Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Meiden van Zeerobben

27-03-2017

HARLINGEN - Zeerobben MO19-1 naar de halve finale KNVB Zwaluwen Jeugdbeker!

De Meiden van Zeerobben Ondanks dat Zeerobben MO13-2 de beste kansen op winst hadden bleef het bij een gelijkspel tegen het Drentse Noordscheschut MO13-1. Foto: Dirk Bouma.

Zomaar werd het op vrijdagmiddag al bekend dat het MO19-1 van Zeerobben in de halve finale staat van de KNVB Zwaluwen Jeugdbeker zonder ook maar een minuut gevoetbald te hebben. De tegenstander van de volgende dag, Oerterp MO19-1, had zich uit de bekercompetitie teruggetrokken. Een verrassend cadeautje voor Zeerobben natuurlijk, al hadden ze liever gehad om deze halve finale voetballend te bereiken. Het is voor Zeerobben de tweede keer in de geschiedenis van de club dat een meidenteam zich plaatst voor een halve finale van de beker. In 2014 bereikte het toenmalige MB1 al de halve finale na winst in strafschoppen op mvv Veendam MB1. In het huidige MO19-1 spelen een 7-tal meiden die zich dat nog als de dag van gisteren kunnen herinneren. Helaas verloor het toenmalige MB1 van Drachten MB1 met 4-3 in de halve finale. Op 29 april van dit jaar zal het huidige MO19-1 de halve finale spelen tegen een van de andere halvefinalisten, Gorecht MO19-1, Alcides MO19-1 of HFC’15 MO19-1. Het is te hopen voor de dames dat ze voor die tijd in het wedstrijdritme komen want voor aanstaande zaterdag staat er wederom geen reguliere wedstrijd gepland.

 

Afgelopen zaterdag gebeurde er meer bij de Meiden van Zeerobben. Er werd namelijk wel gevoetbald door de jongere telgen van het meidenvoetbal. MO13-1 moest zich afgelopen zaterdag melden op Sportpark Nylân in Leeuwarden. Daar wachtte de topper tegen MKV’29 MO13-1. MKV had de trein van MO13-1, die al sinds het begin van de voorjaarscompetitie door dendert, moeten stoppen. Daar slaagden de Leeuwarders tot nu toe niet in. In Leeuwarden eindigde de wedstrijd in 1-3 voor de Robben. De dames staan ongeslagen met 15 punten uit 5 wedstrijden bovenaan in de lijst. Volgende week geen wedstrijd voor deze strijders. Op 8 april wacht hen de stadsderby tegen fc Harlingen MO13-1. Aftrap 8.45 uur op het Oostersportpark.

De meiden van MO15-1 gingen revanche halen in Leeuwarden na de verloren punten tegen Leovardia MO15-1 thuis. Het liep helaas helemaal anders. Na een 3-0 achterstand werd de wedstrijd gestaakt in verband met een fikse knieblessure van Ilse Riem van Zeerobben MO15-1. Ilse verstapte zich waardoor ze haar knie lelijk verdraaide. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat de Zeerob een tijdje uit de running is. Een zure dag voor de Zeerobben MO15-1. Het hele voorjaarsseizoen zit het de ploeg al niet mee. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg weer uit. In Sexbierum zal om 12.15 uur op Sportpark De Lytse Trije de aftrap zijn tegen AVC MO15-1.

 

Het 7-tal MO13-2 van Zeerobben speelde afgelopen zaterdag op het Oostersportpark tegen Noordscheschut MO13-1. Aanvankelijk waren de Harlingers in de 1ste helft sterker dan de ploeg uit Drenthe. Maar in de 2de helft wisten de Noordscheschutters terug te komen tot een gelijkspel. De einduitslag van 4-4 verdeelde de punten over beide teams. Op Zeerobben.nl staat een fraai fotoverslag van deze wedstrijd. Aanstaande zaterdag spelen de meiden weer een thuiswedstrijd. Om 8.45 uur wordt de streekderby tegen SC Franeker MO13-2 afgetrapt.

 

De overige teams van de damesafdeling van Zeerobben hadden geen wedstrijd afgelopen zaterdag. MO171-1 ontvangt aanstaande zaterdag Oosterlittens MO17-1. In de heenwedstrijd wisten de Robbenmeiden vrij gemakkelijk te winnen met 0-6. Voor zaterdag weer zo’n mooie uitslag? We zullen het weten vanaf 10.15 op het Oostersportpark. Het senioren damesteam van Zeerobben heeft voor zaterdag aanstaande een streekderby op het programma staan. Op het Oostersportpark ontmoet het 7-tal ST SC Franeker/Tzummarum VR2. Het is voor de Zeerobben dames de tweede wedstrijd van het voorjaarsseizoen. Aftrap om 12.00. Ook de jongste telgen van de afdeling hadden geen wedstrijd zaterdag. Voor komende zaterdag staat Workum MO11-1 op het programma. Om 10.00 uur staat de aftrap gepland tegen de nummer twee van de lijst. Vier wedstrijden op het Oostersportpark voor de Meiden van Zeerobben aanstaande zaterdag. Voor elk wat wils… Komt u kijken?

 

Op de hoogte blijven van de verrichtingen van het damesvoetbal bij Zeerobben? Like ons op Facebook!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Spaar weer voor je eigen moestuintje bij Albert Heijn Harlingen

27-03-2017

HARLINGEN - Dit jaar gaan we voor een goede oogst!

Eerste speeddate voor werkzoekenden een succes

27-03-2017

HARLINGEN - Op dinsdag 21 maart heeft het Gebiedsteam Harlingen samen met drie zorgorganisaties een speeddate voor werkzoekenden georganiseerd.

Fc Harlingen ruim langs ONB

27-03-2017

HARLINGEN - Fc Harlingen speelde afgelopen zondag een belangrijke thuiswedstrijd tegen hekkensluiter ONB.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim MenswearForHim Menswear Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Vogelaar AudioVogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG EvenementenBENG Evenementen Visie EventsVisie Events Fotografie DorusFotografie Dorus Copini OpticiënsCopini Opticiëns Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Dio JurienDio Jurien Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Hema HarlingenHema Harlingen Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Hubo-FaberHubo-Faber Plus LunenborgPlus Lunenborg Karsten WonenKarsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Ons Food&WineOns Food&Wine IJssalon Min12IJssalon Min12 De LichtboeiDe Lichtboei Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zensa ModaZensa Moda De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Atelier de GrootAtelier de Groot Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Haarmode CatsHaarmode Cats Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas AlmamaterAlmamater
Zensa ModaZensa Moda Visie EventsVisie Events Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen De LichtboeiDe Lichtboei Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Copini OpticiënsCopini Opticiëns Hubo-FaberHubo-Faber Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Karsten WonenKarsten Wonen