Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

29-11-2017

HARLINGEN – Het was een drukke week voor de Meiden van Zeerobben.

De Meiden van Zeerobben De teams waren in 1ste helft evenwichtig aan elkaar, maar in de 2e helft maakte Zeerobben MO15-1 het af. Uiteindelijk was Zeerobben MO15-1 met 5-2 te sterk voor Buitenpost MO15-1. Foto: Dirk Bouma.

Naast de reguliere trainingen en wedstrijden zijn de meiden van MO15-1, MO15-2 en MO19-1 nog verschillende wijken van Harlingen ingegaan om deur aan deur de waardebonnenboekjes van Zeerobben te verkopen. De actie heeft de club geen windeieren gelegd want alleen al de Meiden van Zeerobben haalde met deze actie een bedrag van 1355 euro op. MO19-1 was goed voor 370 euro, MO15-2 wist 375 euro op te halen en MO15-1 wist maar liefst een bedrag van 610 euro bij elkaar te halen. Een mooi resultaat van een mooie actie. De waardebonnenboekjes, met vele kortingen die gelden bij de lokale winkeliers en horeca van Harlingen, werden verkocht voor 5 euro per boekje. Prachtig initiatief natuurlijk maar er werd ook nog gevoetbald deze week en niet met misselijke resultaten!

 

De jongsten van de Meiden van Zeerobben hoefden afgelopen zaterdag niet in actie te komen. Na een lekkere overwinning een week eerder wilden de meiden het graag nog een keer proberen, maar de wedstrijd die gepland stond tegen Black Boys MO11-1 werd helaas afgelast.

 

De meiden van MO13-1 hadden een wedstrijd tegen SJO DFC MO13-1. Deze werd helaas verloren met 9-3 voor de dames van DFC. Misschien had er meer ingezeten want het team van DFC bungelt net als  Zeerobben ergens onderaan op de lijst maar helaas zegt de uitslag iets anders. Misschien dat het komende zaterdag wel lukt. Op bezoek komt Leovardia MO13-2. We zullen in ieder geval weer duimen voor de meiden van MO13-1.

 

De dames van MO15-2 hadden een thuiswedstrijd tegen de hekkensluiter van de competitie, LAC Frisia 1883 MO15-1. Je zou verwachten van de Robbenmeiden van MO15-2  over de Leeuwarder ploeg heen zouden denderen maar toch was dat niet zo. Een eindstand verteld ons dat de overwinning voor  Zeerobben niet echt gemakkelijk kwam. Zeerobben MO15-2 won uiteindelijk met 6-4 van Frisia. Voor hetzelfde hadden de verhoudingen anders geweest. Met nog twee wedstrijden te gaan doelt de ploeg op een tweede plaats in de competitie. MO15-2 heeft net als fc Harlingen MO15-1, die 2e staat, 21 punten. fc Harlingen heeft de betere papieren want die heeft een wedstrijd minder gespeeld.

 

Ook MO15-1 wist afgelopen zaterdag weer een wedstrijd om te zetten in winst. Thuis werd er met 5-2 gewonnen door de Robben. Tegenstander was Buitenpost MO15-1. Het duel liep in de loop van de 1ste helft gelijk op maar in de 2e helft was het  Zeerobben die de wedstrijd naar zich toe trok. De dames hebben nog drie wedstrijden te gaan om hun gestelde doel te bereiken, tweede worden in de competitie. De eerste twee komende wedstrijden zullen daarvoor cruciaal worden. We zullen zien komende weken.

 

MO19-1 had afgelopen week twee wedstrijden te spelen, allebei toppers van wedstrijden zeg maar. De eerste werd afgelopen woensdagavond thuis gespeeld tegen ST FC Meppel/Alcides MO19-1, oftewel Alcipel MO19-1 zoals ze zelf graag genoemd worden. Deze wedstrijd was belangrijk voor beide ploegen, omdat de twee teams beiden nog meedoen om het najaar kampioenschap. Na een evenwichtige wedstrijd die veel publiek trok wisten de meiden van Zeerobben MO19-1 na 90 minuten de zege naar zich toe te trekken. Eindstand 1-0 voor Zeerobben. Winst, dat wel maar een brilstand had ook een terechte uitslag geweest. Afgelopen zaterdag hadden de dames een wedstrijd tegen Urk MO19-1 op Urk. Het bleek geen wedstrijd om naar huis te schrijven. De Robben verloren  weliswaar met 1-0 maar volgens de meegereisde supporters was de wedstrijd ook niet te winnen dit mede door verschillende factoren. Er werd zelfs nog een rode kaart aan een speelster van Zeerobben gegeven terwijl een rode kaart in het meisjes of jeugdvoetbal  zeer zeldzaam is. De verbijstering was dan ook groot bij de Harlingers. Op Urk was winnen voor Zeerobben dus kansloos. Een 0-0 was het hoogst haalbare geweest. Helaas moesten de robben laat in de wedstrijd een tegendoelpunt incasseren. Aanstaande woensdag spelen de oudste junioren van de Meiden van Zeerobben weer een thuiswedstrijd tegen Joure MO19-1. De Robben beloven weer te knallen in de laatste drie wedstijden. Dat moet ook wel want ze doen nog steeds mee om het najaar kampioenschap.

 

Het VR1 van Zeerobben hadden een prima zaterdag! Thuis werd het VR1 van Makkum door de Robbenvrouwen verplettert met een 7-0 overwinning. De senioren vrouwen doen lekker mee in de competitie en staan nu op een mooie 2e plaats op de ranglijst. Alleen SC Franeker VR2 staat nog met drie punten verschil op de Harlingers op plaats 1. Aanstaande zaterdag hebben de Robbenvrouwen de kans om dat verschil in te halen.

 

Programma komende week:

Datum/tijd

Thuis

Uit

29 november

 

 

20.00 uur

Zeerobben MO19-1

SC Joure MO19-1

 

 

 

2 december

 

 

09.00 uur

Anjum MO15-1

Zeerobben MO15-1

10.00 uur

ST Minnertsga/St. Jacob MO15-1

Zeerobben MO15-2

10.30 uur

Zeerobben MO13-1

Leovardia MO13-2

12.15 uur

Zeerobben MO19-1

SJO RVC MO19-1

12.30 uur

Zeerobben MO11-1

Sc Bolsward MO11-1

14.00 uur

SC Franeker VR2

Zeerobben VR1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 24-11-2017

29-11-2017

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Wijnliefhebbers opgelet!

29-11-2017

HARLINGEN - Bij Ons Food&Wine hebben ze om de 2 weken een wijn in de aanbieding!

Grote lijst met veel vernieuwing voor VVD Harlingen!

29-11-2017

HARLINGEN - De VVD Harlingen is er in geslaagd een flinke kandidatenlijst samen te stellen om enthousiast en zelfbewust de verkiezing van maart volgend jaar in te gaan.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie