Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De gemeente Harlingen wordt een hartveilige gemeente

06-12-2016

HARLINGEN - De gemeente Harlingen gaat inzetten op het vergroten van de hartveiligheid in de gemeente.

Samen met stichting Hartveilig Fryslân wordt er een netwerk van ambassadeurs opgezet. Zij zorgen er voor dat er voldoende reanimatie-burgerhulpverleners en aangemelde AED’s in de gemeente zijn en dat deze goed verspreid zijn over de hele gemeente. Hiermee wil de gemeente de overlevingskans na een hartstilstand vergroten.

 

Gebiedsanalyse

De gemeente Harlingen heeft Stichting Hartveilig Fryslân de opdracht gegeven om een gebiedsanalyse uit te voeren. Deze analyse geeft inzicht in het aantal benodigde burgerhulpverleners die kunnen reanimeren en het aantal AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. Hierbij wordt rekening gehouden met de 6 minuten-zone. Het blijkt namelijk dat de kans op blijvende hersenschade aanzienlijk is na een circulatiestilstand van 6 minuten.

 

We willen dan ook in de gehele gemeente binnen 6 minuten een hulpverlener of AED kunnen inschakelen. De ambassadeurs gaan met de uitkomsten van de gebiedsanalyse aan de slag om dit voor elkaar te krijgen.

 

Meldingssysteem

Om reanimatie-burgerhulpverleners snel in te kunnen schakelen, wordt er gewerkt met een meldingssysteem. Burgerhulpverleners zijn aangemeld bij HartslagNu. Dat is gekoppeld aan het systeem van de meldkamer Ambulancezorg. Bij een melding van een mogelijke reanimatie worden twee ambulances op weg gestuurd, maar ook direct een melding gestuurd naar een groep burgerhulpverleners in de omgeving. De burgerhulpverlener ontvangt een oproep via een sms of een speciale app. In de oproep staat daarnaast meteen waar een AED in de buurt staat.

 

Overlevingskans vergroten

Wethouder Hein Kuiken (Volksgezondheid) is blij met de samenwerking tussen de gemeente Harlingen en Stichting Hartveilig Fryslan. “Dagelijks overlijden 35 mensen in Nederland door de gevolgen van een harstilstand. Bij 75% van de gevallen is er iemand in de buurt. Het kan overal plaatsvinden, op school, op straat, op het werk of tijdens het winkelen. De kans op overleven na een harststilstand wordt elke minuut 10% kleiner”. 

 

Volgens wethouder Kuiken zijn er veel AED’s in de gemeente, maar veelal geconcentreerd in bijvoorbeeld het winkelcentrum. “We willen in de gemeente Harlingen toe naar een logische spreiding van AED’s en een alarmeringssysteem voor reanimatie-hulpverleners. Hierdoor moet de kans op een succesvolle reanimatie waar dan ook in de gemeente Harlingen toenemen”.

 

Algemeen Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Fc Harlingen VR 1 pakt de draad weer op.

06-12-2016

HARLINGEN - De dames van fc Harlingen VR 1 moesten na het toch wel enigszins teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Stiens VR3, nu opnieuw thuis spelen en wel tegen de dames van WWS VR 1.

Bluesnight Midlum en de Zeeuwse band The Juke Joints

06-12-2016

HARLINGEN - Voor de 18e keer hield de organisatie van Bluesnight Midlum haar jaarlijkse Blues avond, dit keer in het muziekhart van Harlingen, Muziekcafé "de Lichtboei".

Wiebe: een dijk van een biertje!

06-12-2016

HARLINGEN - Er is een nieuw Harlinger biertje verkrijgbaar: Wiebe!

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen