Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De jazz is terug in Harlingen!

15-01-2018

HARLINGEN - Met een spetterend dubbelconcert is de jazz op zondag 14 januari teruggekeerd in Harlingen.

De jazz is terug in Harlingen! Hot Shuffles

Ruim 125 jazzliefhebbers waren naar Singelzaal in Trebol gekomen om het eerste door het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CJTH) onder de paraplu van Friejam georganiseerde lounge-concert bij te wonen. De aftrap voor dit eerste concert werd gegeven voor de Roaring Twenties Workshopband. In vijf nummers lieten zij horen dat zij onder de bezielende leiding van dirigent en bigbandleider Arend Huisman in 10 workshops de niet altijd eenvoudige oorspronkelijke jazz uit de jaren twintig van de vorige eeuw onder de knie hebben gekregen en het klonk als een klok. Het enthousiasme spatte van het podium bij de veertien musicerende mannen en vrouwen.Vanaf het eerste nummer zat de swing er goed in en dat werkte zo aanstekelijk dat bij het derde nummer de eerste dansparen op de dansvloer verschenen.

 

Na de workshopband was het podium voor de Hot Shuffles. Deze ruim 30 jaar geleden in Drachen opgerichte Oude-Stijl-Jazz-formatie van zeven zeer bekwame musici speelt op aanstekelijke wijze oorspronkelijke jazz die is gecomponeerd in de periode van 1900 tot 1930. Jazz-musici uit die periode die de band inspireert zijn grootheden als Louis Armstrong, Count Basie, Bix Beiderbecke, Fats Waller en Ella Fitzgerald. Er wordt veel geïmproviseerd en naast instrumentaal werk zijn er ook nummers waarin wordt gezongen door trombonist Jacques Wijnia.

 

De oude rotten in het vak gaven een bijna twee uur durend spetterend concert. Lekkere uptempo-nummers werden afgewisseld met mooie, verstilde stukken waarbij alle muzikanten volop de ruimte kregen om te soleren. De energie spatte van het podium en vanaf de allereerste klanken werd het publiek meegenomen op een swingende muzikale reis. En opnieuw werd er volop gedanst in de sfeervol aangeklede Singelzaal van Trebol waardoor de aangename sfeer ontstond zoals die in de jaren twintig en dertig van vorige eeuw in de grote Amerikaanse jazzclubs moet zijn geweest. Kortom, de jazz is terug in Harlingen. En als een goed begin het halve werk is, dan gaat de jazz ook voorlopig niet meer weg uit de havenstad.

 

  • Het eerst volgende lounge-jazzconcert in Trebol staat voor zondagmiddag 11 februari op de agenda. Dan komt het Roaring Twenties Small Orchestra naar Harlingen. De verwachting is dat het dak van de Singelzaal er dan opnieuw af zal gaan.    

Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Een zeer interessante en gezellige Sjantermiddag!

15-01-2018

HARLINGEN - Zondagmiddag hebben we in de Lichtboei een zeer geslaagde Sjantermiddag -georganiseerd door de PvdA Harlingen- gehad.

Een kijkje achter de schermen van Toneelgezelschap Midlum

15-01-2018

MIDLUM - De afgelopen weken is er druk gerepeteerd om “STUK” speelklaar te krijgen.

Plan zeezwembad Het Eerste Haad gepresenteerd

15-01-2018

HARLINGEN - Afgelopen zondag presenteerde Jaap de Jong tijdens de Sjantermiddag van de PvdA Harlingen in de Lichtboei, zijn plan voor de aanleg van een nieuw zeezwembad: Het Eerste Haad.

Reacties

Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie