Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen 2 promoveert naar res. 1e klasse

08-06-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen 2 is pinkstermaandag gepromoveerd naar de res. 1e klasse, na een prima wedstrijd tegen 1e klasser Jubbega.

Fc Harlingen 2 promoveert naar res. 1e klasse Foto: Dorus Breidenbach.

Harlingen wist de thuiswedstrijd met 6-2 te winnen, nadat de uitwedstrijd ook al met 3-5 was gewonnen. Zodoende promoveert het 2e naar de 1e klasse, wat voor onze jonge vereniging een mooie prestatie is. Er zijn niet veel 3e klassers waarvan het 2e elftal in de 1e klasse uit komt. Harlingen begon met de van een blessure terug gekomen Ralf van Hurck, en dit was duidelijk te zien aan het veldspel, met deze rasvoetballer in het veld lijkt voetbal soms wel heel simpel, deze speler beschikt nog steeds over veel klasse.

 

Harlingen begon toch wat nerveus en voetbalde een beetje te gespannen, en te gehaast. Na een kwartier volgden de 1e kansen, het was Barry Hamstra die zijn inzet van de lijn zag gekeerd, en 5 minuten later was het de ijzersterk spelende Patrick van der Waard die fantastisch inkopte, helaas stond er weer een speler goed opgesteld op de lijn. Door deze kansen groeide het vertrouwen en kreeg Harlingen de touwtjes steviger in handen. De verdediging onder leiding van Johan de Jong en Matthieu Visser stond als een huis en gaven niets weg. De ruststand leek 0-0 te gaan worden, maar in de 43e minuut was het aanvoerder Frank Claasz Coockson die goed doorzette, de bal veroverde en Barry Hamstra een niet te missen kans bood, Barry faalde niet, en het was 1-0.

 

In de 2e helft nam Jubbega wat weer risico’s, en kreeg Harlingen wat meer ruimte, en dat is nu net wat ze niet moeten krijgen met een speler als Jorge Pires voorin, deze goede en supersnelle speler liet de verdediging keer op keer zijn hielen zien. De 2- 0 nul bleef dan ook niet lang uit, het was Jorge Pires die 3 man passeerde en de vrijstaande Barry Hamstra niet over het hoofd zag, en dat betekende 2-0. In de 20ste min was het Bouke Zuiderhof die onreglementair werd af gestopt in het strafschopgebied, de uitstekende leidende scheidsrechter gaf terecht een strafschop. Dit buitenkansje werd uiteraard benut door topscoorder Barry Hamstra, die hiermee zijn doelpunten totaal in de nacompetitie (4 wedstrijden) op 10 treffers bracht.

 

In de 25 minuut een klein slippertje achterin en het stond 3-1, dit duurde niet lang want het was de goed spelende, en wederom een jeugdig talent Martin van Andel die zeer fraai scoorde 4-1. Het was Jorge Pires die na een mooie solo van Yasien Faggous de 5-1 binnen tikte. Het massaal opgekomen publiek kreeg waar het voor gekomen was, een mooie voetbalshow, de ene aanval nog mooier dan de andere, met in de hoofdrollen Jorge, Barry en good old Ralf van Hurck, helaas gingen niet alle kansen erin anders was de 10 zeker aangetikt. Het slotakkoord was voor Ralf van Hurck, Ralf bekroonde zijn goede wedstrijd met een wonderschone goal, waar zelf de tegenstanders voor moesten applaudisseren, van een meter of 20 liet hij de bal prachtig met een curve in de bovenhoek zeilen, dit betekende de 6-1. Jubbega maakte er in de laatste minuut nog 6-2 van, na een mooie aanval.

 

Door dit resultaat heeft Harlingen de goede serie wedstrijden die na de winterstop begon met een promotie bekroont. Van de laatste 14 wedstrijden werden er 12 gewonnen. We hopen dat het team een beetje bij elkaar blijft, aangevuld met de talrijke jeugdige talenten, dan weet ik zeker dat er volgend seizoen weer wordt meegedaan voor de bovenste plaatsen in de 1e klasse, en sluit ik nog een promotie naar de hoofdklasse zeker niet uit.

 

Foto's: Dorus Breidenbach. www.fotografiedorus.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Slotactiviteiten Harlinger mixed hockeyclub (ook voor niet-hockeyers)

08-06-2017

HARLINGEN - Altijd al eens hockey willen proberen of nog aan het oriënteren welke sport je volgend seizoen wil doen?

Deelname Lanenkaatsen voorbij de 250!

08-06-2017

HARLINGEN - Met nog een aantal dagen te gaan is de deelnameteller van het Lanenkaatsen de 250 gepasseerd.

Jubileum 11-stedentocht Ouwe Seunen

08-06-2017

HARLINGEN - Een flink aantal leden van WCT Ouwe Seun reed op 5 juni 2017 de 11-stedentocht.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis