Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

De Copini 60+ kaatscompetitie 2017 is weer gestart

11-05-2017

HARLINGEN - Maandagavond 8 mei is voor het 5e achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein van start gegaan.

De opkomst was wat aan de magere kant, waardoor er van de 3 gelegde perken maar 2 gebruikt werden. Na het uitreiken van het aangepaste reglement 2017 en de loting ging het nieuwe kaatsseizoen vervolgens ook daadwerkelijk los.

 

In perk 1 kaatste het partuur 1 met Douwe Broersma en Klaas Kloosterman tegen partuur 2 met Rick Vlieger en Hobbe Kooistra. Bij partuur 1 liep het in het begin nogal stroef. Er werden te veel opslagfouten gemaakt en in het perk vielen enkele uitslagmissers te noteren. Rick Vlieger daarentegen had er in het perk goed zicht op en sloeg meerdere ballen boven. Pas bij een (0 - 3) achterstand lukte het partuur 1 om iets terug te doen. Er werden 2 eersten achterelkaar gewonnen en leek de spanning in de partij bij (2 - 3) teruggekeerd.

 

Rick en Hobbe brachten het verschil echter weer op 2 eersten (2 - 4). Hierna werd er beurtelings nogmaals een eerst binnengehaald. (3 - 4) en (3 - 5).

Op de stand (3 - 5 + 6 - 4) werd de mogelijkheid om aan te sluiten tot (4 - 5) niet benut, doordat Klaas de opgeslagen bal in het perk tegen het lichaam van Douwe sloeg die verzuimde uit te lopen. Op de stand 3 - 5 + 6 - 6 met een kaats bij de middellijn maakte Hobbe Kooistra vanuit het achterperk met een geweldig uitslagbal een eind aan de partij en waren Rick en Hobbe de terechte winnaars.

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Gerard Voogd en Thom Zuiderhof tegen partuur 4 met Jan Kwast en Klaas van der Hoek. Na reeds enkele jaren als vaste scheidsrechter/aanmerker actief bij de 60+ competitie betrokken te zijn geweest, durfde Klaas van der Hoek het na een succesvolle knieoperatie en revalidatieperiode nu weer aan om mee te kaatsen. Ze kwamen 1-0 achter maar toen was het Klaas v d Hoek die de eerste bovenslag van dit seizoen plaatste. Het werd ondanks dat 2-0 maar toch pakten Klaas en Jan het volgende eerst en dat puur op techniek 2-1. Het was jammer dat Jan Kwast bij de stand 2-1 en 6-6 de bal buiten sloeg. Ze kwamen 3-1 achter en toen sloeg Klaas maar liefst 4 ballen naast het perk, dit terwijl zijn oud-collega Tommie Zuiderhof met een big smile in het perk stond. Het werd 5-1 en 4-6 en Jan Kwast gaf toen een ouderwetse pripper 5-2 dus. En bij de stand 5-2 en 6-4 viel het doek voor Klaas en Jan, maar zij hebben besloten om 5 lessen opslaan te volgen bij Johan Okkinga in Arum.

 

Maandagavond 15 mei is de volgende competitiepartij, waarbij actieve 60-plussers die nog mee willen doen, langs deze weg (start 19.15 uur) van harte worden uitgenodigd. Tevens is er plaats voor een 3e scheidsrechter/aanmerker.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tall Ships enthousiast voor Harlingen!

11-05-2017

HARLINGEN - Engels Tall Ship 'Lord Nelson' schrijft zich in voor The Tall Ships Races Harlingen 2018!

Tuinwedstrijd Oosterpark op zaterdag 10 juni 2017

11-05-2017

HARLINGEN - Bent u een tuinliefhebber en heeft u een mooie verzorgde tuin, geef u dan op voor de tuinwedstrijd in het Oosterpark!

Wetterskip Fryslân eerste Fairtrade waterschap van Nederland

11-05-2017

HARLINGEN - Wetterskip Fryslân heeft tijdens de Fairtrade week van 6 mei tot en met 14 mei als eerste waterschap in Nederland de titel 'Fairtrade waterschap' ontvangen.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen