Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fantastisch weekend voor fc Harlingen

16-06-2017

HARLINGEN - Wat heeft fc Harlingen een fantastisch weekend achter de rug!

En wat waren de weergoden goedgezind. Want waar het de hele week al regende en stormde, maakten de wolken vrijdagmiddag plaats voor de zon en die is het hele weekend gebleven. Het weekend stond in het teken van sport, spel, plezier en gezelligheid en vrijdagavond 19.00 uur werd de aftrap gegeven van een zeer geslaagd weekend.

 

Onder grote belangstelling werd er vrijdag genoten van de voetbalkunsten van Oud sc Heerenveen. Maar ook “onze” sterren konden er nog wat van en de Old Stars scoorden zelfs de 1e goal (Rikus Oswald). Daarna was Oud sc Heerenveen heer en meester op het veld en zij zetten uiteindelijk de stand op 1-13. Na de wedstrijd werd er onder het genot van een hapje en een sapje nog wat nagepraat waarna DJ Matello zorgde voor een zeer gezellige afsluiter van de avond.

 

Zaterdag was het de beurt aan “onze eigen” voetballertjes en onder het mom van, niks moet, alles mag, was het een grote opkomst aan vrijwillige opgaves. De toernooileiding wist er weer een goede mix van te maken en zo ging de jeugd in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan in een 4x4 toernooi. Maar ook aan de mensen die ooit wel eens een balletje hebben getrapt of het heel graag wel eens zouden willen doen, werd gedacht en ook bij de senioren, vanaf de JO17, werd er een toernooi gespeeld. In 7x7 vorm op halve veldjes. Leuke teams waren samengesteld en er kon in een amateur- of profpoule gespeeld worden. Bestuursleden, opa’s, oma’s, trainers, leiders, vaders en moeders, broers en zussen, ze namen het allemaal tegen mekaar op. Rond de klok van 13.00 uur werden de prijswinnaars bekend gemaakt in de diverse categorieën. Na de prijswinnaars kon men zich opmaken voor de penalties waar er gestart werd met de jongste jeugd. En wat is het dan prachtig om te zien dat de jeugd mekaar staat aan te moedigen! Als laatste waren de senioren aan de beurt en hier bleef het lang spannend. Maar alleen Klaas Bouma kon met deze druk omgaan en hij mag zich dan ook een heel jaar lang Penalty Koning noemen.

 

Na het sport en spel gedeelte kon men zich even ontspannen en terwijl de barbecues (verzorgd door Keurslager Zijlstra) op temperatuur werden gebracht, was er uiteraard ook tijd vrijgemaakt voor de kampioenen van afgelopen seizoen. De jongens van JO13-2 en JO11-1 werden najaarskampioen. De JO9-3 werden afgelopen voorjaar kampioen en de mannen van JO15-1 werden kampioen over het hele seizoen. Hierna genoot men van de barbecue waarna de feestavond begon. Met medewerking van de Harmony Shakers kwamen de voetjes wederom in beweging en was het een gezellige afsluiter van de zaterdag.

 

Tja, en dan de zondag. Het zogenaamde katerkaatsen. Om exact 11.00 uur begon het kaatsen voor zowel de jeugd als de senioren. Maar liefst 16 parturen bij de 14+ en 7 parturen bij de jeugd. Om half 4 waren de prijsuitreikingen bij de jeugd en het waren Ronin en Mike die in de finale verliezersronde wonnen van Merthe en Juul. In de winnaarsronde waren het Jens en Mirthe die de 1e prijs wonnen en Niec en Sil wonnen de 2e prijs. Bij de volwassenen verloren Tetze, Lian en Stefan in de finale verliezersronde van Geert, Marit en Hilko. De winnaarsronde was ook een echte winnaarsronde. Het team van Jan, Daisy en Niels wisten deze te winnen van Johnny, Natalja en Emiel. En na de prijsuitreikingen werd ook deze dag feestelijk beëindigd. En kan volgens mij iedereen vol trots terug kijken op een zeer geslaagd weekend vol sport, spel, plezier en gezelligheid. Natuurlijk een dikke dankjewel voor iedereen, maar dan ook iedereen die aan dit weekend meegewerkt hebben. Zonder deze hulp zou dit toch onmogelijk geweest zijn. En tot volgend seizoen!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zaterdag 17 juni: Straatfestival in Harlingen!

16-06-2017

HARLINGEN - In Harlingen is altijd wel wat te doen.

De donderdag van het Lanenkaatsen

16-06-2017

HARLINGEN - Wat hebben we een fantastische week qua omstandigheden, sfeer en spanning op de Lanen!

Open dag bij Peter Kuiper

16-06-2017

HARLINGEN - Vrijdag 16 juni: Open dag Peter Kuiper - Super discreet titanium hoortoestel.

Reacties