CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

22-05-2017

HARLINGEN – Bijna volle bak op de agenda van de vrouwen/meidenafdeling van Zeerobben.

De Meiden van Zeerobben Keepster Caitlin Dijkstra van Zeerobben MO13-2 wist de nederlaag te beperken tot een 0-6 verlies tegen kampioen Sint Anna MO13-1. Foto: Dirk Bouma.

Op MO15-1 na speelden voor de rest alle teams. De wedstrijd van MO15-1 werd afgelast vanwege personele tekorten bij de tegenstander. Van de zes andere teams wisten er twee te winnen, drie verloren hun wedstrijd en één team speelde gelijk.

 

De meisjes van MO11-1 reisden voor hun op een na laatste wedstrijd af naar Hardegarijp om daar de koploper en kampioen te ontmoeten. De dames zaten de afgelopen weken in een lekkere flow en hadden in de laatste drie wedstrijd aardig wat puntjes bij elkaar gesprokkeld. Maar de terechte kampioen Hardegarijp MO11-3 was veel te sterk voor de Harlingers. De robbenmeisjes verloren met 8-2 van de Hurdegarypsters. De girls hebben nog één wedstrijd te gaan. Deze wordt op woensdagavond 31 mei gespeeld tegen Workum MO11-1. Op Sportpark de Rolpeal in Workum wordt er om 19.00 uur afgetrapt.

 

De altijd vrolijke meiden van MO13-2 speelden afgelopen zaterdag thuis tegen Sint Annaparochie MO13-1. De ploeg uit Sint Anna was net als de heenwedstrijd veel te sterk voor de Harlinger robben. Met 0-6 op het scorebord werd er na een uur door de scheids afgefloten. Voor de Zeerobben dames staan er nog twee wedstrijden op het programma. De eerste is komende dinsdagavond al. In Franeker gaan de dames de strijd aan tegen SC Franeker MO13-2. Om 19.00 vindt op Sportpark Hertog van Saxenlaan de aftrap plaats. Aanstaande zaterdag gaan de dames op visite bij ONS Boso Sneek MO13-1. Daar zullen de meiden om 10.15 uur aftrappen op Sportpark Zuiderpark.

 

De toppers van MO13-1 zijn natuurlijk al kampioen en dat is vorige week uitbundig gevierd op de Robbenplaat. Maar om officieel ongeslagen kampioen te worden moesten de Robben nog één wedstrijd spelen en laat deze dan net tegen stadsgenoot fc Harlingen MO13-1 zijn. In deze stadsderby was Zeerobben ook voor de andere Harlingers te sterk. De ‘Harlingers’ werden met 0-7 verslagen door de Zeerobben. Voor MO13-1 is het seizoen voorbij. Een pracht seizoen voor de ploeg, die eerst als 7-tal in het najaar van 2016 al de schaal in ontvangst mocht nemen, en nu als 11-tal dit voorjaar een schaal omhoog mocht houden. Voor de meiden geldt voor volgend seizoen weer een nieuwe uitdaging. Weer kampioen? We zullen het zien!

 

MO15-1 hadden hun laatste wedstrijd moeten spelen in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34 MO15-1. Deze ging afgelopen zaterdag niet door vanwege personele tekorten bij de Leeuwarders. Wanneer deze wedstrijd wel wordt gespeeld is nog niet bekend.

Ook voor MO17-1 was het zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen. In Bergum stond een wedstrijd tegen koploper/kampioen SJO Bergum BCV Combinatie MO17-1 op het programma. In deze wedstrijd bleek maar weer eens waarom de Burgumers kampioen zijn geworden. De robben kregen een pak veur de broek van de ploeg uit Burgum. De Harlingers werden dan ook door het MO17-1 van BCC met een 9-1 nederlaag naar huis gestuurd. Voor MO17-1 zit het seizoen er op.

 

De ploeg die nog de meeste wedstrijden moet spelen is MO19-1. Zij moeten de komende twee weken nog vier wedstrijden spelen. In eerste instantie stond afgelopen woensdagavond Buitenpost MO19-1 op het programma, maar dit team wil maar niet naar Harlingen toe komen. Waarschijnlijk vinden ze het hier niet leuk, en ging de wedstrijd ook deze keer niet door. Er werd dan ook voor de tweede keer een BNO opgeschreven. Afgelopen zaterdag speelden de Robben tegen de kampioen van het najaar GAVC MO19-1 uit Grou. De wedstrijd eindigde in een brilstand. In deze wedstrijd debuteerde speelster Julia Zeinstra van Zeerobben MO15-1 bij Zeerobben MO19-1. Voor haar leeftijd een knap debuut. Als verdediger van MO15-1 was ze een waardige vervanger voor MO19-1 speelster Lisette Pol. De ploegen verdeelden de punten en Zeerobben MO19-1 kan zich opmaken voor de volgende wedstrijd. Deze vindt aanstaande woensdag al plaats op het Oostersportpark. Zeerobben ontvangt dan koploper Alcides MO19-1. Een maand geleden speelden beide teams in Meppel nog gelijk. Aanstaande woensdag begint de wedstrijd om 19.00 uur op het Oostersportpark. Ook aanstaande zaterdag spelen de Robben thuis. Dan staat de ploeg uit Sint Jansklooster, VHK MO19-1 op het programma. Op het hoofdveld wordt er dan om 12.20 uur afgetrapt.

 

Het VR1 van Zeerobben wisten afgelopen zaterdag de verloren drie punten tegen Arum VR1 weer terug te verdienen op het Oostersportpark. Wisten de Arumers in de eerste wedstrijd nog met 2-1 te winnen van de Harlingers, afgelopen zaterdag werden de Arumers door de Zeerobben van de mat gespeeld. Eindstand 7-2 voor de Robbendames. Gister werd de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen MKV’29 VR2 gespeeld. De uitslag was bij dit schrijven nog niet bekend.  Morgen (maandag) ontvangen de dames kampioen MKV’29 VR2 op het Oostersportpark. Om 20.00 uur trappen de dames af op het D Veld. De dames eindigen dit voorjaarseizoen op een mooi 2e plaats in de competitie.

 

Volg ons op Facebook.com/robbenvrouwen voor meer nieuws.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kleurrijk schouwspel van zeilers op het wad

22-05-2017

HARLINGEN - Ondanks het rustige weer was het een mooi en kleurrijk schouwspel van zeilers op het wad tijdens de 71e editie van de HT race vandaag.

Zaterdag 27 mei is het weer zover: de 32ste editie van de Elfsteden Oldtimer Rally!

22-05-2017

HARLINGEN - Op de zaterdag na hemelvaart zijn de wegen in Friesland weer een lust voor het oog.

Agenda welstandvergadering van 23-05-2017

22-05-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 23 mei 2017 vergadert de lokale welstandscommissie om 10.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer De Ruiter aan de Voorstraat 35.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events