CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fantastisch Zeerobben Voetbalkamp 2017

03-05-2017

HARLINGEN - Maandag 24 april was het eindelijk weer zover.

Het jaarlijkse voetbalkamp voor de E- en D-pupillen van de jeugdafdeling van Zeerobben. Al bijna 30 jaar een begrip binnen de vereniging. Met 50 kinderen en 16 begeleid(st)ers was het ook dit jaar weer volle bak. Evenals voorgaande jaren werd er weer gekozen voor zon, zee en strand. En daarvoor hoef je niet ver te reizen. Je verzamelt bij de terminal van Rederij Doeksen en binnen anderhalf  uur sta je met de hele ploeg op Vlieland en kun je je opmaken voor drie fantastische voetbaldagen.

 

Rond 11:00 uur was de aankomst op Vlieland en een half uurtje later had iedereen zijn of haar bed alweer uitgekozen en opgemaakt. Hierna volgde traditiegetrouw het hijsen van de vlag samen met het zingen van het Zeerobben-lied. Vervolgens was het tijd voor het oriëntatiespel. Een heuse speurtocht langs en door een deel van de bossen op Vlieland.  Na terugkomst op de Vliehorst stond het volgende spel alweer klaar: voetvolley. Voor velen is dit een van de hoogtepunten van het gehele kamp en er werd door alle teams weer ontzettend fanatiek gespeeld. Na het voetvolley toernooi was het tijd voor een warme maaltijd. De hele middag had kok Dirk Sijbesma “El Coca” in de keuken gestaan om een warme maaltijd te bereiden. Zo stond er een heerlijke boerenkool (met spekjes) met een grote gehaktbal en  jus op het menu. Dit ging er natuurlijk wel in bij iedereen. Nadat alles was opgeruimd was het tijd voor een strandwandeling. Helaas gooide op dat moment de weergoden roet in het eten en werd er in plaats hiervan een bingo georganiseerd. Na vele valse bingo’s kwam er een einde aan de 1e dag en genoot een ieder van een korte nachtrust.

 

De volgende ochtend was het vroeg opstaan en ontbijten om vervolgens mee te doen aan ochtendgymnastiek onder leiding van Desiree Bouma en Domenica Zwart. Helaas was een grote groep van de begeleiding niet helemaal wakker nog en moesten deze voor straf een aantal ronden hardlopen/sprinten. Vervolgens was het tijd voor de spelmorgen met verschillende soorten spelletjes als: hooghouden, ingooien, dribbelen, sprinten, mikken en natuurlijk de penaltybokaal.

 

‘s Middags was er voor een verrassing gezorgd voor de kinderen. Een mooie tocht met de Vliehors express. In een mooie wagen scheuren over het strand met rondcirkelende helikopters in de lucht. Dit was voor zowel de kinderen als de begeleiding een geweldige ervaring. De express kwam uit bij een drenkelingshuisje. Hier werd door een gids het een en ander verteld over wat er allemaal wordt gevonden op het strand. Onder andere vissen, kunstgebitten en bommen. Bij terugkomst bij de Vliehorst stond de barbecue al aan. Dit werd geheel verzorgd door Hotel Zeezicht en eetcafé Lutine en ook dit jaar was dit weer fantastisch geregeld.  Na de barbecue kon iedereen zich voorbereiden op de bonteavond. Er werden weer fantastisch acts opgevoerd.  Onder andere is de Macarena langs geweest, Barbie Girl is geweest, maar ook Kabouter plop, de hokipoki en het Vliegerlied. Kortom het bleef nog tot heel erg laat heeeeel gezellig in de Vliehorst.

 

De volgende ochtend stond in het teken van schoonmaken en inpakken. Daarna was het tijd voor het jaarlijks terugkerende individuele 4-4 toernooi. Na dit fanatieke toernooi werd het tijd voor iedereen om lekker te gaan badderen in het zwembad op Vlieland om vervolgens om 17:00 de boot naar Harlingen weer te nemen. Op de boot werd nog snel de prijsuitreiking gedaan om vervolgens ruim op tijd aan te komen in Harlingen.

 

Aan het voetbalkamp is weer een einde gekomen. Het blijft mooi om te zien hoe het kamp in stand wordt gehouden. Het stokje wordt van tijd tot tijd zonder veel moeite overgedragen aan een volgende generatie. Jongens die vroeger zelf als kind meegingen op kamp zijn nu eindverantwoordelijk voor het geheel. Maar er zijn natuurlijk ook de echte fans. Zo ging Dirk Draaisma al weer voor de 16e keer mee en kon ook David v.d. Pol, die inmiddels de club verlaten heeft, het niet laten om toch weer mee te gaan als begeleider. Zeerobben is meer dan trots hierop en spreekt dan ook terecht van het “instituut Voetbalkamp” .

 

Elk jaar weer kunnen door de vele sponsoren de kosten laag gehouden worden voor de kinderen zodat iedereen in de gelegenheid wordt gesteld om mee te gaan. Een woord van dank gaat dan ook uit naar Plus Lunenborg, Hotel Zeezicht, Eetcafe Lutine, Jan van Vlieland, de Buisinessclub van Zeerobben, Zeerobben 1, vriendenclub van Zeerobben en natuurlijk de hoofdsponsor Smeding Groente en Fruit. Maar dit unieke voetbalkamp valt en staat natuurlijk met die echte vrijwilliger(st)ers van de club die hun vrije tijd opofferen om de jeugd drie onvergetelijke dagen te bezorgen. En daarin zijn ze wederom geslaagd!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het kaatsseizoen gaat weer van start bij kaatsvereniging Eendracht

03-05-2017

HARLINGEN - Ledenpartij voor leden en niet-leden en eerste training jeugd met ouderavond!

Vrijwilligers maken kennis met uniek aandrijfsysteem zonnepont Harlingen

03-05-2017

HARLINGEN - ‘Onze vrijwilligers zien de onderkant van de zonnepont niet meer als de zonnepont voor de zomervakantie van 2017 te water gaat’, vertelt Henk Jukkema van de Stichting Heen en Weer Harlingen.

Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden

03-05-2017

HARLINGEN - WestCord Hotels op de Wadden is altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die een (bij)baan zoeken in de horeca.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas