Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De zaagtandsteiger krijgt groen licht!

10-05-2017

HARLINGEN - Door een aanhoudende en constructieve inzet van o.a. de CDA fractie in de Friese Staten is het gelukt om de zaagtandsteiger op de zgn. groslijst te krijgen voor behandeling in de Statenvergadering van juni a.s.

Hiermee staan de seinen op groen voor de Harlinger Haven en m.n. de visserij belangrijke punt. GS heeft dit voorstel van een positief advies voorzien met als motivatie “”dat het voorstel aansluit bij het coalitieakkoord en het belang van de haven van Harlingen voor Fryslân’’’’.

 

Het CDA te Harlingen is heel blij met deze ontwikkeling. Weer blijkt hoe belangrijk het is dat er steeds goede contacten zijn tussen de plaatselijke gemeenteraad met de provinciale Staten. In het CDA dat landelijk, provinciaal en gemeentelijk actief is voor de ‘’Mienskip’’, zijn daarvoor veel en goede mogelijkheden.

 

Zaagtandsteiger

Voor de duurzame visserij is gewijzigde infrastructuur nodig die op deze ontwikkelingen is uitgerust. Er is in het kader van Interreg NSR in dialoog met de vissers een ontwerp gemaakt voor een “Zaagtandsteiger” die wereldwijd aandacht zal trekken en door het Interreg NSR secretariaat te Viborg als voorbeeld gesteld wordt voor duurzame innovatie welke ook in andere Europese visserijhavens navolging verdiend.

 

Het innovatieve principe is gebaseerd op het lossen van de vis over het zijboord aan de lange zijde van de steiger en het vervangen en repareren van de duurzame vistuigen van de TwinRig -, Flyshoot-en Masterplan Duurzame Visserij (MDV) – schepen over de achtersteven aan de korte zijde van de steiger. De gemeente Harlingen wil ter vervanging van de verouderde, traditionele houten steiger de innovatieve zaagtandsteiger bouwen.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Wielervereniging WCT Ouwe Seun

10-05-2017

HARLINGEN - Verslag van de wedstrijden van WCT Ouwe Seun.

Jeugdjournaal Zeerobben

10-05-2017

HARLINGEN - Voor veel teams is de competitie bijna voorbij.

Vrouwenochtend naar Nieuw Zuid.

10-05-2017

HARLINGEN - Op woensdag 10 mei was er de opening van de vrouwengroep in Nieuw Zuid aan de Pr. Irenestraat 2 in Harlingen.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen
Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.