defensie. Tien minuten na rust leek het dan toch 0-2 te worden, maar ONB stopte de Harlinger onreglementair af, maar de scheidsrechter wilde de overtreding niet zien.  Het bleef lang 0-1 en daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. In de slotfase kwam Harlingen met de schrik vrij toen ONB er door kwam en voorzette, maar de bal het hoofd van een compleet vrij staande Drachtster miste. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de ontlading groot. De eerste drie punten zijn binnen. Belangrijke en dikverdiende punten.

 

Volgende week staat voor fc Harlingen een thuisduel op het programma. Tegenstander in dan Jubbega.

 

 

  • Foto's: Hielke Jager.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

04-10-2016

HARLINGEN – Het was weer eens de zaterdag van de verrassingen.

HMHC nieuws 3

04-10-2016

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1.

NIEUW! Bij Jumbo Olaf Hermus: Vers gemaakte Pizza en Sushi!

04-10-2016

HARLINGEN - Jumbo Olaf Hermus heeft het versassortiment uitgebreid met verse sushi en vers belegde pizza's!

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12