Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De Diamant ontbijt met de ‘hulpsinterklaas’

10-11-2017

HARLINGEN - Vrijdagmorgen was de middenbouw van basisschool De Diamant uitgenodigd op het gemeentehuis om te ontbijten met de burgemeester.

Het zogenaamde Burgemeestersontbijt was deze keer met locoburgemeester Hein Kuiken, hij is ook wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur.

 

De tafels in de Raadszaal zijn gedekt als Kuiken wat vertelt over gemeente Harlingen en het stadhuis dat al bijna 300 jaar oud is. Ook legt hij uit wat een locoburgemeester is: een soort reserveburgemeester. Een van de leerlingen, Jeltje uit groep 4, zegt: “Net als een hulpsinterklaas.”

 

Onhandig

Het thema van het Nationaal Schoolontbijt is dit jaar ‘Gezond ontbijten is geen kunst’. Dat geldt zeker voor dit ontbijt in de Raadszaal. Voor ze beginnen met eten, vult de zaal zich met het zingen van het ‘Onze Vader’. Daarna wordt er gesmuld van het brood, de bolletjes, volkoren rijstwafels, appelstroop en jam.

 

Met zijn ambtsketting om zit Kuiken in de grootste stoel in de raadszaal. Onder het eten vertelt hij: “Dat is de plek van de burgemeester en het is helemaal niet zo’n handige stoel. Ook al is hij wel mooi.” In deze zaal, waar de gemeenteraad vergadert, wordt ook getrouwd. “Misschien komen jullie hier over heel wat jaartjes wel weer om ja te zeggen tegen de liefde van je leven.”

 

Rekenles

Ook krijgen ze een kleine rekenles. “Die stoelen waarop jullie zitten, komen uit 1780. Hoe oud zijn ze dan?” Gelukkig geeft hij zelf al het antwoord en kunnen de kinderen lekker doorkauwen. Daarna vertelt hij over de lamp die hoog boven de hoofden hangt. Een lamp met vijf armen die vroeger, voor er elektriciteit was, gebruikt werd als gaslamp.

 

Gezond

Het is alweer de vijftiende editie van het Nationaal Schoolontbijt, bedoelt om onder de aandacht te brengen hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Elk jaar heeft het Nationaal Schoolontbijt een goed doel en dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Kuiken betaalde vanmorgen symbolisch voor zijn ontbijt door een gift van vijftig euro aan het Jeugdcultuurfonds. Dit fonds zet zich samen met het Jeugdsportfonds in om kinderen van gezinnen waar minder geld is, toegang te geven tot kunst, cultuur en sport.

 

Zo’n drieduizend basisscholen ontbijten dit jaar op school. Ruim een half miljoen leerlingen doen mee. De aandacht voor het ontbijt is nodig omdat nog steeds veel kinderen in Nederland niet, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Gemeente Onderwijs

Meer nieuws

Directeur Waddenvereniging geeft internationaal vervolg inzet vismigratie

10-11-2017

HARLINGEN - Directeur Arjan Berkhuysen neemt eind dit jaar afscheid van de Waddenvereniging.

Herinrichting Hendstehof en Gerben Oswaldstraat

10-11-2017

HARLINGEN - De straten worden als 30 km-zone ingericht en komen er grotendeels hetzelfde uit te zien als de vernieuwde Babingaweg en Aeluwelaan.

Actueel fiscaal en financieel nieuws van Almamater

10-11-2017

HARLINGEN - Harlingenboeit.nl houdt je op de hoogte van actuele fiscale en juridische wetenswaardigheden van Almamater.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber