CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

20-03-2017

HARLINGEN – En weer was het zaterdag.

De Meiden van Zeerobben Ondanks het feit dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, wist Zeerobben MO11-1 niet te winnen van SC Bolsward MO11-1. Bolsward maakte twee doelpunten meer dan Zeerobben. Foto: Dirk Bouma.

Dat betekent voor veel voetbalteams weer vol aan de bak voor de drie punten. Zo ook voor de teams van de vrouwen/meisjesafdeling van Zeerobben. Vijf wedstrijden stonden afgelopen zaterdag gepland. Drie teams speelden thuis op het Oostersportpark en twee teams gingen op pad om elders de drie punten te vergaren. Helaas wisten er zaterdag maar twee teams te winnen.

 

Het senioren 7-tal Vrouwen 1 brachten als enige uitspelende team de drie punten mee terug naar Harlingen. Na het lange wachten op een wedstrijd na de winterstop mochten de dames dan eindelijk de wei in. Vele afgelastingen speelden het team parten. In Sneek werd het VR1 van de Waterpoort Boys met 2-16 compleet van de mat geveegd. Een monsterscore weer voor de Zeerobben Vrouwen. Voor aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd gepland. Maar op dinsdagavond de 28ste maart ontvangen de Robbenvrouwen stadgenoot fc Harlingen VR2. Deze derby werd eerder uitgesteld vanwege een tekort aan personeel aan de kant van de fc. De aftrap zal dinsdagavond 28 maart om 20.00 uur zijn op het Oostersportpark.

 

MO19 hoefde afgelopen zaterdag geen wedstrijd te spelen. Voor aanstaande zaterdag staat hen de kwartfinale in de Zwaluwen Jeugdbeker te wachten. Deze zal op het Oostersportpark zijn. De tegenstander is Oerterp MO19-1. Bij winst voor Zeerobben plaatst de ploeg zich voor de halve finale in dit bekertoernooi. Dit zal dan voor de tweede keer in de geschiedenis zijn dat een meisjesteam van Zeerobben de halve finale van de beker bereikt. In 2014 lukte het toenmalige MB1 het al eens een keer. Voor een zevental meiden in het huidige MO19-1 zal dit voor de tweede maal zijn bij winst, deze zaten in 2014 in de selectie van het toenmalige MB1. Spanning alom dus. De wedstrijd start om 12.40 uur op het Oostersportpark.

 

Ook MO17 had geen wedstrijd afgelopen zaterdag. Ook voor aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd gepland. Pas op 1 april spelen de dames weer een wedstrijd. Tegenstander dan Oosterlittens MO17-1. Om 10.15 uur zal op het Oostersportpark de aftrap zijn.

 

Na het zure verlies van vorige week tegen Leovardia MO15-1 moesten de meiden van Zeerobben MO15-1 afgelopen zaterdag weer tegen een Leeuwarder ploeg uitkomen. Dit keer stond Frisia MO15-1 op het programma. Belangrijk voor Zeerobben was natuurlijk winst. Dit om aansluiting te houden op de hogere regionen in de competitie. Helaas lukte het de Harlingers niet om de drie punten bij te schrijven. Frisia won met 1-0 van Zeerobben. Een minieme winst natuurlijk. Zeker met zo’n klein verschil is het dan zuur wetende dat je thuishoort in deze klasse. Aanstaande zaterdag reizen de Zeerobjes weer af naar Leeuwarden. Op Sportpark Kalverdiekje Noord ontmoet de ploeg voor de tweede keer het MO15-1 van Leovardia. Het thuisduel werd ook al miniem verloren van de Leeuwarder ploeg. Hopen op winst in Leeuwarden dus. Aftrap om 12.45 uur.

 

Stap in de trein die Zeerobben MO13-1 heet. Deze ploeg is al vanaf het begin van deze competitie bezig om de ene na de andere ploeg uit te schakelen. Tot nu toe hebben deze meiden alle wedstrijden gewonnen. De laatste, die van afgelopen zaterdag, werd door Zeerobben thuis gewonnen met 2-0 van SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1. De ploeg staat nu, samen met de tegenstander van aankomende zaterdag, met evenveel punten bovenaan het lijstje van de competitie. Alleen zit daar 22 doelpunten verschil tussen. Aanstaande zaterdag de nummer twee dus als tegenstander. MKV’29 MO13-1 kan de Zeerobben MO13-1 trein doen vertragen. Zij lijken tot nu toe de enige die daartoe in staat zijn. We zullen het weten aanstaande zaterdag. Om 9.30 uur de aftrap op Sportpark Nylan.

 

Het zit de meiden van Zeerobben MO13-2 ook niet echt mee. In de twee wedstrijden die de dames gespeeld hebben moesten ze al 30 doelpunten incasseren. De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd, net als de wedstrijd daarvoor met dubbele cijfers verloren. ONS Boso Sneek MO13-1 wist maar liefst 14 keer het doel te bereiken. Lichtpuntje voor de Zeerobjes was wel dat ze zelf ook 2 keer scoorden. Aanstaande zaterdag weer een kans voor de robjes. Op visite komt Noordscheschut MO13-1. Ook deze ploeg heeft nog geen wedstrijd kunnen winnen. Wellicht een kansje voor Zeerobben om van de laatste plaats af te komen. Aanvang wedstrijd om 11.45 uur aanstaande zaterdag.

 

Dan de jongste meiden van de afdeling. Zij speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen SC Bolsward MO11-1. Prachtig om te zien hoe fanatiek deze meiden al zijn want beide ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd. Zeerobben stond zelfs tot aan de rust voor op de Bolswarders. Helaas voor de Harlingers verspeelden de Robjes hun voorsprong in de 2e helft. SC Bolsward MO11-1 won uiteindelijk met 3-5 van de Zeerobben. Op de website van Zeerobben is een mooi fotoverslag te vinden van deze wedstrijd. Aanstaande zaterdag geen wedstrijd voor MO11-1. Op 1 april ontvangen deze meiden Workum MO11-1. Om 9.45 uur de aftrap op het Oostersportpark.

 

Op de hoogte blijven van de verrichtingen van de meiden van Zeerobben? Like ze op Facebook.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Flipper is gezonken

20-03-2017

HARLINGEN - Gezonken boot Franekertrekvaart.

Harlingen boekt zwaarbevochten overwinning

20-03-2017

JUBBEGA - Voor fc Harlingen stond zondag de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd op het programma.

VVH teams beleven bijna perfect weekend

20-03-2017

HARLINGEN - Op de donderdag, vrijdag en zaterdag kwamen zeven teams van VVH in actie.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt