Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Dit jaar heeft de Nierstichting als motto: 'Geef nierpatiënten hun leven terug'

13-09-2017

HARLINGEN - Ook dit jaar collecteren weer veel enthousiaste vrijwilligers in de week van 17 t/m 23 september voor de Nierstichting.

In Harlingen, Midlum en Wijnaldum vragen zij inwoners een bijdrage te geven om nierpatiënten hun leven terug te geven. 

 

Nierpatiënten moeten dialyseren om in leven te blijven, maar dialyseren is loodzwaar. Patiënten zitten urenlang per week vast aan een groot apparaat in het ziekenhuis en kunnen dan nergens naar toe: niet werken, niet naar buiten, niet op pad met vrienden of familie. Langer naar buiten kan alleen als er een ziekenhuis in de buurt is voor dialyse.

 

De draagbare kunstnier is een kleine, lichtere en gebruiksvriendelijke versie van de bestaande dialyseapparatuur en is daardoor makkelijker mee te nemen. Nierpatiënten kunnen dan zelf een plaats en moment kiezen voor dialyse. Het geeft nierpatiënten meer bewegingsvrijheid en de vrijheid om zelf hun leven in te richten, en krijgen hiermee hun leven terug.

 

Donaties zijn de enig bron van inkomsten van de Nierstichting, die geen structurele subsidie ontvangt van de overheid. Deze collecte is erg belangrijk voor het werk van de Nierstichting. Dank zij de geweldige inzet van collectanten, steun van donateurs en iedere andere bijdrage aan de collecte helpen om nierpatiënten hun leven terug te geven.

Iedereen kan nierproblemen krijgen. Op dit moment hebben 50.000 mensen ernstige nierschade en krijgen mogelijk te maken met dialyse of transplantatie. Ook hebben zij een hoog risico op hart- en vaatziekten en ieder jaar overlijdt één op de 6 nierpatiënten. 

 

Geef aan de collectant of draag direct bij: SMS "NIER" naar 4333 voor een eenmalige donatie van 2 euro of geef via Nierstichting.nl. Alvast hartelijk dank!

 

  • Voor meer informatie over nierfalen, het werk van de Nierstichting en de campagne kunt u kijken op www.nierstichting.nl

Algemeen Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Volleybalgroep zoekt nieuwe leden

13-09-2017

HARLINGEN - De volleybalgroep voor volwassenen op de maandagavond heeft nog plek voor nieuwe leden!

Voorbeschouwing: Zeerobben – Sint Annaparochie (beker)

13-09-2017

HARLINGEN - Samen met Stiens is Sint Anna de concurrent voor een plaats in de volgende ronde van de KNVB-beker.

Musica Religieuza bij RSH

13-09-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

Reacties

Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio