Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Derde smashbaltoernooi wederom daverend succes

20-11-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 14 november jl. werd voor de derde keer een smashbaltoernooi georganiseerd voor groep 4 van de basisscholen in de gemeente Harlingen.

Voorafgaand aan dit toernooi werden er op alle basisscholen in Harlingen en Midlum smashbalclinics gegeven door trainers van Volleybal Vereniging Harlingen. Kinderen die het leuk vonden konden zich opgeven voor het afsluitende toernooi.

 

Smashbal is een variant op het echte volleybal. Het volleybal zoals dat nu aan jonge kinderen wordt gegeven is voor jongens niet aantrekkelijk genoeg. Dit komt omdat er te weinig actie is het spel zit. Bij smashbal ligt juist de nadruk op snelheid, beweging en het mooiste wat volleybal te bieden heeft, namelijk het smashen. Ilonka Volkers, Femia Hoekstra en Meindert Paul Kwast van VVH hopen dat er door het aanbieden van smashbal, meer jongens interesse zullen gaan krijgen voor smashbal en uiteindelijk ook voor volleybal. Er is op dit moment nog geen smashbalcompetitie, maar we denken wel dat het binnen niet al te lange tijd zal worden ingevoerd. Sinds we zijn gestart met het geven van smashbalclinics en de toernooien merken we dat de interesse bij een aantal jongens al is gewekt. Sinds dit jaar geeft Meindert Paul Kwast smashbaltraining aan 4 jongens van 8 en 9 jaar oud. Ze vinden smashbal helemaal fantastisch. Natuurlijk hoop ik dat er meer jongens hun voorbeeld zullen volgen, want om het echte volleybal in te gaan zijn er sowieso 6 of meer jongens nodig om dit te kunnen realiseren. Jongens van 7, 8, 9 en 10 jaar zijn dan ook van harte welkom om bij mij te komen smashballen.

 

Er werd dinsdag om 16.00 uur gestart met het afsluitende toernooi. De jongens en meiden streden tijdens de wedstrijden om de podiumplaatsen. Het ging er dan ook fanatiek aan toe en de punten werden soms wel hele harde bij elkaar gesmasht. Tegen 18.00 uur was de uitslag bekend en volgde dan ook de prijsuitreiking Ook dit jaar werden de prijzen net als voorgaande jaren weer beschikbaar gesteld door Stichting Sportpromotie. Deze stichting had voor iedere deelnemer van het toernooi een vaantje beschikbaar gesteld en voor de nummers 1 tot en met 3 medailles. JOGG Harlingen zorgde voor gezonde voeding door appels, mandarijnen en water ter beschikking te stellen aan de deelnemers.

 

De uitslag van het toernooi was as volgt:

  1. Noorderlicht 1 (Asia Garbouz en Nathalie van Arum).
  2. Noorderlicht 2 (Isa Beers en Delano Brouwer).
  3. ’T Wad 1 (Mike Vlieger en Daan van Dijk).

 

De smashbalclinics en het toernooi is een samenwerking tussen Jongerenwerk Haringen, Volleybal Vereniging Harlingen en de buurtsportcoaches. Dit is echt een unieke samenwerking en ik ben bij dat we door de inzet van iedereen dit nog steeds kunnen organiseren. Ook ben ik erg blij dat hierdoor onze sport meer aandacht krijgt. Mochten er meisjes enthousiast zijn geworden door smashbal dan kunnen zij elke dinsdag van 16.30-17.45 uur terecht bij Ilonka Volkers. Mochten er jongens willen gaan smashballen dan kunnen zij elke dinsdag van 16.30-17.45 uur terecht bij Meindert Paul Kwast. VVH traint op de dinsdagen in de Harlinger Waddenhal. Aanmelden is niet nodig, maar als ouders of verzorgers meer informatie willen hebben, dan kunnen ze dit opvragen via jc@vvh-harlingen.nl.

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur!

20-11-2017

HARLINGEN - Dat betekent dat de schoentjes weer gezet worden en er suprise creaties gemaakt worden.

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1

20-11-2017

HARLINGEN - Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys

20-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag middag kreeg de fc Harlingen de koploper in de derde klasse A van het zondag voetbal op bezoek.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns