CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De maandag van het Lanenkaatsen

13-06-2017

HARLINGEN - Na de laatste voorbereidingen staat iedereen weer te popelen om los te gaan op de Lanen.

De maandag van het Lanenkaatsen Foto: Kor de Vries.

Het personeel van het Lanenkaatsen moest even de kop er bij houden in de eerste uurtjes van deze 68e editie. Auto’s die nog in de perken stonden, de bankjes weer netjes naast de perken, Nog even een lijntje er bij op de Kleine Ossenmarkt, de inleg innen van alle aanwezige deelnemers, afmeldingen verwerken in de lijst, bijloten, koffie schenken, uitslagen verwerken. Een grote diversiteit aan taken. Als het dan éénmaal loopt, dan keert de rust terug en kan een ieder heerlijk genieten van een prachtige kaatsavond.

Na het openingswoord van voorzitter Theo Outhuijse konden de kaatsers in de groepen 1 (11-16 jaar), 2 (17-35 jaar), 3 (36-49 jaar) en de nieuwe damesgroep 7 (36+ jaar) dan eindelijk los. In perk 4 moest er helaas om een auto heen gekaatst worden, wat wel degelijk invloed heeft op het spel, maar dat hoort uiteraard ook bij het Lanenkaatsen. Het was af en toe even schuiven met keurmeesters, omdat zij zelf ook vaak deelnemer zijn, maar onder leiding van hoofdscheidsrechter Melle Zegel stond alles op de rit. Door een aantal afmeldingen in groep 2, was het voor de wedstrijdleiding even puzzelen met het programma, maar tegen de schemering was het geplande 30-tal partijen gekaatst en liggen we nu mooi op schema.
 

Groep 1

In de jongste groep was de partij tussen de parturen 7 en 8 de spannendste Dyano Watters, Sjouke Beimers en Marten Jansen namen het op tegen Stijn Scheffer, Diego Ardjosoediro en Mark Minnesma. Laatstgenoemden bleken over de beste zenuwen te beschikken op 5-5, 6-6 pakten zij het beslissende punt. De parturen 5 en 13 hadden weinig tegenstand te dulden en liepen eenvoudig door naar de 2e omloop. De 2e omloop van vanavond gaat tussen de parturen 15-1, 4-5, 8-9 en 12-13. Zie lijst groep 1.

 

Groep 2

Groep 2 is uitgegroeid tot de grootste en meest kwalitatieve groep kunnen we wel stellen. Door het loting systeem ontstaan er soms kanon parturen, maar dat wil niet altijd zeggen dat ze het ook winnen. Het partuur van Dylan Drent, Sven Helvrich en Harm de Vries, deed het goed tegen een ander sterk partuur met Michel Nesse, Edwin Keijzer en Stefan Quisenaerts. 5-2, 6-4. Partuur 11 Johan Kwast, Evan van Sertima en Jan Vrieswijk konden het niet redden tegen partuur 12 Steven Breimer, Nick Leistra en Kelvin van der Heide. Johan werd bijgeloot en deed het goed in partuur 24 met Erik de Groot en Marten Hiemstra. Sjaak Bakker, Jelmer Jilderts en Igor Kuiper waren kansloos. Ook het partuur van Harry Mons, Brian Zeilmaker en Jelmer van der Meer maakten geen fout. Ze wonnen afgtekend van Tjalling Feenstra, Arjan Oevering en Michael Heeringa. Zie lijst groep 2.

 

Groep 3

In groep 3 waren het de oneven parturen die de dienst uitmaakten. De partij tussen de parturen 7 Richard Strikwerda, Dennis Henskes, Hendrik de Jong en 8 Richard van der Veen, Hilko Mulder en Johan van IJs was spannend, beide parturen hadden wisselend initiatief. Partuur 7 trok aan het langste eind op 5-5, 6-2 Het favoriete partuur 5 Gooitzen Scheffer, Theun van der Molen en Marco Lautenbach moest even met de billen bloot tot 3-1, 6-2 achterstand tegen partuur 6 Roland van Wier, Matthieu Visser en Niels Outhuijse. Laatstgenoemden kaatsen vrij uit, maar moesten uiteindelijk wel het onderspit delven. 5-3, 6-4. Zie lijst groep 3.

 

Groep 7

Ook in groep 7 konden de even parturen geen potten breken. Dames 36+ promotor en keurmeester Boudie Bierma deed het goed met haar partuur 1, samen met Anja Kieftenburg en Lisa Ligthart. Ze verslogen partuur 2 Anouk Eijer, Gerrie Talsma-Anema en Feikje Hoekstra met 5-1 en 6-4. Ook Anoeschka Vlieger, Ida Hartman en Minke Jansen deden het goed tegen partuur 4 Sandra Bos, Anneke Haarsma en Judith Kamsma. 5-1, 6-0. De dames gaan woensdag verder met de 2e omloop partijen. Zie lijst groep 7.

We kunnen terugkijken op een geslaagde maandag met heel veel publiek en leuke partijen. Dinsdagavond gaan we verder met de eerste omloop van de groepen 4, 5, 6. En de tweede omloop van groep 1.

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Young Solar Vestdijk doet het prima bij zonnebootrace Lelystad.

13-06-2017

HARLINGEN - Teamcaptain Remco Bronger van Young Solar Vestdijk doet Raceverslag van zonnebootrace Lelystad.

Fotoclub Kimswerd op Vlieland

13-06-2017

HARLINGEN - Fotoclub Kimswerd is onlangs een dagje naar Vlieland geweest.

MAH gaat solar

13-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend was in Lelystad de 2e wedstrijd van het NL-kampioenschap voor de Young Solarchallenge.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe