Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.

De donderdag van het Lanenkaatsen

16-06-2023

HARLINGEN - Spanning neemt toe op de donderdag voor de finales.

De donderdag van het Lanenkaatsen Foto's: Dorus Breidenbach.

Waar het in de partijen in het begin van de week nog al eens eenzijdig verliep, daar hadden we donderdagavond juist veel spannende partijen te aanschouwen. De finales lonken en de spanning bij de kaatsers die er nog aan zijn nam zien der ogen toe. Een onderbreking in de partij tussen de parturen 26: Geert van der Veen, Allard Hoekstra, Lammerts Stellema en partuur 5: Marten Bergsma, Tymo Zijlstra en Tjitse Hoekstra deed de wedstrijd bijna doen kantelen. partuur 5 kwam terug uit geslagen situatie van 5-2 naar 5-5, maar uiteindelijk trok partuur 26 op 5-5 en 6-6 de wedstrijd over de streep. Helaas moest Henk Deelstra nadat hij door de EHBO was opgevangen vervoert worden met de ambulance. Hij was onwel geworden en moet het rustig aan doen. Ook de publieke belangstelling was deze avond groter als eerder in de week. de vele toeschouwers konden genieten van prachtige halve finale partijen en het heerlijke weertje.

 

Groep 1

In groep 1 (11-16 jaar) werd het spannend tussen de parturen 14. Harmen Zijlstra, Jitse Bosch, Niek Bijma en 1 Kay Odolphi, Rudmer Faber en Mike Vlieger. op een stand van 5-5 nam partuur 1 toch het heft in handen en verzekerden zich voor een plekje in de finale tegen partuur 9: Roan Odolphi, Thomas Tolsma en Nick van der Walt. Zij hadden minder moeite in de halve finale tegen partuur 6: Jaimy Koel, Sven Alkema en Alex de Boer. het werd 1-5 en 6-6. In de finale dus de neven Odolphi tegen elkaar. Dat belooft een mooie strijd te worden.

 

Groep 2

In de grootste en meest spectaculaire groep 2 (17-35 jaar) waren nog de 4 sterkste parturen over in de halve finale. Wat sommige kaatsers in hun mars hebben is bewonderenswaardig. Dat vergt veel talent en trainingsuren. De vraag was wie wordt de tegenstander van partuur 26: Geert van der Veen, Allard Hoekstra en Lammert Stellema in de finale. partuur 16: Rick Minnesma, Jordy Miedema en Theo Nota deed er alles aan om in het spel te komen, maar partuur 22: Kees van der Schoot, Michel Nesse en Daan Mulder was simpelweg te sterk, zowel aan de opslag als ook aan de uitslag. De enkele bovenslagen van Rick waren zeker het applaus waard. Het werd 2-5 en 6-6.

 

Groep 3 (36-49 jaar)

Voor partuur 10: Michel van der Veen  Lowie Quisenaerts en Matthieu Visser was het afwachten, wie zij zouden treffen in de finale, door een staand nummer waren zij woensdag al verzekerd van de eindstrijd. In de halve finale kaatsten partuur 2: Jasper Boomsma, Jeffrey Siccama en John Mons tegen partuur 3 Marten Hiemstra, Tjarry Harmhuis en Adriaan Aalders. Het werd nooit een echte partij want op 5-1 en 6-4 werd het pleita l beslecht in het voordeel van partuur 2. We zien uit naar de finale van vanavond.

 

Groep 4

In groep 4 (50-59 jaar) had het partuur 7 Tonny Outhuijse, Johan Ligthart en Gerrit Herrema woensdagavond al een plekje in de finale veilig gesteld. het was even afwachten wie de tegenstander zou worden. Het werd een gelijk opgaande strijd tussen twee mooie parturen 1: Jochum Mollema, Jan Anton Klazinga en Roland van Wier tegen partuur 6: Pieter Alberda, Peter Helvrich en Siebe Tolsma. Partuur 6 moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 3e plaats, bij een stand van 5-5 en 6-4 maakte partuur 1 het winnende punt en veroverde hierdoor een plekje in de finale van vanavond.

 

Groep 5

In de dames groep 5 (11-35) stonden 2 halve finales op het programma. partuur 1: Harmke Siegersma, Monique Tulner en Sjirkje Vrieswijk namen het op tegen partuur 8: Bente Sytske Hameter, Hiske Zeinstra en Deveny van der Kooi. Het werd een hele mooie partij met goed kaatsen van beide kanten. Het kwartje kon beide kanten opvallen, maar partuur 1 toonde zich toch sterkst in het slot. Ze kaatsen vanavond tegen partuur 16: Nynke Agema, Marije Miedema en Geanna Faber (door bijloting in het partuur gekomen) Ze versloegen in de halve finale toch wel verrassend het partuur van Rianne van der Walt, Welmoed Boonstra en Hendrieke van der Schoot. Zij moeten zich tevreden stellen met een 3e plaats.

 

Groep 6

In groep 6 (60+) werden eerst nog 2 derde omlooppartijen gekaatst alvorens de halve finale op het programma stond. Een dubbel programma voor enkele kaatsers. het werd een mooie strijd tussen partuur 5: Peter Kwast, Frans Alberda, Karst van der Heide en partuur 9: Siep Roukema, Hendrik Deelstra en Simon de Groot. Siep haalde weer alle trucs uit de kast om de tegenstanders te doen wankelen en het lukte om de winst naar zich toe te slepen. op 5-4 en 6-6 werd het beslissende punt gescoord. Partuur 14 Age van der Goot, Jan Toering en Johannes Hinrichs kaatsten in de halve finale tegen partuur 16 Jan Sipma, Ludwig Seerden en Douwe Broersma. het werd helaas een eenzijdige partij met partuur 16 als winnaar. 0-5 en 6-6. Door de finale plek is Simon de Groot verzekerd van het bovenste plekje in het klassement. Hij zal Pollie Kwast weer met minimaal 1 punt passeren.

 

Groep 7

In groep 7 dames (36+) staan de parturen 4 Thea Tolsma, Romy van der Veen en Nancy Boomstra tegenover partuur 7 Akke Postma, Judith Kamsma en Linda Kuipers Landskroon in de finale. Partuur 2 Minke Jansen, Anneke Haarsma en Gerda Hoitinga konden het lang niet bolwerken tegen partuur 4 in de halve finale 0-5 en 4-6 en ook partuur 6 Marjan Schuijl, Jolanda Fokkema en Patricia Westra hadden geen kans tegen partuur 7 1-5 en 6-6 Kortom een terechte finale kunnen we wel stellen.

 

Vanavond om half 7 na het openingswoord van voorzitter Hilko Mulder starten we met de finales in de groepen 1 (11-16) perk 1, 7 (DA 36+) perk 2 en 4 (50-59) in perk 3. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Wodkapel. om ca. half 8 gaan we dan verder in 2 perken met de groepen 2 in perk 1 en groep 6 in perk 2. Het spetterende slotstuk van de groepen 3 (36-49) in perk 1 en 5 (dames 11-35) in perk 2 zal dan om ca. 20:30 plaats vinden. we wensen kaatsers, vrijwilligers en publiek heel veel plezier en succes toe.

 

Tot vanavond op de Lanen.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

 

De donderdag van het Lanenkaatsen 2023

 

De Donderdag van het lanenkaatsen Wiebe 2023

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Terug naar Nieuws

Meer nieuws

Twee cruciale jaren… door andere ogen

16-06-2023

HARLINGEN - Op zaterdag 24 juni om 15.00 uur zal in boekhandel Van der Velde in Harlingen de boekpresentatie van de roman 'Het vuur van de vreemdeling' plaatsvinden.

StreetLive: Wiebe van Dijk Superband bij De Reus!

16-06-2023

HARLINGEN - Wiebe van Dijk Superband op tournee!

Talentvolle Harlingers gezocht voor openingsshow Visserijdagen

16-06-2023

HARLINGEN - Ben je een muzikaal talent en heb je zin om dat tijdens de Visserijdagen te laten zien en horen?

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Connexa Connexa Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie-Events Visie-Events Zensa Moda Zensa Moda CZVideoful CZVideoful Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Connexa Connexa Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hippe Frieten & Ons Wijnen Hippe Frieten & Ons Wijnen Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Museum Het Hannemahuis Museum Het Hannemahuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor CZVideoful CZVideoful Milûk Milûk Connexa Connexa Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Visie-Events Visie-Events BENG Evenementen BENG Evenementen Connexa Connexa Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Milûk Milûk CZVideoful CZVideoful Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Quadrivas Clinic Harlingen Quadrivas Clinic Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kunst & Cultuur Kunst & Cultuur Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen