Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De Eenvoud in actie tijdens Friese Hoek Race Lemmer

07-10-2016

LEMMER - Afgelopen weekend werd in de Lemster Baai en net daarbuiten de 13e editie van de Friese Hoek Race gezeild.

De Eenvoud in actie tijdens Friese Hoek Race Lemmer Foto: Janny Bergh - Bosma.

De baai van Lemmer is het eerste weekend van oktober het middelpunt van een groot aantal, in verschillende klassen, strijdende SKS en IFKS skûtsjes en Lemster Aken.

Zaterdag was met een lekker zonnetje en een windkracht 3 een prachtige zeildag. Er werden door de skûtsjes in drie klassen twee wedstrijden gezeild. De Eenvoud kwam uit in klasse 1, waarin de SKS skûtsjes samen met de A-klasse IFKS skûtsjes voeren.

 

Eerste wedstrijd
De Eenvoud kiest voor een start midden op de lijn. We zijn wat aan de late kant en liggen onder het Doarp Grou en dus in zijn vuile wind. We komen 12e bij de bovenwindse boei. Achter ons varen de Wylde Wytse, Sneker Pan en Jonge Jasper. De echte toppers! We doen ons best om ze voor te blijven, maar voor ons nog een maatje te groot.

 

Tweede wedstrijd
De Eenvoud maakt een perfecte start in het midden. Over stuurboord komt zij bij de ton aan, tegelijk met de Emanuel en Lemmer. We kiezen ervoor om veilig achter deze schepen te draaien en komen als derde bij de boventon. Er volgt een lang rak met ruime wind. De Emanuel verdedigt op ons en we worden aangevallen door Akkrum achter ons. Akkrum weet ons te passeren op het ruime rak. Daarna volgt er een spannende strijd met de Wylde Wytse en later d´ Halve Maen. Deze halen ons nipt in. We finishen op een mooie 6e positie.

Zondag was er een totaal ander weerbeeld. Grijze lucht en een dikke windkracht 5. We steken dan ook een reef in het zeil, om zo het zeiloppervlak te verkleinen. Het werd een prachtige wedstrijd, met skûtsjes die regelmatig op één oor lagen.

 

Derde wedstrijd
We kiezen voor een stuurboordstart. We gaan achter het veld langs over de lijn, waardoor we met vrije wind over bakboord naar de eerste ton konden varen. De skûtsjes die over stuurboord aankwamen, moesten daarom achter ons langs, voor ze de ton konden ronden.

Met twee keer een 15e plek en een mooie 6e plek, eindigen we het weekend op de 14e plaats. Het was een prachtig weekend, met wederom een geweldige organisatie. We weten nu dat we mee kunnen komen, maar dan moeten we wel aan de slag met de trim en budget vinden voor een nieuwe mast.

 

Nu de IFKS 2016 erop zit, richten we de blik op volgend jaar. Er vallen voor 2017 een aantal plekken bij ons aan boord vrij. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe teamleden om deze vacatures te vervullen. Altijd al eens op een skûtsje willen varen? Meld je bij ons aan!
Meer informatie: www.vereniging-eenvoud.nl en onze facebook-pagina.

 

  • Foto's: Janny Bergh - Bosma.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Homminga's Fijne Winkeltje winnaar van de HOV etalagewedstrijd Visserijdagen

07-10-2016

HARLINGEN - De Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) organiseerde tijdens de Visserijdagen een etalagewedstrijd waarbij de winkeliers hun etalage in de sfeer van de Visserijdagen te decoreerden.

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie 30-09-2016

07-10-2016

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Officiële start project ‘Paling Over De Dijk’ in Harlingen

07-10-2016

HARLINGEN – Het project Paling over de Dijk wordt zaterdag officieel gestart in Harlingen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Maatschap Fysiotherapeuten Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber
De Lichtboei De Lichtboei ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"