Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

01-05-2017

HARLINGEN – Na de generale repetitie vorige week in Meppel, waarin beide teams nog een 2-2 gelijk speelden in de competitie, was Zeerobben MO19-1 afgelopen zaterdag in de bekercompetitie kansloos tegen de meiden van Alcides MO19-1uit Meppel.

De Meiden van Zeerobben Zeerobben MO19-1 kansloos tegen Alcides MO19-1 in halve finale KNVB-beker Na de 0-4 ziet verdediger Elize Posthumus de hoop op een bekerfinale voor Zeerobben in Emmen in duigen vallen. Alcides MO19-1 wint uiteindelijk afgetekend met 0-5 van een kansloos Zeerobben MO19-1. Foto: Dirk Bouma.

 

Vanaf de eerste minuten van de wedstrijd liepen de Harlingers al achter de feiten aan. Een veel sterker voetballend Alcides was niet van de helft van de Zeerobben af te slaan. Het resulteerde vooralsnog niet in een achterstand voor Zeerobben maar na een kwartier spelen brak de verdediging van de Zeerobben en konden de Meppelaars de 0-1 maken. Zeerobben had in de 1e helft slechts één opgelegde kans om een doelpunt te maken. Via een gerichte pass van Desiree Bouma brak Julia van der Werf door de sterke verdediging van Alcides heen en kwam ze 1 op 1 met de keepster van de tegenstander maar verzuimde te scoren door recht op de keepster te schieten. In het verdere verloop van de 1e helft kwamen de beide ploegen niet meer tot scoren.

 

In de 2e helft namen de Alcidianen het heft in handen en bepaalden zij het spel. Waardoor ze al snel op een 0-2 voorsprong kwamen. Nog geen vijf minuten later viel al de 0-3 voor het team uit Meppel. De Harlingers waren compleet de weg kwijt en bleven, om de schade te beperken, steeds meer op hun eigen helft spelen. Maar zelfs met 9 man in de verdediging wisten de Alcidianen te scoren. De 0-4 was al snel een feit. Een compleet reddeloos Zeerobben wist niet meer in het spel te komen en het enige wat de ploeg kon doen was te zorgen dat er geen doelpunten meer vielen. In de laatste tien minuten weten de Meppelaars toch nog te scoren en de wedstrijd eindigt dan ook in een 0-5 nederlaag. Daarmee komt aan de droom van de Zeerobben om aan de finale op 10 juni in Emmen deel te nemen een zuur einde.  Zeerobben mag best trots zijn op het behaalde resultaat. Het mag zichzelf het tweede meisjesteam van Zeerobben noemen dat ooit een halve finale van een bekercompetitie heeft bereikt. In 2014 behaalde het toenmalig MB1 hetzelfde resultaat. Kijk voor een fotoverslag op de website van Zeerobben.

 

De Harlinger ploeg kan zich nu concentreren op de competitie die nog in volle gang is. Dan ontmoeten de bovengenoemde twee ploegen elkaar weer. Dan een kans om dit verlies wellicht goed te maken.

 

Het Vrouwen 1 team van Zeerobben had afgelopen zaterdag in Franeker een derby tegen ST SC Franeker/Tzummarum VR2. Op het Sportpark Hertog van Saxenlaan hadden de Harlingers geen partij aan de combinatie van Franeker en Tzummarum. Een prachtige 3-8 overwinning voor de dames van Zeerobben. Met nog drie toppers op het programma ruikt de ploeg aan de 1ste plaats in de competitie. Aanstaande dinsdag al de eerste tegen MKV’29 VR2. De ploeg uit Leeuwarden wordt een zware voor de Harlingers. MKV heeft nog geen wedstrijd verloren. De wedstrijd begint aanstaande dinsdag om 20.00 uur op het Oostersportpark. Voor komende zaterdag staat weer een ontmoeting te wachten tegen de Leeuwarders, dan om 14.00 uur in Leeuwarden op Sportpark Nylân.

 

Zeerobben MO17-1 mag aanstaande zaterdag ook weer de wei in. Dan staat Wardy MO17-1 op het programma. Op Sportpark De Boppeslach in Ferwerd zal om 11.00 uur de aftrap zijn.

 

Zeerobben MO15-1 speelt als enige meidenteam thuis op het Oostersportpark. Op visite komt Frisia MO15-1. De uitwedstrijd werd door de Robbenmeiden maar nipt verloren met 1-0 dus gaan de meiden aanstaande zaterdag vol aan de bak om dat goed te maken. Om 13.15 uur wordt er afgetrapt.

 

Zeerobben MO13-1 reist af naar Bergum. Daar wacht hen de ontmoeting tegen SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1. Om 10.30 uur wordt op Sportpark Het Koningsland de bal aan het rollen gebracht. Zeerobben MO13-1 won in een eerdere ontmoeting met SJO Bergum BCV Combinatie MO13-1 de wedstrijd met 2-0.

 

MO13-2 gaat aanstaande zaterdag naar Sneek. Om 9.00 uur staat daar de return tegen ONS BOSO Sneek MO13-1 te wachten. Wij hopen dat de eindstand positief zal worden voor de Harlingers op Sportpark Zuiderpark. Een eerder treffen eindigde in een 2-14 nederlaag voor  Zeerobben. Tot slot gaan de jongsten van de Zeerobbendamesafdeling naar Bolsward. MO11-3 van SC Bolsward ontvangt het MO11-1 van Zeerobben om 10.30 uur op Sportpark Het Bolwerk. Zullen de meiden de verloren drie punten in een eerder duel terugverdienen? Ze zullen er in ieder geval voor gaan aanstaande zaterdag.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volleybal Vereniging Harlingen zet vol in op het aantrekken van jongens

01-05-2017

HARLINGEN - De afgelopen jaren loopt het aantal jongens dat begint met volleybal bij VVH meer en meer terug.

fc Harlingen na zege bijna veilig

01-05-2017

NIEUWEHORNE - Met de wetenschap dat Nicator het over te spelen duel tegen Geel Wit won en fc Harlingen met winst vijf punten los van 'de streep' zou komen, reisden de ouwe seunen af naar Nieuwehorne voor het duel tegen UDIROS.

Je huis schilderen, dat doe je met HUBO Faber

01-05-2017

HARLINGEN - Goed schilderwerk is het behoud van je huis.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor