Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

21-11-2016

HARLINGEN – Overtuigende cijfers van de damesteams van Zeerobben afgelopen zaterdag.

De Meiden van Zeerobben Omdat MO13-1 geen geplande wedstrijd had oefende de ploeg tegen de jongens van JO13-5. De meisjes verloren weliswaar met 2-5, maar de intentie van deze oefenpot was om de meiden scherp te houden voor de komende weken. De ploeg ligt namelijk nog op kampioenskoers. Foto: Frans Bode.

In winst maar helaas ook in verlies waren er grote verschillen in de uitslagen. De twee meest uitgesproken uitslagen waren wel die van VR1 en MO13-2. De senioren wonnen met maar liefst 18-1 terwijl de pupillen van MO13-2 verloor met 1-10! De junioren MO15-1 en MO19-1 wisten beide te winnen met 7-2 en 2-7! Voor MO17-1 was er helaas weer geen wedstrijd en MO13-1 oefende tegen het JO13-5 van Zeerobben. Al met al weer een heerlijk voetbalweekend met héél veel doelpunten.

 

VR1

Na weken niet te hebben gevoetbald mochten de dames zich afgelopen zaterdag weer in het groen-wit steken. Op het programma stond een wedstrijd gepland tegen het VR1 van de Waterpoort Boys uit Sneek. De Snekers dragen in de 6e klasse 1 (7x7) de rode lantaarn en staan ze na 6 wedstrijden gespeeld te hebben nog steeds droog wat punten betreft. Toch was het volgens coach van der Kooy van de  Zeerobben dames geen gemakkelijke tegenstander, al laat de uitslag zich anders voordoen. Na 2 x 35 minuten spelen gaf het scorebord 18 doelpunten voor en 1 tegen aan. Een klinkende overwinning voor de Zeerobben dames. Volgende week spelen de senioren weer thuis op de Robbenplaat. Dan ontvangen de Harlingers het VR1 van Oudehaske. De dames uit Oudehaske staan tweede van onderen op de ranglijst. Of de Zeerobben vrouwen weer zo’n monsterscore kunnen halen? Dat zien we aanstaande zaterdag.  Aanvang 13.30 uur op het Oostersportpark.

 

MO19-1

De meiden van MO19-1 speelden afgelopen zaterdag de return tegen Heerenveen MO19-1. Thuis wisten de Robben met 2-0 te winnen van de Heerenveense dames en haalde een speelster van Heerenveen het bloed onder nagels van Julia van der Werf vandaan. Ook in Heerenveen was er irritatie tussen een speelster van Heerenveen en Van der Werf. Resultaat een gele kaart voor beide speelsters. Gelukkig hadden de irritaties en een zeer aanwezige scheids geen invloed op het scoreverloop van de wedstrijd. De Harlingers waren overduidelijk de sterkere ploeg en stonden voor de rust al op een 0-4 voorsprong. De trend zette zich in de 2e helft ook door met nog drie doelpunten voor Zeerobben. Daarnaast wisten de dames van Heerenveen ook twee keer te scoren. De uiteindelijke eindstand bleef hangen op een overtuigende overwinning voor de Zeerobben meiden, 2-7! Voor volgende week geen wedstrijd voor de oudste junioren van de damesafdeling. Een week later op 3 december spelen deze meiden hun laatste wedstrijd van dit najaar seizoen tegen hekkensluiter Heerenveense Boys MO19-1. Een eerdere wedstrijd werd door Zeerobben gewonnen met 0-10. Een ruime overwinning op 3 december zal waarschijnlijk geen invloed meer hebben op de eindstand van de competitie.

 

MO17-1

En weer voor MO17-1 geen wedstrijd. Had de ploeg afgelopen twee wedstrijden speelsters tekort, was het nu aan een te slecht veld bij de tegenstander te wijten voor weer geen speeldag. Aanstaande zaterdag hopen de dames dan echt hun eerste wedstrijd in hun ‘voorjaars’ competitie te kunnen spelen. Om 12.15 uur zullen zij dan het MO17-1 van Beetgum treffen op het Oostersportpark.

 

MO15-1

Het was zaterdag in de eerste helft billenknijpen voor het aanwezige publiek bij de wedstrijd tegen SJO Jong Harkema MO15-1. De Robbenmeiden stonden tegen alle verwachting in tot te rust met 2-1 achter op de Harrekieten. Hoewel de meiden zelf vonden dat ze slecht speelden had coach Boutsma er alle vertrouwen in. Hij drukte iedereen op het hart dat er nog 35 minuten gespeeld moesten worden en er nog van alles gebeuren kon. De beste man kreeg nog gelijk ook en in de resterende 35 minuten scoorden de Zeerobben maar liefst zes keer! Waar de drift ineens wegkwam is een raadsel. Coach Boutsma weet het waarschijnlijk wel! De meiden van MO15-1 maken nog steeds kans op de titel. Zeerobben heeft evenveel punten als de koploper AVC MO15-1. Enig voordeel ligt bij AVC die met twee doelpunten meer voorlopen op de Robben. Aanstaande zaterdag zal de ontknoping zijn. Zeerobben speelt thuis tegen tweede van onder Workum MO15-1. Het aantal doelpunten zal er voor kunnen zorgen dat de Zeerobben kampioen wordt of AVC moet verliezen tegen de nummer vijf fc Harlingen. De uiteindelijke kampioen zal pas zaterdagmiddag rond tweeën bekend zijn! De wedstrijd tegen Workum MO15-1 begint al om 8.45 uur op het Oostersportpark.

 

MO13-1

MO13-1 had afgelopen zaterdag geen wedstrijd. Om de dames toch scherp te houden (er staat een titel op het spel) oefende de ploeg volgens traditie tegen de boys van JO13-5 van Zeerobben. De jongens waren uiteindelijk met 2-5 te sterk voor de meiden. Maar volgens de coaches was het een nuttige wedstrijd waarin goed positiespel werd gespeeld door de dames. Volgende week gaan de meiden weer vol aan de bak. In Sint Annaparochie ontmoeten Zeerobben het MO13-1 van de plaatselijke voetbalvereniging. In een eerdere wedstrijd deelden beide ploegen de punten. Een 5-5 gelijkspel en één punt was toen het hoogst haalbare voor de Robben. De Harlingers staan op plaatsje nummer 1 in de competitie, nauw gevolgd door SC FranekerMO13-1 en tegenstander van aanstaande zaterdag St. Anna MO13-1. Zeerobben moet alles op alles zetten om deze tegenstanders voor te blijven op de ranglijst. Aanvang wedstrijd 10.00 uur op Sportpark De Waaie in Sint Annaparochie.

 

MO13-2

Na het grote verlies van vorige week tegen Tzum MO13-1 waarin de Robben met  19-0 aan de broek naar huis werden gestuurd, was het afgelopen zaterdag naar alle verwachtingen niet anders. Enig verschil was het aantal tegendoelpunten en een doelpuntje voor. Op het Oostersportpark hielden de meiden van MO13-2 enigszins de schade beperkt tot een nederlaag van 1-10. Het MO13-1 is gezien de uitslagen en de punten een beetje te laag ingeschat in de competitie. De ploeg heeft nog geen wedstrijd verloren en staan met 24 punten uit 8 wedstrijden stevig aan kop, gevolgd door SC Franeker MO13-2 met 18 uit 8 en Zeerobben MO13-2 met 12 uit 8 wedstrijden. Volgende week spelen de dames weer een thuiswedstrijd. Dan ontvangen de meisjes van Zeerobben MO13-2 SC Franeker MO13-2. In Franeker werd een eerdere wedstrijd door de Zeerobben verloren met 5-0. Of de Franekers dit weer lukt kunnen we zaterdag allemaal beleven op het Oostersportpark. De aftrap zal om 11.45 uur zijn.

 

Kijk ondertussen voor de verslagen, uitslagen en standen van de Meiden van Zeerobben op www.zeerobbenvrouwen.nl of volg ze via Facebook en Twitter. (@robbenvrouwen)

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Agenda lokale Welstandscommissie Harlingen

21-11-2016

HARLINGEN - Vergadering van de lokale Welstandscommissie Harlingen op 22-11-2016 aan de Voorstraat 35 te Harlingen (spreekkamer De ruiter).

HMHC Heren 1 behaalt nog geen punten

21-11-2016

HARLINGEN - Op zondag stond de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma voor de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub.

Van oud naar nieuw papier

21-11-2016

HARLINGEN - In Nederland gemaakt nieuw papier en karton bestaat voor 82% uit gerecycled oud papier en karton.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën