Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De finaledag van het Lanenkaatsen 2017

18-06-2017

HARLINGEN - De 68e editie van het Lanenkaatsen zit er weer op!

De finaledag van het Lanenkaatsen 2017 Foto: Dorus Breidenbach.

Veel publiek, prachtige aandacht in de media. Veel mooie partijen en uitstekende winnaars! Het was echt genieten voor de kaatsers, publiek en ook alle vrijwilligers van de Lanen!

De uitslag van de verloting komt in de loop van de week op www.lanenkaatsen.nl en in de lokale kranten! Speciale dank aan al onze sponsors groot en klein. Dankzij jullie kunnen we het Lanenkaatsen ieder jaar weer organiseren! Ook sponsor of vriend van de Lanen worden? Stuur dan een mail naar info@lanenkaatsen.nl.

 

Iedereen bedankt voor een topweek en tot volgend jaar. De Lanenkaatsweek staat dan gepland van 4 tot en met 8 juni!

 

In groep 1 was er een vliegende start voor het partuur van Koos Jorna, Mart Nico Beuker en Jorrit Tolsma Ze hadden zo maar twee bordjes bij elkaar gekaatst. Daarna pakte partuur 1 de draad op en wonnen ze terecht met 5-3 en 6-2 Rinnert Tolsma, Karel Monfils en Rick Alberda waren de sterksten deze kaatsweek. Karel Monfils werd uitgeroepen tot de jonge koning van de Lanen!

 

Winnaars groep 1. Rick Alberda, Karel Monfils (K), Rinnert Tolsma.

 

In groep 2 ging het aanvankelijk gelijk op partuur 24 Marten Hiemstra, Johan Kwast en Erik de Groot leek grip te hebben op het complete partuur 14 met Fabian Noordhuis, Kees van der Schoot en Sjoerd Atze de Jong. Veel eersten werden weer op 6-6 beslist. Het slotakkoord was toch voor partuur 14 onder leiding van een uitmuntende Kees van der Schoot.het werd 5-3, 6-2 Met zijn kwaliteiten werd hij terecht uitgeroepen tot de koning van 2017.

 

Winnaars groep 2. Fabian Noordhuis, Kees van der Schoot (K), Sjoerd Atze de Jong.

 

De 3e finale van 18:30 uur werd gekaatst in de nieuwe groep 7. Dit jaar hadden we net genoeg parturen. We hopen volgend jaar op een groei in deze groep! In de finale waren Akke Brussaard, Romy van der Veen en Margriet Noordhuis te sterk voor partuur 3 Ida Hartman, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen. Het werd ook in deze finale 5-3 en 6-4. Romy van der Veen werd de koningin van de Lanen en ontving de nieuwe Siebo Homminga beker!

 

Winnaars groep 7. Margriet Noordhuis, Romy van der Veen (K), Akke Brussaard.

 

De Wodkapel nam het heft even in handen en vermaakte het publiek voordat de volgende halve finales op het programma stonden!

 

In perk 1 was het de beurt aan groep 3. Partuur 11 Reitse Klijnsma, Peter de Vries en Gerrit Herrema konden maar geen grip krijgen op het sterke partuur 1 Jasper Boomsma, Bauke Postma en Johan Ligthart. Partuur 11 leek nog even in het spel te komen met een paar goede punten, maar bij 5-2, 6-2 was het dan toch gebeurd. Jasper Boomsma werd tot koning getroond op het balkon!

 

Winnaars groep 3. Bauke Postma, Jasper Boomsma (K) Johan Ligthart.

 

In groep 6, de 60+ers was er de broederstrijd tussen de “Kwasten” Pollie Kwast, Piet de Groot en Henk Draaisma bleken zoals verwacht een maatje te groot voor het partuur met Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast. Om half 9 was het tijd voor de laatste 2 finales in de groepen 4 en 5. Het was vechten voor een mooie plaatsje om de perken. Wat een publiek stond er langs de kanten!

 

Winnaars groep 6. Henk Draaisma, Pollie Kwast (K), Piet de Groot.

 

In perk 1 was het de beurt aan de dames van 11- 35 jaar. Ook hier ging de overwinning naar het favoriete partuur 3 met Marijke Schut, Nicole Hempenius en Anne Monfils. Partuur 16 Elisa Herrema, Emma Schram en Alien Hoekstra deden er alles aan, maar kwamen te kort om het echt spannend te maken. 5-1, 6-4. Nicole Hempenius was de koningin van de Lanen.

 

Winnaars groep 5. Anne Monfils, Nicolle Hempenius (K), Marijke Schut.

 

Ook de laatste finale in groep 4 leek niet spannend te worden. Het Franeker partuur met Ludwig Seerden, Bennie Hof en Jan van der Meulen, liep snel uit naar 5-1. Toen kwam partuur 11 Henk Nesse, Jochum Mollema en Leo Reawaruw sterk opzetten. Ze kregen grip op de ballen en kwamen terug tot 5-5, maar bij 6-2 was het dan toch nog balen voor partuur 11 toen de bal kwaad ging Ludwig Seerden werd de koning van de Lanen.

 

Winnaars groep 4. Jan van der Meulen, Ludwig Seerden (K), Bennie Hof.

 

Volgend jaar van 4 tot en met 8 juni weer nieuwe rondes en nieuwe kansen!

 

 

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Reacties

BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda