CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Diamant ontbijt met de ‘hulpsinterklaas’

10-11-2017

HARLINGEN - Vrijdagmorgen was de middenbouw van basisschool De Diamant uitgenodigd op het gemeentehuis om te ontbijten met de burgemeester.

Het zogenaamde Burgemeestersontbijt was deze keer met locoburgemeester Hein Kuiken, hij is ook wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur.

 

De tafels in de Raadszaal zijn gedekt als Kuiken wat vertelt over gemeente Harlingen en het stadhuis dat al bijna 300 jaar oud is. Ook legt hij uit wat een locoburgemeester is: een soort reserveburgemeester. Een van de leerlingen, Jeltje uit groep 4, zegt: “Net als een hulpsinterklaas.”

 

Onhandig

Het thema van het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar ‘Gezond ontbijten is geen kunst’. Dat geldt zeker voor dit ontbijt in de Raadszaal. Voor ze beginnen met eten, vult de zaal zich met het zingen van het ‘Onze Vader’. Daarna wordt er gesmuld van het brood, de bolletjes, volkoren rijstwafels, appelstroop en jam.

 

Met zijn ambtsketting om zit Kuiken in de grootste stoel in de raadszaal. Onder het eten vertelt hij: “Dat is de plek van de burgemeester en het is helemaal niet zo’n handige stoel. Ook al is hij wel mooi.” In deze zaal, waar de gemeenteraad vergadert, wordt ook getrouwd. “Misschien komen jullie hier over heel wat jaartjes wel weer om ja te zeggen tegen de liefde van je leven.”

 

Rekenles

Ook krijgen ze een kleine rekenles. “Die stoelen waarop jullie zitten, komen uit 1780. Hoe oud zijn ze dan?” Gelukkig geeft hij zelf al het antwoord en kunnen de kinderen lekker doorkauwen. Daarna vertelt hij over de lamp die hoog boven de hoofden hangt. Een lamp met vijf armen die vroeger, voor er elektriciteit was, gebruikt werd als gaslamp.

 

Gezond

Het is alweer de vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt, bedoelt om onder de aandacht te brengen hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Elk jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt een goed doel en dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Kuiken betaalde vanmorgen symbolisch voor zijn ontbijt door een gift van vijftig euro aan het Jeugdcultuurfonds. Dit fonds zet zich samen met het Jeugdsportfonds in om kinderen van gezinnen waar minder geld is, toegang te geven tot kunst, cultuur en sport.

 

Zo’n drieduizend basisscholen ontbijten dit jaar op school. Ruim een half miljoen leerlingen doen mee. De aandacht voor het ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen in Nederland niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Gemeente Onderwijs

Meer nieuws

Directeur Waddenvereniging geeft internationaal vervolg inzet vismigratie

10-11-2017

HARLINGEN - Directeur Arjan Berkhuysen neemt eind dit jaar afscheid van de Waddenvereniging.

Herinrichting Hendstehof en Gerben Oswaldstraat

10-11-2017

HARLINGEN - De straten worden als 30 km-zone ingericht en komen er grotendeels hetzelfde uit te zien als de vernieuwde Babingaweg en Aeluwelaan.

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

10-11-2017

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen