Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen 2 zet stap richting 1e klasse

02-06-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen 2 heeft de 2e ronde bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse.

Na een mooie serie overwinningen werd de 2e plaats behaald achter kampioen Bergum in de reguliere competitie. In de na competitie moest het worden opgenomen tegen Roden 2. Deze club zit vol op in de lift daar hun 1e elftal ook nacompetitie speelt voor promotie naar de 1e klasse. De eerste wedstrijd moest Harlingen thuis, de wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 3-0 door doelpunten van Barry Hamstra 2 maal en Ralf van Hurck, een smetje op deze wedstrijd was toch wel dat Andre Sopacua en Ralf van Hurck vrij ernstig geblesseerd zijn geraakt. De uitwedstrijd op Hemelvaartsdag werd een lastig verhaal daar ook een aantal spelers geblesseerd waren en moesten werken. Fc Harlingen trad aan met een behoorlijk gehavend team, maar de invallers Daniel Outhuijse, Brian Zeilmaker, Niek Halma, en niet te vergeten de pas 15-jarige Jesse Mulder deden het uitstekend. Jesse Mulder moest zelfs de gehele wedstrijd spelen, en liet zien dat Fc Harlingen echt over een talentvolle lichting jeugdspelers beschikt.

 

De wedstrijd was zwaar, mede door de warmte en het fysiek spelende Roden, en ook nog door de warrig fluitende scheidsrechter. In de 1e helft leek er totaal niets aan de hand Harlingen kreeg kansjes en Roden werd ver van de goal gehouden, tot de 40e minuut een kleine onoplettendheid en het stond 1-0. Begin 2e helft werd Johan de Jong uit het veld gestuurd met een 2e gele kaart, en kreeg Harlingen het zeer zwaar. In de 55 min brak Jorge Pires door en werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven, nog geen minuut later gaf hij wel een strafschop aan Roden na een correcte ingreep van Brian Zeilmaker. De strafschop werd benut, en Roden bleef aandringen, in de 80e min viel de 3-0 en was de stand gelijkgetrokken na 2 wedstrijden. Roden bleef druk houden en Harlingen wankelde, maar bleef er voor vechten, in de 89e minuut was het wie anders dan Barry Hamstra die uit het niets de 3-1 maakte. Roden gaf niet op en kreeg de hulp van de scheids nogmaals, deze beste man liet 13 minuten door voetballen. Gelukkig werd er niet meer gescoord en plaatste Harlingen zich voor de finaleronde tegen Jubbega.

 

Afgelopen zondag was de 1e wedstrijd van het tweeluik uit tegen 1e klasser Jubbega. Harlingen was gelukkig weer iets completer, en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Harlingen kwam al snel op 1-0 door Barry Hamstra. Bij een uitval van Jubbega kwam de bal per ongeluk tegen het been van een verdediger van fc Harlingen, en het stond 1-1. Fc Harlingen antwoorde direct, het was de supersnelle Jorge Pires die iedereen eruit liep en oog in oog met de doelman fraai scoorde. Jubbega kwam weer uit het niets gelijk door een fraai afstandsschot, ruststand 2-2.

 

In de 2e helft waren het de Jeugdspelers Patrick van der Waard, Remko Zandberg en Martin van Andel die het beste met de tropische omstandigheden konden omgaan (conditie), ze bleven gaan en het was Patrick die na een mooie solo werd getackeld binnen het strafschopgebied, en de goed leidende scheids gaf terecht een strafschop, deze werd benut door Barry Hamstra. De 4-2 kwam ook op naam van Barry Hamstra, na een mooie combinatie tussen Patrick van der Waard en Jorge Pires, was het Patrick die Barry de assist gaf en uiteraard wist deze geweldige doelpuntenmachine het net te vinden 5-2.

 

Harlingen geloofde het wel en liet de teugels een beetje vieren, wat niet echt slim was want in de laatste minuut scoorde Jubbega toch nog de 3-5. Al met al een prachtig resultaat, en uitgangspositie voor de thuiswedstrijd. Aanstaande maandag om 12.00 uur volgt de return thuis aan de Oosterparkweg op Sportcomplex De Vierkantsdijk. Harlingen kan dan promotie afdwingen naar de res. 1e klasse dit zou voor onze jonge club een geweldige prestatie zijn, nog nooit speelde het 2e team in de 1e klasse. Het 2e elftal van onze zustervereniging zmvv Zeerobben speelde dit jaar ook in de res. 1e klasse maar degradeerde kansloos, wat wel aangeeft dat dit een behoorlijk hoog niveau is. We hopen dat er veel toeschouwers/supporters op maandag 5 juni om 12.00 uur zullen komen om Fc Harlingen 2 te ondersteunen. Dit team verdient zeker dat er een groot aantal mensen zullen komen, om misschien dit historische feit mee te kunnen beleven.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tachtig parturen bij het Beginnersspel bij KV Eendracht

02-06-2017

HARLINGEN - Woensdag 31 mei vond de afsluitende wedstrijd plaats van de kaatslessen op de basisscholen.

Kampioenschap kaatsen van de gemeente Harlingen voor basisscholen

02-06-2017

HARLINGEN - Dinsdag 30 mei werd er met de harde bal gekaatst en deze wedstrijd is tevens een voorronde voor de wedstrijd om het kampioenschap van de provincie Fryslân.

REC Harlingen voldoet niet aan milieuvergunning

02-06-2017

HARLINGEN - De Statenfractie van GrienLinks is verbaasd over de uitspraak van gedeputeerde Schrier dat het verbetertraject rond de REC klaar is.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus