Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De woensdag van het Lanenkaatsen

15-06-2017

HARLINGEN - Veel spannende partijen op de woensdag van het Lanenkaatsen.

De woensdag van het Lanenkaatsen Foto: Stefan Postema.

Halverwege de week werden de 2e omloop partijen gekaatst in de groepen 2 tot en met 7. Veel verschillende doelgroepen, maar allemaal met dezelfde doelstelling, de volgende omloop halen! Aangename temperaturen, maar de zon was best lastig aan de opslagkant. In perk 6 hadden ze er in iedere geval geen hinder van. Er kwam weer volk op de partijen af en ze hadden voldoende keuze om een mooie partij uit te zoeken. De koffiedames hadden het druk met schenken. Al snel kon perk 5 vervallen, omdat het programma onder controle was bij de wedstrijdleiding met Hilko Mulder, Siebo Homminga en Melle Zegel als hoofdscheidsrechter.

In groep 2 sprongen er twee spannende partijen uit. Partuur 14 met Fabian Noordhuis, Kees van der Schoot en Sjoerd Atze de Jong kaatsten in perk 6 tegen partuur 16 Wybren Postma, Sil Leystra en Allard Hoekstra. Er werd op een zeer hoog niveau gekaatst en het was uiteindelijk partuur 14 dat het laatste bordje pakte. Ook de partij tussen de parturen 21 Harry Mons, Brian Zeilmaker, Jelmer van der Meer en partuur 24 Marten Hiemstra, Johan Kwast, Erik de Groot was er een om niet te vergeten. Niet de ballen het publiek in kaatsen, maar alles op de boven, soms niet heel handig, maar wel prachtig om te zien. Partuur 21 leek aan het langste eind te trekken, maar de laatste bovenslag kwam van de hand van Johan. Zij staan daarmee in de halve finale van vanavond. Verloop groep 2.

Ook in groep 3, verliepen twee van de drie partijen zeer spannend. De favorieten van partuur 5 Gooitzen Scheffer, Theun van der Molen en Marco Lautenbach gingen verrassend ten onder tegen partuur 7 Richard Strikwerda, Dennis Henskes en Hendrik de Jong. Ook bij deze partij alles aan de hang. Reitse Klijnsma, tegenwoordig “klokkendief” staat voor het eerst in de finale met zijn maten Peter de Vries en Gerrit Herrema. In een spannende wedstrijd versloegen zij partuur 9 Andre van der Woude, Wytse Hempenius en Andre Dijkstra. Ze nemen het in de halve finale op tegen partuur 1 Jasper Boomsma, Bauke Postma en Johan Ligthart. Verloop groep 3.

In groep 4 ging partuur 2 Hielke Jager, Siebe Tolsma, Bennie Zeilmaker in een mooie pot ten onder tegen partuur 4 Theo Draijer, Jan Sipma en Eelco Ligthart 4-5, 2-6 Dit jaar nog geen klavertje 4 vier voor Bennie in het verschiet. Partuur 6 Bennie Hof, Ludwig Seerden en Jan van der Meulen kenden weinig problemen met het partuur van Peter Kwast, Peter A. de Boer en Geert Zeilmaker. 5-2, 6-6  Henk Nesse haalde op zijn verjaardag de finale met zijn maten Jochum Mollema en Leo Reawaruw. Zij schakelden het parttur van Jaap van Loon, Hans Diekmann en Jan van der Schoot uit. Verloop groep 4.

Bij de jongste damesgroep was het spannend in de partij tussen de parturen 16 Elisa Herrema, Emma Schram, Manon Kamminga en partuur 18 Samanta Visser, Patricia Westra en Marije Miedema. De wedsatrijd werd beslist op 5-4 en 6-6 in het voordeel van partuur 16. Ook partuur 12 Stephanie de Vries, Hendrieke van der Schoot en Mariska Miedema is door ten koste van partuur 14 Sabine Kamminga, Ilse Yntema en Rianne Dijkstra in een leuke partij werd het 5-3, 6-6. Vanavond de 3 3e omloop partijen bij de dames. Verloop groep 5.

Ook in groep 6 werden 3 2e omloop partijen gekaatst. Partuur 7 Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast maakten het spannend tegen partuur 5 Sipke Hiemstra, Heinz Palsma en Andries Koornstra.  Wederom een partij met alles aan de hang, maar partuur 7 naar de halve finale. Zij nemen het op tegen partuur 1 Johannes Wolbers, Douwe Broersma en Cees Knier. Ze wonnen vrij eenvoudig van partuur 4 Gerrit Meijer, Dirk Monsma en Frans de Vreeze. In de 3e partij de klapper tussen de parturen van de klassementsleiders Simon de Groot en Pollie Kwast  Pollie voor het eerst in de 60+ groep, sloeg op de juiste momenten toe met zijn machtige opslag. Hierdoor staat hij met zijn maten Henk Draaisma en Piet de Groot in de finale van vrijdag! Voor Henk Draaisma is dit bijna 30 jaar geleden. Verloop groep 6.

In groep 7 is partuur 3 Ida Hartman, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen het eerste finale partuur. Ze wonnen in de 2e omloop van Greta Valk, Wieke Midema en Jelleke de Bruin en blijven nu staan in de 3e omloop. 5-4, 6-6. Het was een zware partij, maar een prachtig resultaat voor partuur 3 In de halve finale kaatst partuur 7 Akke Brussaard, Romy van der Veen en Margriet Noorhuis tegen partuur 1 Boudie Bierma, Anja Kieftenburg en Lis Ligthart. Het belooft een mooie strijd te worden vanavond. Verloop groep 7.

Vanmiddag vanaf half 3 is het scholenkampioenschap met maar liefst 20 parturen op de Lanen, als je de mogelijkheid hebt, kom ook een kijkje nemen. Vanavond de 3e omloop partijen en halve finales en de finales van het schoolkaatsen. Vanaf 18:30 uur!

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zaterdag 17 juni: Harlinger Parkontbijt het beste begin van de dag!

15-06-2017

HARLINGEN - Ook dit jaar ontmoeten Harlingers en haar gasten elkaar aan lange ontbijttafels in het stadspark De Engelse Tuin in Harlingen.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 24-2017

15-06-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus