Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

E-Top Toernooi voor fc Harlingen JO11-1

11-05-2017

BERLIKUM - Woensdag 10 mei stond in het teken van het E-top toernooi.

Vorig jaar was dit 1-daags evenement opgericht door CIOS studenten. Gastheer sportclub Berlikum was de plaats waar jeugdige spelers zich kunnen bewijzen. Waar we vorig jaar in de poulefase de kansen verspeelde op de finale en in de troostfinale wonnen van AVC en dus daarmee een 3e plaats behaalde. Was het vandaag een goed combineerde ploeg die hard werkte en makkelijk de poulefase wist te winnen.

 

fc Harlingen - mkv'29 (1 - 0)

De eerste wedstrijd was om 16:40 uur. Onze tegenstander had al een wedstrijd erop zitten en wij kwamen fris het veld op. Toch was het wennen want een iets groter veld en de buitenspelregel werd toegepast. fc Harlingen toonde een wat benauwd spel tegen de fysieke spelers van MKV maar na zo’n 12 minuten spelen was er na de zoveelste overtreding een vrije trap voor fc Harlingen. Sil ging met veel vertrouwen achter de bal staan en met een afstand van ongeveer 20 meter schoot hij hard en hoog richting het doel. Vlak voor de doellijn stuiterde de bal op in het doel 1 - 0!!!! Hierna was er bij iedereen opgelucht adem gehaald en zagen we vele combinaties en prachtige kansen. Bij de tegenstander liep het niet helemaal lekker en door veel frustraties kon een speler zich niet beheersen. Hij schopte Dilaan op het scheenbeen en de scheidsrechter gaf de directe rode kaart. De jongens hadden de kaart alleen nog maar gezien op TV of bij een seniorenwedstrijd. Met een mannetje meer werden de laatste minuten doorgespeeld. Riemer hield zijn doel schoon door goed keeperswerk en uitstekend verdedigend werk van zijn teamgenoten Dilaan en Finn. De toernooileiding gaf het signaal aan de scheidsrechters; einde wedstrijd...De eerste drie punten waren een feit!

 

fc Harlingen - Minnertsga (3 - 0)

Onze tweede wedstrijd van de poule was tegen Minnertsga. Grote jongens kwamen het veld op. Maar dat zegt nog niet alles. We speelden net als de vorige wedstrijd en trouwens het hele toernooi in een 1:2:4:2 formatie. Hierbij kan je aan de buitenste twee middenvelders meteen zien of zij verdedigend of aanvallend zijn ingesteld. Het mooie hiervan is dat bij ons gelukkig van beide kwaliteiten inzitten. Zo was Daan heel sterk verdedigend en Jort meer aanvallend. De tegenstander was niet opgewassen tegen het sterke spel van fc Harlingen. En al na 1 minuut stond het 1 - 0 door Jasper die hard binnenschoot! De kopjes bij de gasten gingen meteen naar beneden en daar profiteerde wij goed van. Er werd naast aanvallend voetbal ook snel druk gezet waardoor we vaak vroegtijdig over konden gaan op aanvallen. Iets wat we natuurlijk graag doen. En als er dan ook nog kansen komen is het plezier bij vele gezichten af te lezen. De 2 - 0 werd door prachtig combinatiespel van Niec naar Niek door gespeeld op Jasper. Laatstgenoemde stond vrij en schoot met een droge knal hoog in de touwen. Dilaan mocht het proberen als middenvelder op de vleugel. En ook bij hem zie je als verdediger steeds meer aanvallende kwaliteiten. En de 3 - 0 werd door dezelfde Dilaan gemaakt door een schot van afstand. Publiek was even stil maar hij zat daadwerkelijk wel! 
Einde wedstrijd.

 

Berlikum - Harlingen (1 - 3)

Deze wedstrijd was op hoog niveau. En waarbij we ons (Elmer en Evan) afvroegen of dit het zelfde fc Harlingen was dan de twee vorige competitiewedstrijden. Want we groeide echt dit toernooi. De bal ging van de juiste kleur naar de juiste kleur en dan ook nog op het juiste been ingespeeld. Veel beweging zonder bal en een verzorgde opbouw! Het eerste doelpunt kon niet lang op zich laten wachten. En ja hoor nadat Jasper, Niek lanceerde via de rechter kant en Niek de achterlijn haalde, twee man dolde en de keuze kreeg om de vrijstaande Niec aan te spelen of zelf te schieten koos hij voor het tweede. Iedereen, inclusief mijzelf schreeuwde: SPELEN! Maar Niek dacht ik zie ruimte langs de keeper en met een puntertje plaatste hij de bal langs de keeper 0 - 1. Berlikum toonde wat meer aanvallend en dus moest er tot aan de keeper scherp worden verdedigd. Finn en Sil mochten er weer in en vervangende Jort en Jasper. Hessel speelde zijn beste wedstrijd tegen Berlikum en was gretig en snel. Dan weet je dat het moeilijk is om hem te stoppen. Hij beloonde zich met een doelpunt 0 - 2.

 

Berlikum kwam steeds gevaarlijker en Finn kreeg het vaak 1 tegen 2 maar toch lukte het hem om vroegtijdig de actie te stoppen door eerder in de bal te komen of de steekpass te onderscheppen. De 0 - 3 kwam op het scorebord nadat Niec een mooie 1 - 2 opzette en daarna onberispelijk binnenschoot. De wedstrijd was gespeeld maar er waren toch nog wat speelminuten te gaan. Berlikum gaf niet op en door een mooie tegenaanval kon Berlikum de 1 -3 maken.

 

De Sweach - Harlingen (0 - 1)

De laatste poulefase wedst​rijd was tegen De Sweach. Een onbekende ploeg dus hebben we maar gezegd dat deze heel goed waren. Er stonden nog grotere jongens dan tegen Minnertsga op het veld. Maar zoals eerder gezegd betekent dat helemaal niets. Het was een iets slordiger wedstrijd en het kwam op uithoudingsvermogen aan. Ook bij de tegenstander was het op en hierdoor was het tempo lager dan de eerste wedstrijd. Gelukkig hebben wij vrije trappen koning Sil in huis want na een stevige overtreding mocht hij het proberen. Hij krulde de bal langs de muur en keeper heen zo het doel in 0 - 1. Er waren nog wat kleine kansjes voor beide teams maar het bleef bij deze score. En hiermee werden we groepswinnaar en mochten we het opnemen tegen AVC dat in de andere poule 1e werd. Maar we moesten nog wel een klein uurtje wachten. En hoe ga je die tijd verdelen? Sommige aten lekker een broodje hamburger van de BBQ die dit jaar erbij was! (complimenten) Andere gingen voorzetten en weer andere gingen bij de andere wedstrijden kijken.

 

De Finalewedstrijd: fc Harlingen - AVC

Vorig jaar was er na gelijkspel de penalty-reeks welke beter genomen werd door ons waardoor we 3e werden. Nu hebben we dit seizoen al twee keer mogen oefenen tegen AVC en ook hierbij werden beide wedstrijden gelijk gespeeld. Maar na vandaag is alles anders...

De eerste helft van de wedstrijd was fc Harlingen de grote winnaar en na 1 minuut was het Sil Kuperus die ons op voorsprong bracht. Een afvallende bal werd door Sil met een afstandsschot snoeihard binnengeschoten 1 - 0. En het ging voortvarend voor de Harlingers. Want Sil schoot een vrije trap op de lat en voor de lijn werd de bal tot inworp verwerkt. Daarna had AVC een opgelegde kans maar Riemer redde uitstekend waardoor de voorsprong bleef. Toen Niec vanaf de middenlijn werd weggestuurd en richting de keeper van de tegenstander versnelde kwam de lange verdediger een pootje haken. "Doorgebroken" oftewel het ontnemen van een scoringskans werd alleen bestraft met een vrije trap. Die werd niet benut en niet veel later kon Stijn van AVC na een mooie actie schieten. Ongelukkig rolde de bal over Riemer heen 1 - 1. Jort was in het begin al keihard onderuit gehaald maar kon toch weer verder spelen. Gelukkig want hij was hard nodig, onze vechtersbaas speelde het hele toernooi uitstekend.

 

Hij speelde Jasper de diepte in die via de zijkant Niec inspeelde maar zijn schot ging naast. Toch had Niec niet alleen laten zien dat hij kan aanvallen maar ook kan mee verdedigen en door zijn vroegtijdig druk zetten kwamen we vaak op het middenveld al in balbezit. Hessel bleef onverstoord door gaan nadat hij eerst nog de beleefde voetballer was. En kleine Messi beschikt over een goede dribbel. Goed, terug naar de wedstrijd, het is 1 - 1 en terwijl ik mijn lijstje wil klaar maken voor de penalty's komt weer Stijn (AVC) vlak voor onze goal in balbezit. Hij kapt en draait wat en haalt dan de trekker over. Riemer probeerde nog wel maar de bal was te snel en hoog in het net geschoten dat dit onmogelijk werd 1 - 2. 

 

Het zal toch niet gebeuren... Met nog 2 minuten op de klok gaan de Harlingers vol in de aanval. Helaas was het te gehaast waardoor het spelbeeld veranderen van mooi verzorgd naar onverzorgd voetbal. Het was natuurlijk met alle goede bedoelingen want de teleurstelling was groot bij de spelers/leiders en meegereisde supporters toen de toernooileiding het laatste fluitsignaal doorgaf.

Maar we zijn zeer tevreden op de jongens want met een meerdere aantal eerste jaars hebben we laten zien dat we heel goed kunnen voetballen.
En hebben we volgend jaar weer een reden om alles te gaan geven!

Complimenten aan de organisatie van SC Berlikum.

Overzicht prijswinnaars:
1e AVC
2e fc Harlingen
3e Frisia
4e mkv'29
5e Leovardia
6e de Sweach
7e Berlikum
8e Wykels Hallum
9e Minnertsga
10e St. Jacob

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De Copini 60+ kaatscompetitie 2017 is weer gestart

11-05-2017

HARLINGEN - Maandagavond 8 mei is voor het 5e achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein van start gegaan.

Tall Ships enthousiast voor Harlingen!

11-05-2017

HARLINGEN - Engels Tall Ship 'Lord Nelson' schrijft zich in voor The Tall Ships Races Harlingen 2018!

Tuinwedstrijd Oosterpark op zaterdag 10 juni 2017

11-05-2017

HARLINGEN - Bent u een tuinliefhebber en heeft u een mooie verzorgde tuin, geef u dan op voor de tuinwedstrijd in het Oosterpark!

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"