Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

De Diamant als eerste aan boord bij de Verhalenark

07-03-2017

HARLINGEN – Nadat de Verhalenark in Harlingen is aangemeerd, klommen de leerlingen van basisschool De Diamant maandagochtend als eerste aan boord.

De Diamant als eerste aan boord bij de Verhalenark De leerlingen van basisschool De Diamant, school met de Bijbel, poseren voor de Verhalenark. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze dierenmaskers gemaakt zodat ze net als de dieren in de tijd van Noach, twee aan twee naar binnen mogen.

Ze werden welkom geheten door Aad Peters, de eigenaar van de Verhalenark.

 

De Verhalenark is een op schaal gemaakte ark van de Bijbelse versie, ook wel bekend als de ‘Ark van Noach’. Een van de leerlingen vroeg na het warme welkom van Peters: “Zijn er ook echte dieren op de ark?” Het antwoord luidde: “Een paar. De meeste dieren op de ark zijn knuffels, daarnaast is er een echt groot konijn, een school vissen en een paar wurgslangen. We weten trouwens niet waar deze slangen zijn gebleven.” Meteen lacht Peters en bekend: “Dat laatste is niet waar.”

 

Verder vertelt hij: “Ik heb al vier jaar met dit schip gevaren, tot aan Noorwegen aan toe. Voordat we hier zaterdag aanlegden, hebben we achter een sleepboot over open zee gevaren. Dan is het niet zo rustig als nu. Het kraakt en het schip schommelt, dan is het zo’n herrie dat je hier eigenlijk niet wilt zijn.”

 

Step

Met die rust was het echter al snel gedaan toen de leerlingen van De Diamant, gewapend met een speurtocht, begonnen met hun tocht door het zeventig meter lange schip. De reis begon op bovenin, op de vierde etage bij Adam en Eva. Volgens de Bijbel zijn zij de eerste twee mensen op de aarde. En net als in de Bijbel staan ze hier naakt bij de boom waarvan God gezegd had dat ze er niet van mochten eten. Overigens kon niemand ontgaan dat ze zonder kleren door het leven gingen, want een van de kleuters vertelde het in geuren en kleuren aan iedereen die langsliep.

 

Daarna kwamen de leerlingen bij zonen van de eerste mensen, Kaïn en Abel, en vervolgens belandden ze bij Noach. Voor de leerlingen, die geregeld verhalen uit de Bijbel te horen krijgen, was er veel nieuws te ontdekken.

Wist jij bijvoorbeeld waarom Noach een step had? Is de Verhalenark met zijn zeventig meter lengte al aardig imposant, de ark die in de Bijbel wordt omschreven is 150 meter lang. Logisch dat je dan een step nodig hebt als je al die dieren moet voeren en verzorgen. Toch? We liepen langs Mozes en Simson, hielpen David een handje om Goliath te verslaan en gingen door de dikke deuren naar de verhalen over Jezus. Zijn leven en sterven en een leeg wijnvat met opgevouwen doeken als symbool voor het lege graf.

 

Vreemd

Als welkome bonus volgden daarna de kamers van Salomo. Hij is koning van Israël die de Eerste Tempel in Jeruzalem gebouwd heeft. Sommige leerlingen stonden met hun oren te klapperen toen ze ontdekten hoeveel vrouwen koning Salomo had. Een leerling uit de middenbouw riep verbaasd: “Duizend vrouwen! Duizend!” Waarna ze concludeerde: “Dan is hij echt veel vreemdgegaan.”

 

De Verhalenark ligt tot 14 maart aan de Hermeskade (achter de kringloop van Estafette) in Harlingen. Daarna vaart hij naar Leeuwarden. De Diamant gaat helemaal nergens naar toe, aangezien ze stevig is geworteld in onze mooie havenstad Harlingen. De basisschool houdt 17 maart open dag.

Onderwijs

Meer nieuws

Even voorstellen: Wijtze Hempenius en Sietske Trinks

07-03-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de komende weken de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale topavond gaan bezorgen!

Spijkerstad 2017 “Duckstad”

07-03-2017

HARLINGEN - Het jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 11de keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Wethouders de straat op

07-03-2017

HARLINGEN - Van de 24 partijen die in Friesland mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen, kwamen er twee afgelopen zaterdag 4 maart in actie op de Harlinger Voorstraat.

Reacties

Haarmode CatsHaarmode Cats IJssalon Min12IJssalon Min12 Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Atelier de GrootAtelier de Groot Zensa ModaZensa Moda Hubo-FaberHubo-Faber Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Hema HarlingenHema Harlingen Dio JurienDio Jurien Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. ForHim MenswearForHim Menswear Fotografie DorusFotografie Dorus Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas De LichtboeiDe Lichtboei Ons Food&WineOns Food&Wine Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Karsten WonenKarsten Wonen Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Vogelaar AudioVogelaar Audio Plus LunenborgPlus Lunenborg BENG EvenementenBENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Visie EventsVisie Events Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Expert HogerhuisExpert Hogerhuis VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus AlmamaterAlmamater Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje
VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Atelier de GrootAtelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie DorusFotografie Dorus Hubo-FaberHubo-Faber IJssalon Min12IJssalon Min12 Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Visie EventsVisie Events BENG EvenementenBENG Evenementen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas