Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Een zeer interessante en gezellige Sjantermiddag!

15-01-2018

HARLINGEN - Zondagmiddag hebben we in de Lichtboei een zeer geslaagde Sjantermiddag -georganiseerd door de PvdA Harlingen- gehad.

Een zeer interessante en gezellige Sjantermiddag! PvdA Sjantermiddag in de Lichtboei

Door Bartele Boersma - PvdA Harlingen

 

Drie sprekers lieten hun licht schijnen over Harlingen en de mogelijkheden meer toeristen van onze stad te laten genieten. Ruim zestig aanwezigen konden met de sprekers in discussie gaan of vragen stellen. Voorzitter van PvdA Harlingen Willem de Graaf gaf als eerste het woord aan Hans Revier van de Waddenvereniging.

 

Met een interessant verhaal zorgde hij voor discussie over hoe we in Harlingen onze toeristen meer kunnen bieden. Hebben we een visie? En hoe verkopen we op een duurzame manier het Werelderfgoed van de Waddenzee aan de toerist en Harlinger. Volgens Revier is er meer mogelijk met het werelderfgoed dan je zou denken. Het gaat volgens hem om het verhaal van het Wad dat op verschillende manieren verteld kan worden. Er kwam veel reactie uit de zaal. Presentator Erik de Groot liep zich het zweet op het voorhoofd om iedereen het woord te kunnen geven.

 

Na een pauze met muziek van Wijtze Hempenius, waar ook Wiebe van Dijk en Joke de Boer meezongen, presenteerde Jaap de Jong zijn plan voor een zeezwembad bij de Westerzeedijk. Een zoutwaterbad waar zowel de Harlingers als toeristen kunnen zwemmen. Hij heeft een verkenning gedaan en pleit voor een gedegen onderzoek. Het plan kon op veel enthousiasme rekenen. Iedereen, inclusief de raadsleden, was het er over eens dat in Harlingen weer gezwommen moet kunnen worden in de Waddenzee zonder tot de knieën in het slib te lopen!

 

Tot slot hield Nieske Ketelaar namens Sense of Place een inspirerend betoog over hoeveel de Waddenkust ons te bieden heeft. En dat als je wat wilt je het samen moet doen. De schouders eronder is haar devies. Ons landschap en de historie zijn het waard om te vertellen. Cultuur en natuur kunnen hierin heel goed samenkomen en elkaar versterken. Ook in Harlingen liggen genoeg mogelijkheden voor prachtige verhalen over waar we vandaan komen en de schoonheid van ons landschap.

 

De conclusie van de middag was dan ook: "Niet sjantere, maar met doen!" We moeten trots zijn op onze prachtige gemeente en niet bang zijn om dat aan anderen te laten zien.

 

Op naar de volgende Sjantermiddag!

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Een kijkje achter de schermen van Toneelgezelschap Midlum

15-01-2018

MIDLUM - De afgelopen weken is er druk gerepeteerd om “STUK” speelklaar te krijgen.

De jazz is terug in Harlingen!

15-01-2018

HARLINGEN - Met een spetterend dubbelconcert is de jazz op zondag 14 januari teruggekeerd in Harlingen.

Plan zeezwembad Het Eerste Haad gepresenteerd

15-01-2018

HARLINGEN - Afgelopen zondag presenteerde Jaap de Jong tijdens de Sjantermiddag van de PvdA Harlingen in de Lichtboei, zijn plan voor de aanleg van een nieuw zeezwembad: Het Eerste Haad.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen