Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Fc Harlingen 2 promoveert naar res. 1e klasse

08-06-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen 2 is pinkstermaandag gepromoveerd naar de res. 1e klasse, na een prima wedstrijd tegen 1e klasser Jubbega.

Fc Harlingen 2 promoveert naar res. 1e klasse Foto: Dorus Breidenbach.

Harlingen wist de thuiswedstrijd met 6-2 te winnen, nadat de uitwedstrijd ook al met 3-5 was gewonnen. Zodoende promoveert het 2e naar de 1e klasse, wat voor onze jonge vereniging een mooie prestatie is. Er zijn niet veel 3e klassers waarvan het 2e elftal in de 1e klasse uit komt. Harlingen begon met de van een blessure terug gekomen Ralf van Hurck, en dit was duidelijk te zien aan het veldspel, met deze rasvoetballer in het veld lijkt voetbal soms wel heel simpel, deze speler beschikt nog steeds over veel klasse.

 

Harlingen begon toch wat nerveus en voetbalde een beetje te gespannen, en te gehaast. Na een kwartier volgden de 1e kansen, het was Barry Hamstra die zijn inzet van de lijn zag gekeerd, en 5 minuten later was het de ijzersterk spelende Patrick van der Waard die fantastisch inkopte, helaas stond er weer een speler goed opgesteld op de lijn. Door deze kansen groeide het vertrouwen en kreeg Harlingen de touwtjes steviger in handen. De verdediging onder leiding van Johan de Jong en Matthieu Visser stond als een huis en gaven niets weg. De ruststand leek 0-0 te gaan worden, maar in de 43e minuut was het aanvoerder Frank Claasz Coockson die goed doorzette, de bal veroverde en Barry Hamstra een niet te missen kans bood, Barry faalde niet, en het was 1-0.

 

In de 2e helft nam Jubbega wat weer risico’s, en kreeg Harlingen wat meer ruimte, en dat is nu net wat ze niet moeten krijgen met een speler als Jorge Pires voorin, deze goede en supersnelle speler liet de verdediging keer op keer zijn hielen zien. De 2- 0 nul bleef dan ook niet lang uit, het was Jorge Pires die 3 man passeerde en de vrijstaande Barry Hamstra niet over het hoofd zag, en dat betekende 2-0. In de 20ste min was het Bouke Zuiderhof die onreglementair werd af gestopt in het strafschopgebied, de uitstekende leidende scheidsrechter gaf terecht een strafschop. Dit buitenkansje werd uiteraard benut door topscoorder Barry Hamstra, die hiermee zijn doelpunten totaal in de nacompetitie (4 wedstrijden) op 10 treffers bracht.

 

In de 25 minuut een klein slippertje achterin en het stond 3-1, dit duurde niet lang want het was de goed spelende, en wederom een jeugdig talent Martin van Andel die zeer fraai scoorde 4-1. Het was Jorge Pires die na een mooie solo van Yasien Faggous de 5-1 binnen tikte. Het massaal opgekomen publiek kreeg waar het voor gekomen was, een mooie voetbalshow, de ene aanval nog mooier dan de andere, met in de hoofdrollen Jorge, Barry en good old Ralf van Hurck, helaas gingen niet alle kansen erin anders was de 10 zeker aangetikt. Het slotakkoord was voor Ralf van Hurck, Ralf bekroonde zijn goede wedstrijd met een wonderschone goal, waar zelf de tegenstanders voor moesten applaudisseren, van een meter of 20 liet hij de bal prachtig met een curve in de bovenhoek zeilen, dit betekende de 6-1. Jubbega maakte er in de laatste minuut nog 6-2 van, na een mooie aanval.

 

Door dit resultaat heeft Harlingen de goede serie wedstrijden die na de winterstop begon met een promotie bekroont. Van de laatste 14 wedstrijden werden er 12 gewonnen. We hopen dat het team een beetje bij elkaar blijft, aangevuld met de talrijke jeugdige talenten, dan weet ik zeker dat er volgend seizoen weer wordt meegedaan voor de bovenste plaatsen in de 1e klasse, en sluit ik nog een promotie naar de hoofdklasse zeker niet uit.

 

Foto's: Dorus Breidenbach. www.fotografiedorus.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Slotactiviteiten Harlinger mixed hockeyclub (ook voor niet-hockeyers)

08-06-2017

HARLINGEN - Altijd al eens hockey willen proberen of nog aan het oriënteren welke sport je volgend seizoen wil doen?

Deelname Lanenkaatsen voorbij de 250!

08-06-2017

HARLINGEN - Met nog een aantal dagen te gaan is de deelnameteller van het Lanenkaatsen de 250 gepasseerd.

Jubileum 11-stedentocht Ouwe Seunen

08-06-2017

HARLINGEN - Een flink aantal leden van WCT Ouwe Seun reed op 5 juni 2017 de 11-stedentocht.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot
De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt