Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen 2 zet stap richting 1e klasse

02-06-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen 2 heeft de 2e ronde bereikt van de nacompetitie voor promotie naar de res. 1e klasse.

Na een mooie serie overwinningen werd de 2e plaats behaald achter kampioen Bergum in de reguliere competitie. In de na competitie moest het worden opgenomen tegen Roden 2. Deze club zit vol op in de lift daar hun 1e elftal ook nacompetitie speelt voor promotie naar de 1e klasse. De eerste wedstrijd moest Harlingen thuis, de wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 3-0 door doelpunten van Barry Hamstra 2 maal en Ralf van Hurck, een smetje op deze wedstrijd was toch wel dat Andre Sopacua en Ralf van Hurck vrij ernstig geblesseerd zijn geraakt. De uitwedstrijd op Hemelvaartsdag werd een lastig verhaal daar ook een aantal spelers geblesseerd waren en moesten werken. Fc Harlingen trad aan met een behoorlijk gehavend team, maar de invallers Daniel Outhuijse, Brian Zeilmaker, Niek Halma, en niet te vergeten de pas 15-jarige Jesse Mulder deden het uitstekend. Jesse Mulder moest zelfs de gehele wedstrijd spelen, en liet zien dat Fc Harlingen echt over een talentvolle lichting jeugdspelers beschikt.

 

De wedstrijd was zwaar, mede door de warmte en het fysiek spelende Roden, en ook nog door de warrig fluitende scheidsrechter. In de 1e helft leek er totaal niets aan de hand Harlingen kreeg kansjes en Roden werd ver van de goal gehouden, tot de 40e minuut een kleine onoplettendheid en het stond 1-0. Begin 2e helft werd Johan de Jong uit het veld gestuurd met een 2e gele kaart, en kreeg Harlingen het zeer zwaar. In de 55 min brak Jorge Pires door en werd onreglementair gestopt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven, nog geen minuut later gaf hij wel een strafschop aan Roden na een correcte ingreep van Brian Zeilmaker. De strafschop werd benut, en Roden bleef aandringen, in de 80e min viel de 3-0 en was de stand gelijkgetrokken na 2 wedstrijden. Roden bleef druk houden en Harlingen wankelde, maar bleef er voor vechten, in de 89e minuut was het wie anders dan Barry Hamstra die uit het niets de 3-1 maakte. Roden gaf niet op en kreeg de hulp van de scheids nogmaals, deze beste man liet 13 minuten door voetballen. Gelukkig werd er niet meer gescoord en plaatste Harlingen zich voor de finaleronde tegen Jubbega.

 

Afgelopen zondag was de 1e wedstrijd van het tweeluik uit tegen 1e klasser Jubbega. Harlingen was gelukkig weer iets completer, en was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Harlingen kwam al snel op 1-0 door Barry Hamstra. Bij een uitval van Jubbega kwam de bal per ongeluk tegen het been van een verdediger van fc Harlingen, en het stond 1-1. Fc Harlingen antwoorde direct, het was de supersnelle Jorge Pires die iedereen eruit liep en oog in oog met de doelman fraai scoorde. Jubbega kwam weer uit het niets gelijk door een fraai afstandsschot, ruststand 2-2.

 

In de 2e helft waren het de Jeugdspelers Patrick van der Waard, Remko Zandberg en Martin van Andel die het beste met de tropische omstandigheden konden omgaan (conditie), ze bleven gaan en het was Patrick die na een mooie solo werd getackeld binnen het strafschopgebied, en de goed leidende scheids gaf terecht een strafschop, deze werd benut door Barry Hamstra. De 4-2 kwam ook op naam van Barry Hamstra, na een mooie combinatie tussen Patrick van der Waard en Jorge Pires, was het Patrick die Barry de assist gaf en uiteraard wist deze geweldige doelpuntenmachine het net te vinden 5-2.

 

Harlingen geloofde het wel en liet de teugels een beetje vieren, wat niet echt slim was want in de laatste minuut scoorde Jubbega toch nog de 3-5. Al met al een prachtig resultaat, en uitgangspositie voor de thuiswedstrijd. Aanstaande maandag om 12.00 uur volgt de return thuis aan de Oosterparkweg op Sportcomplex De Vierkantsdijk. Harlingen kan dan promotie afdwingen naar de res. 1e klasse dit zou voor onze jonge club een geweldige prestatie zijn, nog nooit speelde het 2e team in de 1e klasse. Het 2e elftal van onze zustervereniging zmvv Zeerobben speelde dit jaar ook in de res. 1e klasse maar degradeerde kansloos, wat wel aangeeft dat dit een behoorlijk hoog niveau is. We hopen dat er veel toeschouwers/supporters op maandag 5 juni om 12.00 uur zullen komen om Fc Harlingen 2 te ondersteunen. Dit team verdient zeker dat er een groot aantal mensen zullen komen, om misschien dit historische feit mee te kunnen beleven.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tachtig parturen bij het Beginnersspel bij KV Eendracht

02-06-2017

HARLINGEN - Woensdag 31 mei vond de afsluitende wedstrijd plaats van de kaatslessen op de basisscholen.

Kampioenschap kaatsen van de gemeente Harlingen voor basisscholen

02-06-2017

HARLINGEN - Dinsdag 30 mei werd er met de harde bal gekaatst en deze wedstrijd is tevens een voorronde voor de wedstrijd om het kampioenschap van de provincie Fryslân.

REC Harlingen voldoet niet aan milieuvergunning

02-06-2017

HARLINGEN - De Statenfractie van GrienLinks is verbaasd over de uitspraak van gedeputeerde Schrier dat het verbetertraject rond de REC klaar is.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats