CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Diamant als eerste aan boord bij de Verhalenark

07-03-2017

HARLINGEN – Nadat de Verhalenark in Harlingen is aangemeerd, klommen de leerlingen van basisschool De Diamant maandagochtend als eerste aan boord.

De Diamant als eerste aan boord bij de Verhalenark De leerlingen van basisschool De Diamant, school met de Bijbel, poseren voor de Verhalenark. Speciaal voor deze gelegenheid hebben ze dierenmaskers gemaakt zodat ze net als de dieren in de tijd van Noach, twee aan twee naar binnen mogen.

Ze werden welkom geheten door Aad Peters, de eigenaar van de Verhalenark.

 

De Verhalenark is een op schaal gemaakte ark van de Bijbelse versie, ook wel bekend als de ‘Ark van Noach’. Een van de leerlingen vroeg na het warme welkom van Peters: “Zijn er ook echte dieren op de ark?” Het antwoord luidde: “Een paar. De meeste dieren op de ark zijn knuffels, daarnaast is er een echt groot konijn, een school vissen en een paar wurgslangen. We weten trouwens niet waar deze slangen zijn gebleven.” Meteen lacht Peters en bekend: “Dat laatste is niet waar.”

 

Verder vertelt hij: “Ik heb al vier jaar met dit schip gevaren, tot aan Noorwegen aan toe. Voordat we hier zaterdag aanlegden, hebben we achter een sleepboot over open zee gevaren. Dan is het niet zo rustig als nu. Het kraakt en het schip schommelt, dan is het zo’n herrie dat je hier eigenlijk niet wilt zijn.”

 

Step

Met die rust was het echter al snel gedaan toen de leerlingen van De Diamant, gewapend met een speurtocht, begonnen met hun tocht door het zeventig meter lange schip. De reis begon op bovenin, op de vierde etage bij Adam en Eva. Volgens de Bijbel zijn zij de eerste twee mensen op de aarde. En net als in de Bijbel staan ze hier naakt bij de boom waarvan God gezegd had dat ze er niet van mochten eten. Overigens kon niemand ontgaan dat ze zonder kleren door het leven gingen, want een van de kleuters vertelde het in geuren en kleuren aan iedereen die langsliep.

 

Daarna kwamen de leerlingen bij zonen van de eerste mensen, Kaïn en Abel, en vervolgens belandden ze bij Noach. Voor de leerlingen, die geregeld verhalen uit de Bijbel te horen krijgen, was er veel nieuws te ontdekken.

Wist jij bijvoorbeeld waarom Noach een step had? Is de Verhalenark met zijn zeventig meter lengte al aardig imposant, de ark die in de Bijbel wordt omschreven is 150 meter lang. Logisch dat je dan een step nodig hebt als je al die dieren moet voeren en verzorgen. Toch? We liepen langs Mozes en Simson, hielpen David een handje om Goliath te verslaan en gingen door de dikke deuren naar de verhalen over Jezus. Zijn leven en sterven en een leeg wijnvat met opgevouwen doeken als symbool voor het lege graf.

 

Vreemd

Als welkome bonus volgden daarna de kamers van Salomo. Hij is koning van Israël die de Eerste Tempel in Jeruzalem gebouwd heeft. Sommige leerlingen stonden met hun oren te klapperen toen ze ontdekten hoeveel vrouwen koning Salomo had. Een leerling uit de middenbouw riep verbaasd: “Duizend vrouwen! Duizend!” Waarna ze concludeerde: “Dan is hij echt veel vreemdgegaan.”

 

De Verhalenark ligt tot 14 maart aan de Hermeskade (achter de kringloop van Estafette) in Harlingen. Daarna vaart hij naar Leeuwarden. De Diamant gaat helemaal nergens naar toe, aangezien ze stevig is geworteld in onze mooie havenstad Harlingen. De basisschool houdt 17 maart open dag.

Onderwijs

Meer nieuws

Even voorstellen: Wijtze Hempenius en Sietske Trinks

07-03-2017

HARLINGEN - Om iedereen alvast in de 'Proms' sfeer te brengen stellen we de komende weken de artiesten voor die jullie zaterdag 25 maart a.s. een muzikale topavond gaan bezorgen!

Spijkerstad 2017 “Duckstad”

07-03-2017

HARLINGEN - Het jongerenwerk Harlingen organiseert dit jaar voor de 11de keer het superleuke 4-daagse evenement Spijkerstad, voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar uit Harlingen.

Wethouders de straat op

07-03-2017

HARLINGEN - Van de 24 partijen die in Friesland mee doen aan de Tweede Kamerverkiezingen, kwamen er twee afgelopen zaterdag 4 maart in actie op de Harlinger Voorstraat.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën
Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber