Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De Copini 60+ kaatscompetitie 2017 is weer gestart

11-05-2017

HARLINGEN - Maandagavond 8 mei is voor het 5e achtereenvolgende jaar de 60+ kaatscompetitie met de harde bal op het Eendrachtterrein van start gegaan.

De opkomst was wat aan de magere kant, waardoor er van de 3 gelegde perken maar 2 gebruikt werden. Na het uitreiken van het aangepaste reglement 2017 en de loting ging het nieuwe kaatsseizoen vervolgens ook daadwerkelijk los.

 

In perk 1 kaatste het partuur 1 met Douwe Broersma en Klaas Kloosterman tegen partuur 2 met Rick Vlieger en Hobbe Kooistra. Bij partuur 1 liep het in het begin nogal stroef. Er werden te veel opslagfouten gemaakt en in het perk vielen enkele uitslagmissers te noteren. Rick Vlieger daarentegen had er in het perk goed zicht op en sloeg meerdere ballen boven. Pas bij een (0 - 3) achterstand lukte het partuur 1 om iets terug te doen. Er werden 2 eersten achterelkaar gewonnen en leek de spanning in de partij bij (2 - 3) teruggekeerd.

 

Rick en Hobbe brachten het verschil echter weer op 2 eersten (2 - 4). Hierna werd er beurtelings nogmaals een eerst binnengehaald. (3 - 4) en (3 - 5).

Op de stand (3 - 5 + 6 - 4) werd de mogelijkheid om aan te sluiten tot (4 - 5) niet benut, doordat Klaas de opgeslagen bal in het perk tegen het lichaam van Douwe sloeg die verzuimde uit te lopen. Op de stand 3 - 5 + 6 - 6 met een kaats bij de middellijn maakte Hobbe Kooistra vanuit het achterperk met een geweldig uitslagbal een eind aan de partij en waren Rick en Hobbe de terechte winnaars.

 

In perk 2 kaatsten partuur 3 met Gerard Voogd en Thom Zuiderhof tegen partuur 4 met Jan Kwast en Klaas van der Hoek. Na reeds enkele jaren als vaste scheidsrechter/aanmerker actief bij de 60+ competitie betrokken te zijn geweest, durfde Klaas van der Hoek het na een succesvolle knieoperatie en revalidatieperiode nu weer aan om mee te kaatsen. Ze kwamen 1-0 achter maar toen was het Klaas v d Hoek die de eerste bovenslag van dit seizoen plaatste. Het werd ondanks dat 2-0 maar toch pakten Klaas en Jan het volgende eerst en dat puur op techniek 2-1. Het was jammer dat Jan Kwast bij de stand 2-1 en 6-6 de bal buiten sloeg. Ze kwamen 3-1 achter en toen sloeg Klaas maar liefst 4 ballen naast het perk, dit terwijl zijn oud-collega Tommie Zuiderhof met een big smile in het perk stond. Het werd 5-1 en 4-6 en Jan Kwast gaf toen een ouderwetse pripper 5-2 dus. En bij de stand 5-2 en 6-4 viel het doek voor Klaas en Jan, maar zij hebben besloten om 5 lessen opslaan te volgen bij Johan Okkinga in Arum.

 

Maandagavond 15 mei is de volgende competitiepartij, waarbij actieve 60-plussers die nog mee willen doen, langs deze weg (start 19.15 uur) van harte worden uitgenodigd. Tevens is er plaats voor een 3e scheidsrechter/aanmerker.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Tall Ships enthousiast voor Harlingen!

11-05-2017

HARLINGEN - Engels Tall Ship 'Lord Nelson' schrijft zich in voor The Tall Ships Races Harlingen 2018!

Tuinwedstrijd Oosterpark op zaterdag 10 juni 2017

11-05-2017

HARLINGEN - Bent u een tuinliefhebber en heeft u een mooie verzorgde tuin, geef u dan op voor de tuinwedstrijd in het Oosterpark!

Wetterskip Fryslân eerste Fairtrade waterschap van Nederland

11-05-2017

HARLINGEN - Wetterskip Fryslân heeft tijdens de Fairtrade week van 6 mei tot en met 14 mei als eerste waterschap in Nederland de titel 'Fairtrade waterschap' ontvangen.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events