CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Diamant haalt 135 euro op voor MAF

22-04-2017

HARLINGEN – De inloopmiddag op De Diamant heeft maar liefst 135 euro opgebracht voor het goede doel, MAF.

De Diamant haalt 135 euro op voor MAF Tijdens de inloopmiddag voor MAF neemt kapitein Levy (groep 3) Gerlinde (groep 4) en haar passagiers mee op haar schip.

De afgelopen weken werkten de leerlingen over het thema ‘ter land, ter zee en in de lucht’. Afgelopen vrijdagmiddag lieten ze het resultaat zien.

 

’s Morgens begon de dag met de Koningsspelen en dat betekent dansen op Okido, daarna spelletjes doen en dan een wedstrijd wie het meeste pannenkoeken kan eten. En omdat niet alleen de leerlingen maar ook de leerkrachten van De Diamant zo van feestjes houden, gingen ze ’s middags vrolijk door met een inloopmiddag en een parade van opgepimpte fietsen.

 

Snelweg

’s Middags werden de gasten bij de ingang verwelkomt door keurige dames in rokjes. De gang was omgetoverd tot een heuse snelweg die in vliegende vaart naar het kleuterlokaal leidde. Daar kon je op de bus stappen die via onder andere Joure en Witmarsum weer naar Harlingen ging, je kon je auto vol tanken en natuurlijk even door de wasstraat.

 

Bij de middenbouw waande je je onder water. Kleurige vissen zwommen op de muren voorbij waardoor je automatisch even checkte of je voeten wel droog bleven. Binnen was er allerlei informatie te vinden over schepen en boten en voerden de leerlingen een spannend toneelstuk op over de woeste kapitein Karel, zijn matrozen, een nog ruigere piraat en een verborgen schat.

 

Wolken

Vervolgens leidde de reis door de klapdeuren en ging er weer een nieuwe wereld open. Met je hoofd in de wolken zweefde je langs een tafel met bootjes van meloenen, dropvissen, eetbare verkeerslichten en hemels ruikende kibbeling. De laatste gesponsord door ons eigen Harlinger Urker Vishuis. De tafels in het lokaal van de bovenbouw stonden in vliegtuigopstelling, maar voor je dat kon aanschouwen moest je natuurlijk eerst door de strenge douane.    

 

Kortom, ter land, ter zee en in de lucht en bij dat thema past het goede doel MAF, daarom gaat daar het geld naar toe. MAF is er voor mensen die in afgelegen gebieden leven. Met 130 vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF hen bereikbaar voor hulp en vertelt hen over de God van de Bijbel.

Onderwijs

Meer nieuws

Omrin loopt voorop in de circulaire economie

22-04-2017

FRYSLÂN - Omrin heeft in 2016 belangrijke stappen gezet in het sluiten van kringlopen en daarmee in het realiseren van een circulaire economie.

"KaatjeZingt" en Wiebe op ETF 2017

22-04-2017

HARLINGEN - Komende Koningsdag is er weer van alles te beleven in de Engelse Tuin in Harlingen.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen
Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg