Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De vraag van je leven

16-05-2017

HARLINGEN - Op 15 mei 2017 start voor het eerst in Friesland een zelfmoordpreventie campagne onder ‘De vraag van je leven’.

Dit met als ambitie om het aantal suïcides in Friesland de komende jaren structureel terug te dringen.

Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 1.850 mensen als gevolg van suïcide. De campagne, die deels wordt gefinancierd door het ministerie van VWS, heeft als doel om publiek en zorgverleners bewust te maken dat aan dit maatschappelijke probleem iets te doen is. Ook in Friesland. Deze campagne is een onderdeel van de landelijk campagne opgestart door 113 samen met Gemeente Harlingen en GGD Fryslân. Ook andere regio’s als Zeeland, Zuidoost-Brabant, Haarlem,  Kennemerland, Groningen, Zaanstreek Waterland en Den Haag pakken deze campagne regionaal op.

 

Eindelijk aandacht voor zelfmoord

Gemeente Harlingen is de eerste gemeente in Friesland die zich actief wil inzetten voor suïcidepreventie in Friesland en uiteraard ook specifiek in regio Harlingen. Hein Kuiken, Wethouder Gemeente Harlingen: “Het is voor het eerst dat er in Friesland een campagne over zelfmoordpreventie wordt gevoerd. Wij vinden het belangrijk dat hier eindelijk aandacht voor komt. Zo ook in Harlingen. Het is een belangrijk onderwerp in onze samenleving, waar niet vaak over gesproken wordt. Dat terwijl uit divers onderzoek juist blijkt dat praten echt kan helpen als iemand het moeilijk heeft.”

 

Taboe doorbreken, want hulp helpt

De campagne moet bijdragen aan het doorbreken van het taboe op praten over suïcide, het herkennen van signalen van suïcidale gedachten, het geven van concrete tips en handvatten over hoe je hiermee kan omgaan en erop wijzen dat je terecht kunt voor hulp bij hulpverleners in de buurt of anoniem bij 113 (via telefoonnummer 0900-0113). Zelfmoord is een daad van wanhoop, vaak een gevolg van een grote persoonlijke crisis. De meeste mensen willen niet echt dood, maar vaak niet meer zo verder leven. Veel van de overlevenden zijn blij dat zij na een zelfmoordpoging nog leven en hebben ervaren dat hulp helpt.

 

Thema ‘De vraag van je leven’

De campagne ‘De vraag van je leven’ laat zien dat je door een vraag te stellen het verschil kan maken. Er worden verschillende concrete voorbeelden van vragen gegeven waarmee je het gesprek met iemand op gang brengt. Met deze ‘voorbeeldvragen’ wordt het taboe doorbroken en het verlaagt de drempel voor de ander. De campagne richt zich op het grote publiek, maar ook op huisartsen, zorgverleners en andere professionals.

 

Over de campagne

De campagne, waarbij zowel online (Facebook, Google) als offline (onder andere radiocommercials, advertorials, abri’s) is ingezet, start op 15 mei 2017 en op 7 september, beide met een periode van twee weken. Zanger Syb van der Ploeg (De Kast) heeft speciaal voor deze campagne het nummer ‘Stel de vraag van je leven’ geschreven en een radiocommercial in het Fries ingesproken.

Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Leerlingen RSG Simon Vestdijk presenteren diabetes game in het ziekenhuis van Heerenveen

16-05-2017

HARLINGEN - Voor O&O werden wij, leerlingen van havo en atheneum uitgenodigd om naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen te gaan.

Blended by Daan: 100% natuurlijk!

16-05-2017

HARLINGEN - Danielle Bruinenberg opende begin april de deuren van Blended by Daan, midden in het centrum op het prachtige hoekje: Voorstraat 62!

71ste editie HT Race

16-05-2017

HARLINGEN - De HT Race, de oudste zeilrace van Nederland, wordt dit jaar alweer voor de 71ste keer gezeild!

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas