Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

13-11-2017

HARLINGEN - Een keer verlies op woensdag en een keer winst op zaterdag voor VR1.

De Meiden van Zeerobben Na het sneue verlies van vorige week tegen DFC MO15-2 wist Zeerobben MO15-2 zich afgelopen zaterdag weer te herstellen. Inzet was de derde plaats op de ranglijst.. SDS MO15-1 werd met overtuiging verslagen. Foto: Gertjan Miedema.

Weer verlies voor MO11-1 en MO13-1 afgelopen zaterdag. MO15-1 en MO15-2 gingen er zaterdag met de winst vandoor en MO19-1 hoefde niet in actie te komen. Dat zijn de resultaten van een nieuwe ronde in de competities van de Meiden van Zeerobben.

 

MO11-1 speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Mulier MO11-1 uit Witmarsum. Helaas voor Zeerobben moesten ze weer hun meerdere erkennen in de meiden van Mulier. De Harlinger meiden verloren met 0-8 van Mulier. In een vorige ontmoeting eindigde het duel nog in een 17-0 eindstand voor Mulier. Je kunt zeggen dat de Robjes zichzelf verbeterd hebben  maar of ze dat zelf ook vinden….. Misschien dat het komende zaterdag dan wel gaat lukken. Dan gaan de Zeerobben meisjes van MO11-1 op bezoek bij SWZ Boso Sneek MO11-1. Oké, de Snekers wisten in een eerdere wedstrijd al te winnen van de Robben, maar de Snekers staan in de competitie op de één na laatste plaats net boven  Zeerobben…. Met een beetje geluk en inzet lijkt het niet onmogelijk.

 

Ook de meisjes van MO13-1 moesten weer een verlies incasseren. In Easterein werden de Harlingers met 5-0 verslagen. Het is sneu voor de meisjes want de inzet is er wel en ze verdienen het om nog een keertje te winnen of in ieder geval een puntje te halen. Plezier in de sport is er wel. Maar met nog een keer winnen wordt dat plezier alleen maar groter. Komende zaterdag weer een kans voor de meiden van MO13. Thuis ontvangen de dames dan Blauw Wit ’34 MO13-2. Wie weet lukt het ze dan wel.

 

De dames MO15-2 moesten afgelopen zaterdag weer vroeg uit de veren. Op het Oostersportpark stond daar een ontmoeting te wachten met SDS MO15-1 die al om 8.45 uur van start ging. Blijkbaar geeft de ploeg niet om dit vroege tijdstip want de Harlingers wisten na 70 minuten spelen een klinkende overwinning te realiseren. Zeerobben stuurden de meiden van SDS met een 6-1 nederlaag terug naar Easterein. De ploeg klimt na deze overwinning naar een mooie vierde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag mogen de dames weer vroeg uit de veren. Op hetzelfde tijdstip als afgelopen zaterdag spelen de dames dan een uitwedstrijd tegen SC Franeker MO15-1. Deze streekderby is zeer belangrijk voor de ploegen. Beide strijden dan namelijk om de derde plaats op de ranglijst. Spanning alom dus komende zaterdag in Franeker.

 

Ook het eerste elftal van MO15-1 won afgelopen zaterdag. Tegen Drachten MO15-1 wisten de Harlingers met 3-0 te winnen. Daarmee wist Zeerobben haar tweede plaats in de competitie te behouden ten koste  van Buitenpost. Komende zaterdag zullen de meiden al om 8.45 uur een wedstrijd aanvangen in Leeuwarden. Tegenstander Leovardia MO15-1 zal hen op dat vroege tijdstip ontvangen. De directe concurrent op de plaats twee, Buitenpost, won afgelopen zaterdag met 3-1 van de tegenstander voor komende zaterdag. Voor Zeerobben de taak hetzelfde te doen om de week daarop het duel aan te gaan met Buitenpost voor behoudt van de tweede plaats in de competitie. Maar eerst naar Leeuwarden komend weekend.

 

MO19-1 had voor zaterdag een uitwedstrijd naar Joure gepland. Deze wedstrijd is verplaatst naar een andere datum vanwege een tekort aan speelsters. Veel van de oudste junioren moesten een aantal open dagen van scholen bezoeken voor hun toekomstige opleiding. In overleg met de tegenstander wordt de wedstrijd op woensdag 29 november ingehaald. Komende zaterdag staat er voor MO19-1 een cruciale wedstrijd te wachten. Op het Oostersportpark ontvangen de Harlingers de Meppeler ploeg ST FC Meppel/Alcides MO19-1. Deze wedstrijd kan de sleutelwedstrijd worden om het (najaar)kampioenschap. Beide ploegen bekleden een favorietenrol voor de titel in de competitie.  De Zeerobben dames hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen, Alcipel daarentegen verloor afgelopen zaterdag nog van Urk MO19-1. Een voordelige uitslag voor  Zeerobben die met een wedstrijd minder dezelfde aantal punten hebben als de Meppeler ploeg. Urk is op dit moment koploper, maar die heeft dan ook meer wedstrijden gespeeld. Aanstaande zaterdag een topper dus op het Oostersportpark.

 

De senioren van De Meiden van Zeerobben hadden afgelopen week twee wedstrijden. Vorige week woensdag hadden de dames een ontmoeting met het Leeuwader VR2 van MKV’29. Het 7x7 duel werd door de Leeuwarders na 70 minuten omgezet in een 3-4 winst. Een nipte overwinning voor MKV. Afgelopen zaterdag wisten de Zeerobben vrouwen wel te winnen. In een thuiswedstrijd tegen Arum VR1 waren de Harlinger dames net iets te sterk voor de Arumer vrouwen. Een 2-1 overwinning was voor de Zeerobben genoeg om de drie punten bij te schrijven en weer naar een 2e plaats te stijgen. Over twee weken zijn er weer kansen voor de Zeerobben vrouwen. Op bezoek komt nummer 6 op de lijst, Makkum VR1.

 

De wedstrijden voor komende zaterdag op een rijtje:

Tijd

Thuis

Uit

08.45 uur

SC Franeker MO15-1

Zeerobben MO15-2

08.45 uur

Leovardia MO15-1

Zeerobben MO15-1

09.00 uur

SWZ Boso Sneek MO11-1

Zeerobben MO11-1

11.35 uur

Zeerobben MO13-1

Blauw Wit ’34 MO13-2

12.20 uur

Zeerobben MO19-1

ST FC Meppel/Alcides MO19-1

 

Volg ondertussen de Meiden van Zeerobben op social media. @robbenvrouwen op Facebook, Twitter en Instagram.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wijnliefhebbers opgelet!

13-11-2017

HARLINGEN - Bij Ons Food & Wine hebben ze om de 2 weken een wijn in de aanbieding!

Fc Harlingen meiden en vrouwen

13-11-2017

HARLINGEN - Wist u dat er in de maand november gratis getraind kan worden bij de meiden en vrouwenafdeling?

HMHC nieuws

13-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater