CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De nieuwsbrief van 'Nieuw Zuid' is uit!

02-03-2017

HARLINGEN - De nieuwsbrief van februari 2017 is uit, hierin leest u onder andere over de laatste ontwikkelingen, de plannen die Nieuw Zuid heeft en welke activiteiten er worden aangeboden.

Van de kwartiermakers

Het project Nieuw Zuid in Harlingen krijgt sinds de start in oktober vorig jaar steeds meer gestalte. Samen met de bewoners werken wij aan het ontwikkelen van activiteiten die ten goede komen aan de wijk en tegelijk verbinding leggen met allerlei andere initiatieven in de gemeente. In deze nieuwsbrief willen wij je informeren over wat er te doen is en bij deze nodigen wij je van harte uit om met ons mee te doen. Dat kan door onze activiteiten te bezoeken, ons je ideeën te vertellen en ons te helpen organiseren.

 

Elke woensdag zijn wij van 10.00-12.00 uur in gebouw C aanwezig. Wij nodigen je van harte uit om mee te praten onder het genot van een kopje koffie. Onze werkwijze is simpel: je komt met ideeën en samen bekijken we of we die kunnen realiseren. Daarna kan van je idee een plan gemaakt worden. Het is dan de bedoeling om zo’n plan met hulp van een aantal vrijwilligers (of mede initiatiefnemers) uit te voeren en tot een succesvolle activiteit te maken.

 

De bibliotheek/ontmoetingsruimte is geopend!

De door Sjoeke Lamsma in het WijkServiceBureau vorig jaar opgestarte bibliotheek en weggeefhoek is verhuisd naar Nieuw Zuid. Op 17 januari 2017 zijn de deuren geopend van de bibliotheek/ontmoetingsruimte. Onder het genot van een gratis kopje koffie kan je hier boeken, legpuzzels, handwerkpakketten, brei- en haak-wol en brei- en haaknaalden lenen/verkrijgen. 

Er is nu ook een weggeefwinkeltje bij ingekomen waar luxe huishoudelijke artikelen en speelgoed gratis te verkrijgen zijn. We merken dat er veel belangstelling voor is en dat de mensen van geheel Harlingen Gebouw Nieuw Zuid weten te vinden.

 

 

De openingstijden van de bibliotheek/ontmoetingsruimte zijn: dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Sjoeke Lamsma heet je van harte welkom. De koffie staat klaar!

 

Activiteiten in Nieuw Zuid

Woensdagmiddag 22 maart is Nieuw Zuid voor kinderen!

Woensdagmiddag 22 maart van 15.00 uur tot 16.30 uur is de aftrap van de kinderactiviteiten in Nieuw Zuid. Op deze middag zijn er binnen en buiten allerlei leuke en spannende activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Buiten zijn er sport- en spel activiteiten en een springkussen. Binnen geven we verschillende knutselworkshops en kan er ook lekker gespeeld worden met het aanwezige speelgoed. De ontmoetingsruimte is open voor ouders die wat willen drinken en kletsen.

 

Momenteel zijn Sannigje, Anja  en Henny met het Jongerenwerk Harlingen bezig met het bedenken en voorbereiden van allerlei leuke en aansprekende activiteiten. Zowel voor het bedenken als het begeleiden zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers.

 

De kinderactiviteiten beperken zich niet tot de kinderen uit Plan Zuid: alle kinderen uit Harlingen zijn welkom! Bij een succesvolle middag zullen er vaker kinderactiviteiten vanuit Nieuw Zuid georganiseerd gaan worden. Dus zegt het voort en komt allen! Het gaat hoe dan ook een gezellige middag worden!

 • Bewoners of ouders die zich als vrijwilliger op willen geven voor deze middag of eventuele vervolgmiddagen kunnen dit woensdagochtend doen van 10 tot 12 uur tijdens de inloop van Nieuw Zuid, of kunnen mailen naar: info@nieuwzuid.frl

 

Poppencircus op 23 maart!

Tieneke van Montfort komt met haar poppencircus kinderen en volwassenen verrassen. Iedereen die wil ervaren, kijken en meespelen is welkom. Tieneke geeft ’s middags van 16.00-18.00 uur een workshop waarin je leert hoe je haar poppen tot leven brengt. Je mag ook je knuffel meebrengen als die mee wil doen… of je vader en moeder, of pake en beppe. Ben je benieuwd naar Tieneke’s poppen kom dan naar Nieuw Zuid en doe mee! ’s Avonds van 20.00-21.00 uur gaan we in de herhaling voor volwassen kinderen die ook van harte welkom zijn om de magie van poppenspel te ontdekken.

 

Jimmy Mol over werken achter de schermen van het theater

De creativiteit spat er van af in Nieuw Zuid! Op 30 maart van 20.00-22.00 uur vertelt Jimmy Mol over zijn werk als grimeur en pruikenmaker. Hij prikkelt onze fantasie met prachtige foto’s en voorbeelden.

 

Creatief bezig in Nieuw Zuid

Elke donderdag om 14.00 uur vindt in Nieuw Zuid een creatieve inloopmiddag plaats. Het doel is om mensen te helpen ervaring op te doen in creativiteit. Zo kan je onder andere ervaring opdoen met tekenen, figuur zagen, draadwerken, miniaturen etc. Jacob Roorda en andere enthousiastelingen willen je daar graag bij begeleiden.

 • De inloop is gratis. Alleen voor de koffie en thee rekenen wij € 0,50. Wij zijn te vinden in de Princes Irenestraat 2. Tot donderdag!

 

Basiscursus tekenen

Op verzoek van bezoekers aan de expositie van Jacob Roorda in Nieuw Zuid geeft Jacob een basis cursus tekenen. Heb je talent? Dan is dat mooi meegenomen, maar het is geen voorwaarde. Iedereen kan volgens Jacob leren tekenen! In deze cursus van 3 lessen gaat het om de basisbeginselen van het tekenen en schilderen. Je leert te verbeelden wat je ziet en niet wat je denkt te zien. Uiteraard komen daar bij o.a. begrippen als compositie en perspectief om de hoek kijken.

 • De cursus wordt geven op dinsdagmiddag 14, 21 en 28 maart van 13.30 tot 15.00 uur in Nieuw Zuid voor de cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van €1,50 per les. 
 • Meer informatie en opgeven voor de cursus kan tijdens de creatieve inloopmiddag op donderdagmiddag van 14:00-16:00 uur in het crealokaal in nieuw zuid of via info@nieuwzuid.frl.

 

Buurttuin

Tineke, Theo en Rene hebben het idee opgevat om het “binnen” plein van Nieuw Zuid om te toveren tot de buurttuin van Nieuw Zuid. Ideeën voor de opzet van de tuin hebben zij genoeg: van pluktuin, siertuin, moestuin tot kindertuin. Aan ruimte voor het realiseren van deze tuinen is ook geen gebrek. Wel zijn Rene, Theo en Tineke nog op zoek maar mede-tuinierders die mee willen denken en helpen met het realiseren van een buurttuin. Zij hebben besloten om deze maand alvast te beginnen met een proeftuin maar het zou mooi zijn als er in het voorjaar gewerkt gaat worden aan het realiseren van meer tuinen.

 • Mensen die meer informatie willen hebben over de buurttuin of mee willen helpen kunnen in Nieuw Zuid contact op nemen met Tineke of mailen naar info@nieuwzuid.frl.

 

 

Plannen voor Nieuw Zuid

 • Koningsdag: vrijmarkt op het Plein
 • Steunpunt vluchtelingen
 • Inloopcafé voor iedereen.

 

Ideeën voor Nieuw Zuid

 • Verhuizing Timmerwerkplaat naar gymzaal in maart
 • Samen koken, samen eten
 • Themabijeenkomsten (filosofie etc.)

 

Voor informatie kan je contact opnemen met Peet Veldhuizen T. 06-46105147 - E. p.veldhuizen@deskule.nl of Herman Jillings T. 06-22895708.

Algemeen Kunst & Cultuur Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Geert van Tuinen bij Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Meer dan 25 jaar al werkt Geert van Tuinen als professioneel radiomaker bij Omrop Fryslân.

Voorbeschouwing: De Wâlde - Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Zeerobben kan aan de bak.

Wie Kent Mother Love Bone

02-03-2017

HARLINGEN - Na de jankende gitaren komen nu de snoeiende gitaren op vrijdagavond.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen