Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De zaagtandsteiger krijgt groen licht!

10-05-2017

HARLINGEN - Door een aanhoudende en constructieve inzet van o.a. de CDA fractie in de Friese Staten is het gelukt om de zaagtandsteiger op de zgn. groslijst te krijgen voor behandeling in de Statenvergadering van juni a.s.

Hiermee staan de seinen op groen voor de Harlinger Haven en m.n. de visserij belangrijke punt. GS heeft dit voorstel van een positief advies voorzien met als motivatie “”dat het voorstel aansluit bij het coalitieakkoord en het belang van de haven van Harlingen voor Fryslân’’’’.

 

Het CDA te Harlingen is heel blij met deze ontwikkeling. Weer blijkt hoe belangrijk het is dat er steeds goede contacten zijn tussen de plaatselijke gemeenteraad met de provinciale Staten. In het CDA dat landelijk, provinciaal en gemeentelijk actief is voor de ‘’Mienskip’’, zijn daarvoor veel en goede mogelijkheden.

 

Zaagtandsteiger

Voor de duurzame visserij is gewijzigde infrastructuur nodig die op deze ontwikkelingen is uitgerust. Er is in het kader van Interreg NSR in dialoog met de vissers een ontwerp gemaakt voor een “Zaagtandsteiger” die wereldwijd aandacht zal trekken en door het Interreg NSR secretariaat te Viborg als voorbeeld gesteld wordt voor duurzame innovatie welke ook in andere Europese visserijhavens navolging verdiend.

 

Het innovatieve principe is gebaseerd op het lossen van de vis over het zijboord aan de lange zijde van de steiger en het vervangen en repareren van de duurzame vistuigen van de TwinRig -, Flyshoot-en Masterplan Duurzame Visserij (MDV) – schepen over de achtersteven aan de korte zijde van de steiger. De gemeente Harlingen wil ter vervanging van de verouderde, traditionele houten steiger de innovatieve zaagtandsteiger bouwen.

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Wielervereniging WCT Ouwe Seun

10-05-2017

HARLINGEN - Verslag van de wedstrijden van WCT Ouwe Seun.

Jeugdjournaal Zeerobben

10-05-2017

HARLINGEN - Voor veel teams is de competitie bijna voorbij.

Vrouwenochtend naar Nieuw Zuid.

10-05-2017

HARLINGEN - Op woensdag 10 mei was er de opening van de vrouwengroep in Nieuw Zuid aan de Pr. Irenestraat 2 in Harlingen.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn