Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

02-10-2017

HARLINGEN – Vijf wedstrijden voor de “Meiden van Zeerobben” afgelopen zaterdag.

De Meiden van Zeerobben Ondanks het verlies van MO13-1 tegen Irnsum MO13-1 speelden de meisjes een sterke wedstrijd. Helaas verloren de Zeerobben meisjes met 0-2. Foto: Dirk Bouma.

Drie keer eindigde een wedstrijd in winst en twee keer moest er weer een verlies verwerkt worden. Het enige team dat niet de kicksen hoefde aan te trekken was het MO19-1 van Zeerobben. Was het vorige week nog aan eigen kant dat de wedstrijd niet door kon gaan (vervoer), deze keer had de tegenstander een tekort aan speelsters om de wedstrijd te spelen.

 

Het MO15-1 van de groen-witten mocht deze zaterdag als eerste aan de bak. Om half acht zaten de dames al in auto om af te reizen naar Burgum. Om 9.00 uur stond de wedstrijd gepland tegen SJO Bergum BCV Combinatie MO15-1. De Harlingers wisten de wedstrijd uiteindelijk met 1-7 te winnen al leek het er in de 1ste helft niet op. De beide ploegen gingen de rust in met een 1-1 gelijke stand. Maar na de rust rosten de robbenmeiden er nog zes in en mochten ze de eerste drie punten van dit seizoen mee naar Harlingen nemen. Aanstaande zaterdag ontvangt de ploeg het MO15-1 van SJO Broekster Walden. De aftrap is om 10.30 uur op veld 3.

 

Om 10.00 uur mocht op de thuisplaat Zeerobben MO13-1 aan de bak. Irnsum MO13-1 was de tegenstander op het PLUS-veld. Beide ploegen leken redelijk aan elkaar gewaagd en creëerden over en weer kansen. Er waren zelfs momenten dat de robbenmeisjes iets beter waren maar uiteindelijke gaat het om wie de meeste doelpunten heeft gemaakt. Die eer werd gegund aan de meisjes uit Irnsum. Zij wisten er in de 1ste helft en in de 2e helft één te maken. De Zeerobben meisjes hadden die kansen ook maar kregen de bal gewoon niet in het doel. Irnsum MO13-1 mocht de punten mee naar huis nemen. En weer was er verlies voor de Zeerobben MO13-1. Dit keer niet met dubbele cijfers en dus minder zuur. De dames speelden een prima wedstrijd, alleen jammer dat de kansen niet benut werden. Aanstaande zaterdag gaan de dames op bezoek bij Tzummarum MO13-1. Om 9.00 uur wordt er afgetrapt op veld 1 op Sportpark Tzummarum.

 

De dames van MO15-2 gingen zaterdag op visite bij de meiden van Black Boys MO15-1 in Sneek. Om 11.00 uur ging voor beide teams de tweede ronde van het seizoen van start. De dames van Zeerobben MO15-2 doen het prima in hun debuut als nieuw team in deze leeftijdscategorie. De meeste dames zouden zo nog in een MO13 kunnen spelen. Vorige week wisten de dames hun eerste wedstrijd al te winnen en afgelopen zaterdag deden ze het nog eens met grotere cijfers. Het Sneker ploegje werd getrakteerd op een 0-10 nederlaag door de Harlingers. Of ze de “winning mood” aanstaande zaterdag nog door kunnen zetten? Dat kunnen we meemaken op het Oostersportpark. Om 12.00 uur is op veld 3 de aftrap. Voorlopig staan de dames op plaats 1 op de ranglijst.

 

De jongste meisjes van de damesafdeling van Zeerobben kregen het afgelopen zaterdag weer flink te verduren. In Witmarsum was het MO11-1 van Mulier veeeeel te sterk voor de Harlinger dametjes. Maar liefst 17 keer wisten de Witmarsumer meiskes het Zeerobben doel te vinden. De wedstrijd eindigde in een teleurstellende 17-0 nederlaag voor de Harlinger meiskes. Misschien heeft de ploeg aanstaande zaterdag meer geluk tegen SWZ Boso Sneek MO11-1. Op het Oostersportpark vindt op PLUS-veld om 8.45 uur al de aftrap plaats. In de middag tijdens de wedstrijd van Zeerobben 1 zal speelster Buse Irem Goktas van MO11-1 als Pupil van de Week aantreden. Zij zal onder andere het openingsdoelpunt verzorgen.

 

Het 7x7 seniorenteam van de vrouwenafdeling van Zeerobben reisden voor hun tweede wedstrijd van dit najaar seizoen af naar Makkum. Om 14.30 uur ontvingen de gastvouwen de ploeg uit Harlingen. Na 70 minuten spelen waren het de Harlingers die aan het langste eind trokken en de drie punten mee naar Harlingen namen. Aanstaande zaterdag spelen de dames een streekderby thuis tegen SC Franeker VR2. Dit duel kon weleens een spannende pot worden want afgelopen zaterdag maakten de Franeker dames nog gehakt de tegenstander uit Arum. De Franeker ploeg won de wedstrijd tegen Arum VR1 met 12-3. Of ze dat lukt tegen de Harlinger dames kunnen we zien om 12.30 uur op veld 4 op het Oostersportpark.

 

MO19-1 gaat, als het hun gegund wordt, naar Meppel. Pas om 15.00 uur wordt op Sportpark Ezinge afgetrapt tegen ST FC Meppel/Alcides MO19-1.

 

Blijf in de tussentijd op de hoogte van meer nieuws via www.zeerobben.nl of volg de Meiden van Zeerobben op Facebook. @robbenvrouwen

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Aftrap groot Europees project #IWTS, nieuwe oplossingen in de binnenvaart

02-10-2017

HARLINGEN - Vrijdag 29 september is het internationale project Inland Waterway Transport Solution (#IWTS) van start gegaan.

Collectanten gezocht in Harlingen

02-10-2017

HARLINGEN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Harlingen voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte.

Zware nederlaag fc Harlingen

02-10-2017

HARLINGEN - Het eerste elftal van fc Harlingen stak voor de eerste keer dit seizoen de grens over.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"