Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Een prachtige dag met een dubbel gevoel

31-10-2016

HARLINGEN – Dinsdagmiddag en avond stond geheel in het teken van de stichting Semmy.

Een prachtige dag met een dubbel gevoel Foto: HC – Ubbo Posthuma

Door: Ubbo Posthuma.

 

Middelpunt was de 8-jarige Twan Metz, die door de stichting Make a Wish, in het zonnetje werd gezet. Hierbij werd onder meer de spelersbus van Ajax ingeschakeld, om 16.00 uur startte de sponsorloop en als sluitstuk de wedstrijd fc Harlingen tegen zmvv Zeerobben.

 

Al weken waren Ingrid Hoekstra, Evan van Sertima, Albert Beuker, Ane Schaap en heel veel vrijwilligers van beide clubs bezig met de voorbereidingen voor deze bijzondere dag. Stichting Semmy, wie had er ooit over gehoord. Hersenstamkanker, een woord dat voor velen een beetje ‘ver van mijn bed show’ betekende. Behalve als je er mee te maken krijgt. En vooral als het iemand van je club en zeker een spelertje van je team betreft. Dit maakte heel veel indruk op de leden van fc Harlingen én zmvv Zeerobben. Zij beseften dan ook duidelijk, waarvoor en voor wie ze het deden. Zoveel mogelijk geld op te halen voor deze stichting, die als doelstelling heeft het verlengen van de levensverwachting en vergroten van de overlevingskansen van kinderen met hersenstamkanker.

 

Diverse acties hebben inmiddels al plaats gevonden. Zo stonden er sinds 20 september collectebussen op verschillende locaties in Harlingen, statiegeldflessen werden door kinderen opgehaald en Lucie Post, Jori van der Meijden en Alinda Bootsma liepen mee met de Run4Semmy. Door al deze acties konden zij alvast een bedrag van 1742,50 euro aan de stichting Semmy overhandigen.

 

Mede door de wensgroep ‘Make a Wish’ kwam dinsdagmiddag de spelersbus van Ajax voorgereden aan de Vierkantsdijk. De spelertjes en leider Jori van der Meijden van het team JO9 – 1 van Twan Metz mochten instappen. “Het had nog mooier geweest als het een Feyenoordbus was geweest”, liet één van de voetballertjes zich in alle oprechtheid ontvallen. De bus zette koers naar het woonadres van Twan, die zich van geen kwaad bewust was. Zijn ouders hadden hem wel ingefluisterd dat er een uitje op het programma stond. Twan dacht zelf aan Aqua Zoo in Leeuwarden. Twee charmante dames Marieke en Atje van de wensgroep, gingen vooraf naar binnen terwijl de Ajaxbus uit het zicht op de hoek van de straat stond te wachten. Toen Twan met zijn ouders en zus naar buiten kwam, werd een seintje aan de buschauffeur gegeven die naar het huisadres reed. Vol ongeloof zag Twan de bus dan ook aankomen. “Zitten de spelers er ook in”, was zijn vraag. Lachend werd hem duidelijk gemaakt dat er wel spelers in zaten, maar van zijn eigen team. Uiteraard kwam Twan op de stoel te zitten waar ooit trainer Frank de Boer en tegenwoordig Peter Bosz een vaste plek heeft. De vriendelijke chauffeur noemde alle plaatsen waar de Ajaxspelers zoal hun plekje hebben. Glunderend van oor tot oor ging het naar het veld van fc Harlingen aan de Vierkantsdijk. Daar stond hem wederom een verrassing te wachten en wel in de persoon van oud-trainer van SC Cambuur Henk de Jong. Na een hartelijk welkom werd eerst nog even een groepsfoto gemaakt, waarna het gezelschap zich naar het veld begaf. Hier liet Henk de Jong weten dat Twan tijdens de training van zijn eigen team, als assistent-trainer mocht fungeren. Hierbij overhandigde hij een speciale map waar Twan de nodige aantekeningen in kon schrijven. Tijdens de training was er voortdurend overleg tussen de trainer en zijn assistent. Na de intensieve oefenstof tot zich genomen te hebben, mochten de spelertjes de kantine opzoeken. Hier vond nog een analyse plaats, hoe te spelen tijdens een wedstrijd. Uiteraard maakt een training op dit niveau hongerig. Gelukkig had de organisatie hier ook aan gedacht en mocht Twan een heerlijke slagroomtaart in ontvangst nemen. Samen met Henk de Jong werd deze aangesneden en kon iedereen een stuk taart krijgen. Het werd smullen geblazen, taart met limonade wat wil een mens nog meer. Als verrassing had Henk de Jong nog een aantal attributen voor Twan en alle spelertjes. Twan kreeg het shirt van FC Groningen met zijn naam er op vermeld, waar zij ooit de finale van de KNVB beker in hadden gespeeld. Daarnaast een groen-witte sjaal, ook voor de teamgenootjes.

Henk is tegenwoordig commercieel medewerker voor FC Groningen, vandaar. Het was fantastisch hoe deze trainer met de jeugd, maar vooral ook met Twan omging, hartverwarmend een man met een groot hart.

 

Inmiddels was de sponsorloop ook begonnen. Prachtig om te zien hoe jong en oud van fc Harlingen en zmvv Zeerobben, broederlijk naast elkaar hun rondjes liepen. Het afstempelen gebeurde door vrijwilligers, maar wel onder leiding van een oude rot in dit vak, Age Tichelaar.

Later op de middag mocht Twan, zijn zus Gwen, zijn beste vriend Wesley, ouders, oma’s en opa’s met de Ajaxbus naar de McDonald’s waar een vorkje werd geprikt.

 

Ook weerman Piet Paulusma kwam nog even langs voor het weerbericht dat ’s avonds op SBS was te zien. Inmiddels naderde het tijdstip van spelen van de benefietwedstrijd tussen Harlingen en Zeerobben. Een kwartier voor aanvang kwam de bus weer aan. Terwijl beide teams het strijdtoneel betraden en jeugdspelers van beide teams als line-up fungeerden, kwam ook Twan met zijn ouders het veld op. Onder grote publieke belangstelling sprak wethouder Harry Boon  iedereen toe en gaf aan veel bewondering te hebben voor de organisatie. “Kanker moét de wereld uit”, aldus wethouder Boon. Vervolgens bood hij Twan namens de gemeente Harlingen de wedstrijdbal aan. Albert Beuker en Theo Nota van Zeerobben, hadden ook een bal met alle handtekeningen van alle Zeerobbenspelers. Tevens overhandigden zij een cheque van 500 euro voor de stichting Semmy. Ook aanvoerder Anne Schaap van fc Harlingen mocht een bal overhandigen. Twan kreeg de eer, samen met scheidsrechter Douwe Kamsma, de toss verrichten.

 

De wedstrijd verliep wat eenzijdig. Zeerobben was duidelijk een maatje te groot voor de jonge Harlinger ploeg. Met prachtige goals kwam Zeerobben al heel snel op voorsprong. Gelukkig voor fc Harlingen wist Hilko Mulder de eer van zijn ploeg nog te redden door een keihard afstandsschot die het net van de Zeerobben doelman bolde. De einduitslag werd vervolgens 1-8 voor zmvv Zeerobben.

 

Na afloop vond er in de kantine nog een verloting plaats, met prachtige prijzen beschikbaar gesteld door de Harlinger ondernemers. Zo hebben heel veel mensen een bijdrage geleverd, om de nodige financiën bijeen te verkrijgen om deze verschrikkelijke ziekte een halt proberen toe te roepen. Binnenkort zal het uiteindelijke resultaat van de actie bekend worden gemaakt.

 

  • Foto’s HC – Ubbo Posthuma.

Evenement Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Uniek motorjacht in gebruik genomen

31-10-2016

HARLINGEN - Het motorschip Giant is oorspronkelijk gebouwd in 1974 met als doel werkpaard op zee met taken als slepen en ijs breken was een beetje aan het eind van haar Latijn...

Koopavond in Harlingen vanaf november weer op donderdag!

31-10-2016

HARLINGEN - In Harlingen kan voortaan weer op donderdagavond gewinkeld worden.

Kaartanimatie van 115 jaar groei van Harlingen

31-10-2016

HARLINGEN - Student Stef Verdonk heeft een serie kaartanimaties van Harlingen gemaakt van de uitbreiding sinds 1900.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen