CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De donderdag van het Lanenkaatsen

16-06-2017

HARLINGEN - Wat hebben we een fantastische week qua omstandigheden, sfeer en spanning op de Lanen!

De donderdag van het Lanenkaatsen Foto: Dorus Breidenbach.

Donderdag werden de 3e omlooppartijen en halve finales gekaatst in alle groepen en de finalisten zijn bekend! Over het algemeen verliepen de partijen wat eenzijdig, natuurlijk was er genoeg spanning, maar je hoopt dan op de 5-5, 6-6 partijen van de woensdag.

Zonder ook maar iemand te kort te doen, kunnen we wel zeggen dat het slotstuk in perk 4 de partij van de avond was. Het publiek bouwde eigen tribunes om toch maar iets te kunnen oppikken van deze wedstrijd. Dylan Drent, Sven Helvrich en Harm de Vries, die de eerdere partijen vliegend hadden gewonnen, kwamen voor het eerst serieus in de problemen tegen het partuur van Kees van der Schoot, Fabian Noordhuis en Sjoerd Atze de Jong. Het leek er zelfs op dat de partij met 6-1 beslist zou worden. Het was telkens 6-6 in het eerst en steeds viel het punt in het voordeel van partuur van der Schoot. Was kaatste die man fantastisch. Partuur Drent kwam op karakter nog terug naar 5-3, maar toen was het toch echt gebeurd. In de finale kaatst het partuur 14 tegen partuur 24 met Marten Hiemstra, Johan Kwast en Erik de Groot. Dit had Johan na de eerste omloop niet meer gedacht. Het belooft weer een mooie strijd te worden om 18:30 in perk 2.

Dit jaar heeft groep 1 weer de eer om in perk 1 te kaatsen om 18:30. De finale gaat tussen partuur 1 Rinnert Tolsma, Karel Monfils en Rick Alberda en partuur 12 Koos Jorna, Mart Nico Beuker en Jorrit Tolsma. Partuur 1 kende in de halve finale geen enkele moeite met partuur 4 Thom Posthumus, Martin Schinkel en Marwin Tolsma. Partuur 7 ging met de schone telegraaf er af maar pakt wel mooi de 3e prijs. Partuur 12 had het iets moeilijker in de halve finale tegen partuur 8 Stijn Scheffer, Diego Ardjosodiero en Mark Minnesma. Uitslag 5-2, 6-4. Ook voor partuur 8 een 3e prijs.

De 3e groep die ook om 18:30 uur de finale kaatst is de nieuwe dames groep 7 (36+) In deze groep viel de spanning te snijden in de halve finale tussen de parturen van Boudie Bierma, Anja Kieftenburg en Lisa Ligthart tegen Akke Brussaard, Romy van der Veen en Margriet Noordhuis. Het werd een prachtige strijd, maar op 5-5 6-4 pakte partuur 7 het beslissende punt en is de finale daar! Partuur 7 moet zich tevredenstellen met de 3e plaats. Ida Hartman, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen hadden al eerder de eindstrijd gehaald.

Om half 8 worden er twee finales gekaatst in de groepen 3 en 6. In perk 1 gaat de finale in groep 3 tussen partuur 11 Reitse Klijnsma, Peter de Vries en Gerrit Herrema tegen partuur 1 Jasper Boomsma, Bauke Postma en Johan Ligthart. In de halve eindstrijd van donderdag was het partuur Boomsma te sterk voor partuur 7 Hendrik de Jong, Dennis Henskes en Richard Strikwerda. Zij hadden een ronde eerder nog verassend het partuur van Marco Lautenbach, Theun van der Molen en Gooitzen Scheffer uitgeschakeld.

In perk 2 kaatst de 60+ groep de finale. De parturen 10 Henk Draaisma, Piet de Groot en Pollie Kwast en 7 Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast zullen de strijd met elkaar aan gaan. De halve finale van de donderdag mocht er wezen. Partuur 1 Johannes Wolbers, Kees Knier en Douwe Broersma kaatste goed, maar partuur 7 Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast trok toch aan het langste eind. Bote Brandsma plaatste een prachtige zitbal op 5-4, 6-4.

Om half 9 worden de laatste twee finales gekaatst en zijn we al weer aan het einde van de 68e editie van het Lanenkaatsen gekomen. Maar niet voor dat in perk 1 Elisa Herrema, Emma Schram en alien Hoekstra de strijd hebben aangebonden met het partuur van Marijke Schut, Nicole Hempenius en Anne Monfils. Akkelyna de Haan, Dianne Draaisma en Judith Zuidema konden het in de halve finale ook niet redden tegen het favoriete partuur 3. Zij pakken wel mooi de 3e prijs en mogen vanavond op het balkon de prijzen ophalen. Het was jammer dat Hendrieke van der Schoot in de 3e omloop geblesseerd raakte en niet meer verder kon kaatsen. Beterschap!

De laatste finale van groep 4 in perk 2 gaat tussen de parturen van Henk Nesse, Jochum Mollema en Leo Reawaruw tegen Bennie Hof, Ludwig Seerden en Jan van der Meulen. Het Klokken dieven partuur versloeg in de halve eindstrijd het partuur 4 Jan Sipma, Theo Draijer en Eelco Ligthart met 5-1 en 6-4. We zullen zien of partuur 11 het degelijke partuur 6 aan het wankelen kan krijgen.

Iedereen tot vanavond, nog 1 keer knallen met de finales vanaf 18:30 uur!

We hebben er weer zin in!

 

Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zaterdag 17 juni: Straatfestival in Harlingen!

16-06-2017

HARLINGEN - In Harlingen is altijd wel wat te doen.

Open dag bij Peter Kuiper

16-06-2017

HARLINGEN - Vrijdag 16 juni: Open dag Peter Kuiper - Super discreet titanium hoortoestel.

Hoera geslaagd!!

16-06-2017

HARLINGEN - Hierbij de uitslagenlijst eerste tijdvak van de RSG Simon Vestdijk, locatie Harlingen en Franeker.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen