Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Er wordt weer volop gebouwd in Harlingen

03-03-2018

HARLINGEN - Als je door Harlingen rijdt, fietst of loopt kan het je niet zijn ontgaan; er wordt volop aan de stad gebouwd!

En niet alleen is dat in het straatbeeld te zien, ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bevestigde dit in haar cijfers. De afgelopen 3 jaren werden maar liefst 140 woningen aan Harlingen toegevoegd. En door de aantrekkende woningmarkt en prima gemeentelijk beleid worden dit de komende jaren alleen maar meer!

 

Hoewel de Gemeente Harlingen zelf geen woningen bouwt, speelt zij hierin wel een belangrijke rol. Een goed volkshuisvestingsbeleid zorgt ervoor, dat de juiste woningen worden gebouwd voor de juiste doelgroep. Voor nu en in de toekomst. Met de invoering van de Woningwet 2015 heeft de gemeente bovendien goede instrumenten om dit gedaan te krijgen. Zo maakt de gemeente ieder jaar afspraken met woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars. Daarnaast willen we kwalitatieve goede woningen die passen in de directe omgeving.

 

Mooie voorbeelden hiervan zijn de woningen langs de Havenweg en het appartementencomplex De Helling. Deze woningen passen perfect in het straatbeeld. Met de bouw van De Helling werd bovendien voorzien in de (verwachte) toenemende vraag naar betaalbare huurwoningen voor senioren. En met de in 2018/2019 geplande woningen op het Dukdalfterrein en langs de Steenhouwersstraat, wordt dit braakliggende gebied -wat wij eerder een 'rotte kies' noemden- eindelijk ingevuld.

 

Ook in Ludinga komt de woningbouw weer volop op gang. Enerzijds doordat de woningmarkt weer aantrekt. Anderzijds omdat jarenlange conflicten met de projectontwikkelaar naar de achtergrond belanden. Deze conflicten zijn naar onze mening in niemands belang; niet in die van de gemeente, niet in die van de projectontwikkelaar en al helemaal niet in woningzoekenden. Tijd om met elkaar samen te werken!

 

Momenteel is De Bouwvereniging druk bezig met het realiseren van ruim 100 appartementen en eengezinswoningen op het voormalige azc-terrein in Plan Zuid. Ook vervangt zij oude woningen in het Oosterpark voor duurzame nul-op-de-meter woningen. De laatste worden bovendien gerealiseerd met behulp van 'social return'; de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Woningbouw is daarmee meer dan alleen beton en stenen!

 

Harlinger Belang is trots op dit alles! Met alom krimpende bewonersaantallen, slaagt de Gemeente Harlingen er in om een aantrekkelijke woongemeente te zijn. Met het op peil houden van het inwoneraantal kunnen we ons rijke voorzieningenniveau in stand te houden. Als het aan Harlinger Belang ligt, gaan we de komende jaren door met ons werk! Wij willen iedereen een passende, betaalbare woning bieden. Zo pleiten we voor meer betaalbare en duurzame huur- en koopwoningen voor jongeren en senioren.

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Vingino Eyewear bij Copini Opticiëns: modisch, stoer en eigenzinnig!

03-03-2018

HARLINGEN - Het merk Vingino richt zich speciaal op kinderen met hun ruime collectie trendy kinderbrillen.

CDA Harlingen stelt haar kandidaten voor

03-03-2018

HARLINGEN - Vandaag stellen we aan u voor: kandidaat Frits Switynk, nummer 7 op de kandidatenlijst van CDA Harlingen.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen