CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De woensdag van het Lanenkaatsen

15-06-2017

HARLINGEN - Veel spannende partijen op de woensdag van het Lanenkaatsen.

De woensdag van het Lanenkaatsen Foto: Stefan Postema.

Halverwege de week werden de 2e omloop partijen gekaatst in de groepen 2 tot en met 7. Veel verschillende doelgroepen, maar allemaal met dezelfde doelstelling, de volgende omloop halen! Aangename temperaturen, maar de zon was best lastig aan de opslagkant. In perk 6 hadden ze er in iedere geval geen hinder van. Er kwam weer volk op de partijen af en ze hadden voldoende keuze om een mooie partij uit te zoeken. De koffiedames hadden het druk met schenken. Al snel kon perk 5 vervallen, omdat het programma onder controle was bij de wedstrijdleiding met Hilko Mulder, Siebo Homminga en Melle Zegel als hoofdscheidsrechter.

In groep 2 sprongen er twee spannende partijen uit. Partuur 14 met Fabian Noordhuis, Kees van der Schoot en Sjoerd Atze de Jong kaatsten in perk 6 tegen partuur 16 Wybren Postma, Sil Leystra en Allard Hoekstra. Er werd op een zeer hoog niveau gekaatst en het was uiteindelijk partuur 14 dat het laatste bordje pakte. Ook de partij tussen de parturen 21 Harry Mons, Brian Zeilmaker, Jelmer van der Meer en partuur 24 Marten Hiemstra, Johan Kwast, Erik de Groot was er een om niet te vergeten. Niet de ballen het publiek in kaatsen, maar alles op de boven, soms niet heel handig, maar wel prachtig om te zien. Partuur 21 leek aan het langste eind te trekken, maar de laatste bovenslag kwam van de hand van Johan. Zij staan daarmee in de halve finale van vanavond. Verloop groep 2.

Ook in groep 3, verliepen twee van de drie partijen zeer spannend. De favorieten van partuur 5 Gooitzen Scheffer, Theun van der Molen en Marco Lautenbach gingen verrassend ten onder tegen partuur 7 Richard Strikwerda, Dennis Henskes en Hendrik de Jong. Ook bij deze partij alles aan de hang. Reitse Klijnsma, tegenwoordig “klokkendief” staat voor het eerst in de finale met zijn maten Peter de Vries en Gerrit Herrema. In een spannende wedstrijd versloegen zij partuur 9 Andre van der Woude, Wytse Hempenius en Andre Dijkstra. Ze nemen het in de halve finale op tegen partuur 1 Jasper Boomsma, Bauke Postma en Johan Ligthart. Verloop groep 3.

In groep 4 ging partuur 2 Hielke Jager, Siebe Tolsma, Bennie Zeilmaker in een mooie pot ten onder tegen partuur 4 Theo Draijer, Jan Sipma en Eelco Ligthart 4-5, 2-6 Dit jaar nog geen klavertje 4 vier voor Bennie in het verschiet. Partuur 6 Bennie Hof, Ludwig Seerden en Jan van der Meulen kenden weinig problemen met het partuur van Peter Kwast, Peter A. de Boer en Geert Zeilmaker. 5-2, 6-6  Henk Nesse haalde op zijn verjaardag de finale met zijn maten Jochum Mollema en Leo Reawaruw. Zij schakelden het parttur van Jaap van Loon, Hans Diekmann en Jan van der Schoot uit. Verloop groep 4.

Bij de jongste damesgroep was het spannend in de partij tussen de parturen 16 Elisa Herrema, Emma Schram, Manon Kamminga en partuur 18 Samanta Visser, Patricia Westra en Marije Miedema. De wedsatrijd werd beslist op 5-4 en 6-6 in het voordeel van partuur 16. Ook partuur 12 Stephanie de Vries, Hendrieke van der Schoot en Mariska Miedema is door ten koste van partuur 14 Sabine Kamminga, Ilse Yntema en Rianne Dijkstra in een leuke partij werd het 5-3, 6-6. Vanavond de 3 3e omloop partijen bij de dames. Verloop groep 5.

Ook in groep 6 werden 3 2e omloop partijen gekaatst. Partuur 7 Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast maakten het spannend tegen partuur 5 Sipke Hiemstra, Heinz Palsma en Andries Koornstra.  Wederom een partij met alles aan de hang, maar partuur 7 naar de halve finale. Zij nemen het op tegen partuur 1 Johannes Wolbers, Douwe Broersma en Cees Knier. Ze wonnen vrij eenvoudig van partuur 4 Gerrit Meijer, Dirk Monsma en Frans de Vreeze. In de 3e partij de klapper tussen de parturen van de klassementsleiders Simon de Groot en Pollie Kwast  Pollie voor het eerst in de 60+ groep, sloeg op de juiste momenten toe met zijn machtige opslag. Hierdoor staat hij met zijn maten Henk Draaisma en Piet de Groot in de finale van vrijdag! Voor Henk Draaisma is dit bijna 30 jaar geleden. Verloop groep 6.

In groep 7 is partuur 3 Ida Hartman, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen het eerste finale partuur. Ze wonnen in de 2e omloop van Greta Valk, Wieke Midema en Jelleke de Bruin en blijven nu staan in de 3e omloop. 5-4, 6-6. Het was een zware partij, maar een prachtig resultaat voor partuur 3 In de halve finale kaatst partuur 7 Akke Brussaard, Romy van der Veen en Margriet Noorhuis tegen partuur 1 Boudie Bierma, Anja Kieftenburg en Lis Ligthart. Het belooft een mooie strijd te worden vanavond. Verloop groep 7.

Vanmiddag vanaf half 3 is het scholenkampioenschap met maar liefst 20 parturen op de Lanen, als je de mogelijkheid hebt, kom ook een kijkje nemen. Vanavond de 3e omloop partijen en halve finales en de finales van het schoolkaatsen. Vanaf 18:30 uur!

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zaterdag 17 juni: Harlinger Parkontbijt het beste begin van de dag!

15-06-2017

HARLINGEN - Ook dit jaar ontmoeten Harlingers en haar gasten elkaar aan lange ontbijttafels in het stadspark De Engelse Tuin in Harlingen.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 24-2017

15-06-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen
VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt