Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Derde smashbaltoernooi wederom daverend succes

20-11-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 14 november jl. werd voor de derde keer een smashbaltoernooi georganiseerd voor groep 4 van de basisscholen in de gemeente Harlingen.

Voorafgaand aan dit toernooi werden er op alle basisscholen in Harlingen en Midlum smashbalclinics gegeven door trainers van Volleybal Vereniging Harlingen. Kinderen die het leuk vonden konden zich opgeven voor het afsluitende toernooi.

 

Smashbal is een variant op het echte volleybal. Het volleybal zoals dat nu aan jonge kinderen wordt gegeven is voor jongens niet aantrekkelijk genoeg. Dit komt omdat er te weinig actie is het spel zit. Bij smashbal ligt juist de nadruk op snelheid, beweging en het mooiste wat volleybal te bieden heeft, namelijk het smashen. Ilonka Volkers, Femia Hoekstra en Meindert Paul Kwast van VVH hopen dat er door het aanbieden van smashbal, meer jongens interesse zullen gaan krijgen voor smashbal en uiteindelijk ook voor volleybal. Er is op dit moment nog geen smashbalcompetitie, maar we denken wel dat het binnen niet al te lange tijd zal worden ingevoerd. Sinds we zijn gestart met het geven van smashbalclinics en de toernooien merken we dat de interesse bij een aantal jongens al is gewekt. Sinds dit jaar geeft Meindert Paul Kwast smashbaltraining aan 4 jongens van 8 en 9 jaar oud. Ze vinden smashbal helemaal fantastisch. Natuurlijk hoop ik dat er meer jongens hun voorbeeld zullen volgen, want om het echte volleybal in te gaan zijn er sowieso 6 of meer jongens nodig om dit te kunnen realiseren. Jongens van 7, 8, 9 en 10 jaar zijn dan ook van harte welkom om bij mij te komen smashballen.

 

Er werd dinsdag om 16.00 uur gestart met het afsluitende toernooi. De jongens en meiden streden tijdens de wedstrijden om de podiumplaatsen. Het ging er dan ook fanatiek aan toe en de punten werden soms wel hele harde bij elkaar gesmasht. Tegen 18.00 uur was de uitslag bekend en volgde dan ook de prijsuitreiking Ook dit jaar werden de prijzen net als voorgaande jaren weer beschikbaar gesteld door Stichting Sportpromotie. Deze stichting had voor iedere deelnemer van het toernooi een vaantje beschikbaar gesteld en voor de nummers 1 tot en met 3 medailles. JOGG Harlingen zorgde voor gezonde voeding door appels, mandarijnen en water ter beschikking te stellen aan de deelnemers.

 

De uitslag van het toernooi was as volgt:

  1. Noorderlicht 1 (Asia Garbouz en Nathalie van Arum).
  2. Noorderlicht 2 (Isa Beers en Delano Brouwer).
  3. ’T Wad 1 (Mike Vlieger en Daan van Dijk).

 

De smashbalclinics en het toernooi is een samenwerking tussen Jongerenwerk Haringen, Volleybal Vereniging Harlingen en de buurtsportcoaches. Dit is echt een unieke samenwerking en ik ben bij dat we door de inzet van iedereen dit nog steeds kunnen organiseren. Ook ben ik erg blij dat hierdoor onze sport meer aandacht krijgt. Mochten er meisjes enthousiast zijn geworden door smashbal dan kunnen zij elke dinsdag van 16.30-17.45 uur terecht bij Ilonka Volkers. Mochten er jongens willen gaan smashballen dan kunnen zij elke dinsdag van 16.30-17.45 uur terecht bij Meindert Paul Kwast. VVH traint op de dinsdagen in de Harlinger Waddenhal. Aanmelden is niet nodig, maar als ouders of verzorgers meer informatie willen hebben, dan kunnen ze dit opvragen via jc@vvh-harlingen.nl.

 

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur!

20-11-2017

HARLINGEN - Dat betekent dat de schoentjes weer gezet worden en er suprise creaties gemaakt worden.

Wedstrijdverslagen en uitslagen HMHC Dames 1 en Meiden A1

20-11-2017

HARLINGEN - Dames 1 zet ijzersterke pot neer tegen ongeslagen koploper

Fc Harlingen verliest van de spits van Groninger Boys

20-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag middag kreeg de fc Harlingen de koploper in de derde klasse A van het zondag voetbal op bezoek.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona