Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De nieuwsbrief van 'Nieuw Zuid' is uit!

02-03-2017

HARLINGEN - De nieuwsbrief van februari 2017 is uit, hierin leest u onder andere over de laatste ontwikkelingen, de plannen die Nieuw Zuid heeft en welke activiteiten er worden aangeboden.

Van de kwartiermakers

Het project Nieuw Zuid in Harlingen krijgt sinds de start in oktober vorig jaar steeds meer gestalte. Samen met de bewoners werken wij aan het ontwikkelen van activiteiten die ten goede komen aan de wijk en tegelijk verbinding leggen met allerlei andere initiatieven in de gemeente. In deze nieuwsbrief willen wij je informeren over wat er te doen is en bij deze nodigen wij je van harte uit om met ons mee te doen. Dat kan door onze activiteiten te bezoeken, ons je ideeën te vertellen en ons te helpen organiseren.

 

Elke woensdag zijn wij van 10.00-12.00 uur in gebouw C aanwezig. Wij nodigen je van harte uit om mee te praten onder het genot van een kopje koffie. Onze werkwijze is simpel: je komt met ideeën en samen bekijken we of we die kunnen realiseren. Daarna kan van je idee een plan gemaakt worden. Het is dan de bedoeling om zo’n plan met hulp van een aantal vrijwilligers (of mede initiatiefnemers) uit te voeren en tot een succesvolle activiteit te maken.

 

De bibliotheek/ontmoetingsruimte is geopend!

De door Sjoeke Lamsma in het WijkServiceBureau vorig jaar opgestarte bibliotheek en weggeefhoek is verhuisd naar Nieuw Zuid. Op 17 januari 2017 zijn de deuren geopend van de bibliotheek/ontmoetingsruimte. Onder het genot van een gratis kopje koffie kan je hier boeken, legpuzzels, handwerkpakketten, brei- en haak-wol en brei- en haaknaalden lenen/verkrijgen. 

Er is nu ook een weggeefwinkeltje bij ingekomen waar luxe huishoudelijke artikelen en speelgoed gratis te verkrijgen zijn. We merken dat er veel belangstelling voor is en dat de mensen van geheel Harlingen Gebouw Nieuw Zuid weten te vinden.

 

 

De openingstijden van de bibliotheek/ontmoetingsruimte zijn: dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Sjoeke Lamsma heet je van harte welkom. De koffie staat klaar!

 

Activiteiten in Nieuw Zuid

Woensdagmiddag 22 maart is Nieuw Zuid voor kinderen!

Woensdagmiddag 22 maart van 15.00 uur tot 16.30 uur is de aftrap van de kinderactiviteiten in Nieuw Zuid. Op deze middag zijn er binnen en buiten allerlei leuke en spannende activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Buiten zijn er sport- en spel activiteiten en een springkussen. Binnen geven we verschillende knutselworkshops en kan er ook lekker gespeeld worden met het aanwezige speelgoed. De ontmoetingsruimte is open voor ouders die wat willen drinken en kletsen.

 

Momenteel zijn Sannigje, Anja  en Henny met het Jongerenwerk Harlingen bezig met het bedenken en voorbereiden van allerlei leuke en aansprekende activiteiten. Zowel voor het bedenken als het begeleiden zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers.

 

De kinderactiviteiten beperken zich niet tot de kinderen uit Plan Zuid: alle kinderen uit Harlingen zijn welkom! Bij een succesvolle middag zullen er vaker kinderactiviteiten vanuit Nieuw Zuid georganiseerd gaan worden. Dus zegt het voort en komt allen! Het gaat hoe dan ook een gezellige middag worden!

 • Bewoners of ouders die zich als vrijwilliger op willen geven voor deze middag of eventuele vervolgmiddagen kunnen dit woensdagochtend doen van 10 tot 12 uur tijdens de inloop van Nieuw Zuid, of kunnen mailen naar: info@nieuwzuid.frl

 

Poppencircus op 23 maart!

Tieneke van Montfort komt met haar poppencircus kinderen en volwassenen verrassen. Iedereen die wil ervaren, kijken en meespelen is welkom. Tieneke geeft ’s middags van 16.00-18.00 uur een workshop waarin je leert hoe je haar poppen tot leven brengt. Je mag ook je knuffel meebrengen als die mee wil doen… of je vader en moeder, of pake en beppe. Ben je benieuwd naar Tieneke’s poppen kom dan naar Nieuw Zuid en doe mee! ’s Avonds van 20.00-21.00 uur gaan we in de herhaling voor volwassen kinderen die ook van harte welkom zijn om de magie van poppenspel te ontdekken.

 

Jimmy Mol over werken achter de schermen van het theater

De creativiteit spat er van af in Nieuw Zuid! Op 30 maart van 20.00-22.00 uur vertelt Jimmy Mol over zijn werk als grimeur en pruikenmaker. Hij prikkelt onze fantasie met prachtige foto’s en voorbeelden.

 

Creatief bezig in Nieuw Zuid

Elke donderdag om 14.00 uur vindt in Nieuw Zuid een creatieve inloopmiddag plaats. Het doel is om mensen te helpen ervaring op te doen in creativiteit. Zo kan je onder andere ervaring opdoen met tekenen, figuur zagen, draadwerken, miniaturen etc. Jacob Roorda en andere enthousiastelingen willen je daar graag bij begeleiden.

 • De inloop is gratis. Alleen voor de koffie en thee rekenen wij € 0,50. Wij zijn te vinden in de Princes Irenestraat 2. Tot donderdag!

 

Basiscursus tekenen

Op verzoek van bezoekers aan de expositie van Jacob Roorda in Nieuw Zuid geeft Jacob een basis cursus tekenen. Heb je talent? Dan is dat mooi meegenomen, maar het is geen voorwaarde. Iedereen kan volgens Jacob leren tekenen! In deze cursus van 3 lessen gaat het om de basisbeginselen van het tekenen en schilderen. Je leert te verbeelden wat je ziet en niet wat je denkt te zien. Uiteraard komen daar bij o.a. begrippen als compositie en perspectief om de hoek kijken.

 • De cursus wordt geven op dinsdagmiddag 14, 21 en 28 maart van 13.30 tot 15.00 uur in Nieuw Zuid voor de cursus wordt een eigen bijdrage gevraagd van €1,50 per les. 
 • Meer informatie en opgeven voor de cursus kan tijdens de creatieve inloopmiddag op donderdagmiddag van 14:00-16:00 uur in het crealokaal in nieuw zuid of via info@nieuwzuid.frl.

 

Buurttuin

Tineke, Theo en Rene hebben het idee opgevat om het “binnen” plein van Nieuw Zuid om te toveren tot de buurttuin van Nieuw Zuid. Ideeën voor de opzet van de tuin hebben zij genoeg: van pluktuin, siertuin, moestuin tot kindertuin. Aan ruimte voor het realiseren van deze tuinen is ook geen gebrek. Wel zijn Rene, Theo en Tineke nog op zoek maar mede-tuinierders die mee willen denken en helpen met het realiseren van een buurttuin. Zij hebben besloten om deze maand alvast te beginnen met een proeftuin maar het zou mooi zijn als er in het voorjaar gewerkt gaat worden aan het realiseren van meer tuinen.

 • Mensen die meer informatie willen hebben over de buurttuin of mee willen helpen kunnen in Nieuw Zuid contact op nemen met Tineke of mailen naar info@nieuwzuid.frl.

 

 

Plannen voor Nieuw Zuid

 • Koningsdag: vrijmarkt op het Plein
 • Steunpunt vluchtelingen
 • Inloopcafé voor iedereen.

 

Ideeën voor Nieuw Zuid

 • Verhuizing Timmerwerkplaat naar gymzaal in maart
 • Samen koken, samen eten
 • Themabijeenkomsten (filosofie etc.)

 

Voor informatie kan je contact opnemen met Peet Veldhuizen T. 06-46105147 - E. p.veldhuizen@deskule.nl of Herman Jillings T. 06-22895708.

Algemeen Kunst & Cultuur Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Geert van Tuinen bij Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Meer dan 25 jaar al werkt Geert van Tuinen als professioneel radiomaker bij Omrop Fryslân.

Voorbeschouwing: De Wâlde - Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Zeerobben kan aan de bak.

Wie Kent Mother Love Bone

02-03-2017

HARLINGEN - Na de jankende gitaren komen nu de snoeiende gitaren op vrijdagavond.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.
BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio