CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Eerste fc Harlingen "Blue Ladies Toernooi" groot succes

06-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag organiseerde fc Harlingen voor de 1e keer het “Blue Ladies Toernooi” voor dames en meisjes voetbalteams.

Eerste fc Harlingen "Blue Ladies Toernooi" groot succes Foto: Peter IJdema.

In navolging op het grote succes van het fc Harlingen jeugdtoernooi heeft het bestuur van fc Harlingen besloten om ook voor de meisjes (MO) en vrouwen (VR) teams een apart toernooi te gaan organiseren. Het meisjes en damesvoetbal kent een enorme groei en ook bij de fc Harlingen is dit inmiddels een belangrijke tak binnen de vereniging geworden. Vandaar het besluit om deze teams dan ook een podium te geven op hun eigen toernooi.

 

Ondanks de korte voorbereidingstijd voor dit toernooi zijn de organisatoren er toch nog in geslaagd om een redelijk groot aantal MO en VR-teams naar de Friese Havenstad te halen. En met deelnemende teams van zustervereniging   Zeerobben, A V C, Arum, Mulier, Workum, Bolsward, St. Anna en het organiserende fc Harlingen kon er een mooi dag vullend programma worden gemaakt. Voor alle prijswinnaars waren er schitterend mooie bekers te winnen en alle deelnemers kregen een leuke herinnering aan het toernooi.

 

Om 9.00 uur werd er gestart met de MO11 teams en deze jonge meisjes maakten er een prachtig mooi toernooi van waarbij de winnaar pas in de allerlaatste wedstrijd bekend werd.

 

Jeugdvoorzitter Johannes Dijkstra maakte de volgende prijswinnaars bekend:

1e Mulier MO11-1 15 punten 15 voor 1 tegen
2e Bolsward MO11-1 12 punten 14 voor 2 tegen
3e AVC MO11-1 6 punten 4 voor 6 tegen
4e Zeerobben MO11-1 6 punten 5 voor 11 tegen
5e Workum MO11-1 4 punten 2 voor 9 tegen
6e fc Harlingen MO11-1 1 punt 1 voor 12 tegen

Na de MO11 was het de beurt aan de MO15 teams en ook hier was het reuze spannend. Na vele zeer spannende wedstrijden moest het doelsaldo hier uiteindelijk de winnaar bepalen alvorens medeorganisator Jan Helvrich de prijzen kon gaan uitreiken.

 

1e Zeerobben MO15-1 7 punten 7 voor 3 tegen
2e St. Anna MO15-1 7 punten 4 voor 3 tegen
3e fc Harlingen MO15-1 2 punten 2 voor 8 tegen

Als laatste teams kwamen deze dag de VR 7-tallen aan de beurt. En hier werd het net als bij de meisjes ook bijzonder spannend en pas in de laatste wedstrijd werd het bekend wie er met beker naar huis mocht gaan.

 

1e AVC VR 2 9 punten 17 voor 0 tegen
2e fc Harlingen VR 1 6 punten 3 voor 4 tegen
3e Arum VR 1 3 punten 3 voor 11 tegen
4e fc Harlingen VR 2 0 punten 1 voor 9 tegen

Na alle deelnemers, scheidsrechters en andere vrijwilligers te hebben bedankt, kon medeorganisator Jan Helvrich namens het bestuur van fc Harlingen bekend maken dat door het enorme succes van deze eerste editie er wordt doorgegaan met het toernooi en dat er in 2018 zeer zeker weer een “Blue Ladies Toernooi” georganiseerd zal worden. Waarbij dan ook de MO13 en de VR 1 (elftallen) in actie zullen komen.

 

Mochten er door dit toernooi meisjes vanaf 5 jaar en dames enthousiast zijn geworden en ook de voetbalsport (weer) willen gaan beoefenen, bij fc Harlingen is voor meisjes MO en dames VR altijd plaats voor nieuwe leden. Ben je geïnteresseerd of wil je een keer gratis meetrainen neem dan contact op met een van de volgende bestuursleden: Johannes Dijkstra (0517- 415041/ 06 13 47 23 67), Jan Helvrich (06 81 57 67 98) of Marit Galema (06 48 68 95 70).

 

  • Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Rockschool Jeroen Booy in Harlingen

06-06-2017

HARLINGEN - Vanaf oktober wordt Rockschool Jeroen Booy actief in Harlingen.

IKC Prins Johan Friso houdt Sponsorloop

06-06-2017

HARLINGEN - Na maanden van voorbereidingen en wekenlang sponsoren zoeken, was het donderdag 1 juni dan eindelijk zover: de sponsorloop van IKC Prins Johan Friso.

Leerling Joël de Jong van RSG Simon Vestdijk zet nieuw Nederlands record op zijn naam

06-06-2017

HARLINGEN - Joël de Jong, leerling 3 vwo, heeft op Atletiek, onderdeel 100 meter heren een nieuw Nederlands record op zijn naam gezet.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns