CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De vraag van je leven

16-05-2017

HARLINGEN - Op 15 mei 2017 start voor het eerst in Friesland een zelfmoordpreventie campagne onder ‘De vraag van je leven’.

Dit met als ambitie om het aantal suïcides in Friesland de komende jaren structureel terug te dringen.

Jaarlijks overlijden in Nederland ruim 1.850 mensen als gevolg van suïcide. De campagne, die deels wordt gefinancierd door het ministerie van VWS, heeft als doel om publiek en zorgverleners bewust te maken dat aan dit maatschappelijke probleem iets te doen is. Ook in Friesland. Deze campagne is een onderdeel van de landelijk campagne opgestart door 113 samen met Gemeente Harlingen en GGD Fryslân. Ook andere regio’s als Zeeland, Zuidoost-Brabant, Haarlem,  Kennemerland, Groningen, Zaanstreek Waterland en Den Haag pakken deze campagne regionaal op.

 

Eindelijk aandacht voor zelfmoord

Gemeente Harlingen is de eerste gemeente in Friesland die zich actief wil inzetten voor suïcidepreventie in Friesland en uiteraard ook specifiek in regio Harlingen. Hein Kuiken, Wethouder Gemeente Harlingen: “Het is voor het eerst dat er in Friesland een campagne over zelfmoordpreventie wordt gevoerd. Wij vinden het belangrijk dat hier eindelijk aandacht voor komt. Zo ook in Harlingen. Het is een belangrijk onderwerp in onze samenleving, waar niet vaak over gesproken wordt. Dat terwijl uit divers onderzoek juist blijkt dat praten echt kan helpen als iemand het moeilijk heeft.”

 

Taboe doorbreken, want hulp helpt

De campagne moet bijdragen aan het doorbreken van het taboe op praten over suïcide, het herkennen van signalen van suïcidale gedachten, het geven van concrete tips en handvatten over hoe je hiermee kan omgaan en erop wijzen dat je terecht kunt voor hulp bij hulpverleners in de buurt of anoniem bij 113 (via telefoonnummer 0900-0113). Zelfmoord is een daad van wanhoop, vaak een gevolg van een grote persoonlijke crisis. De meeste mensen willen niet echt dood, maar vaak niet meer zo verder leven. Veel van de overlevenden zijn blij dat zij na een zelfmoordpoging nog leven en hebben ervaren dat hulp helpt.

 

Thema ‘De vraag van je leven’

De campagne ‘De vraag van je leven’ laat zien dat je door een vraag te stellen het verschil kan maken. Er worden verschillende concrete voorbeelden van vragen gegeven waarmee je het gesprek met iemand op gang brengt. Met deze ‘voorbeeldvragen’ wordt het taboe doorbroken en het verlaagt de drempel voor de ander. De campagne richt zich op het grote publiek, maar ook op huisartsen, zorgverleners en andere professionals.

 

Over de campagne

De campagne, waarbij zowel online (Facebook, Google) als offline (onder andere radiocommercials, advertorials, abri’s) is ingezet, start op 15 mei 2017 en op 7 september, beide met een periode van twee weken. Zanger Syb van der Ploeg (De Kast) heeft speciaal voor deze campagne het nummer ‘Stel de vraag van je leven’ geschreven en een radiocommercial in het Fries ingesproken.

Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Leerlingen RSG Simon Vestdijk presenteren diabetes game in het ziekenhuis van Heerenveen

16-05-2017

HARLINGEN - Voor O&O werden wij, leerlingen van havo en atheneum uitgenodigd om naar het ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen te gaan.

Blended by Daan: 100% natuurlijk!

16-05-2017

HARLINGEN - Danielle Bruinenberg opende begin april de deuren van Blended by Daan, midden in het centrum op het prachtige hoekje: Voorstraat 62!

71ste editie HT Race

16-05-2017

HARLINGEN - De HT Race, de oudste zeilrace van Nederland, wordt dit jaar alweer voor de 71ste keer gezeild!

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats