CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De 887 van Combi Zwart en Zn super op de eerste Fondvlucht

29-05-2017

HARLINGEN - Afgelopen donderdag tijdens het inkorven van de fond-duiven zijn we verslagen door het overlijdensbericht van onze mede duivensportvriend Joop de Vries.

Na een gepaste stilte en pratend over dit grote verlies werd afgelopen week twee keer ingekorfd, donderdag 25 mei de duiven voor de eerste Fondvlucht op Pontoise/Cormeilles (Frankrijk) en voor de vijfde Vitesse vanuit Wijchen werd er een dag later ingekorfd.

 

Vitesse vlucht

Er was een warme dag voorspeld dus werden de duiven vroeg gelost om voor het heetst van de dag weer thuis te zijn. Van de duiven die om 7.30 uur in Wijchen waren gelost meldde de snelste duif zich terug op het hok van Gorrie Lambregts op Terschelling. Om 8.55 uur werd de 133 geklokt die de afstand van 177 km afgelegd had met een snelheid van 2071 meter per minuut. Dit was goed voor de eerste prijs en een 3e en 8ste plaats in het ACG Samenspel A van 11389 duiven, want ook de derde plaats was voor Lambregts. De door Cor Nijkamp aangeboden bloemen voor de winnaar gingen mee met de boot naar Terschelling. Tussen het eilander geweld was het Jan Hoogland die de tweede prijs duif klokte een 7de plaats in het ACG en de luxe prijs ging ook met Jan Hoogland mee naar Midlum. De gewonnen vleesprijzen waren voor Jan Hoogland, Gorrie Lambregts, Age Zijlstra en Willem Brusselman.

 

Uitslag van deze laatste Vitesse vlucht met tussen haakjes het aantal ingezette duiven.

G. Lambregts Terschelling (10) 1.3.10.15.19.

J.J. Hoogland (10) 2.5.11.22.23.26.

A.A. Zijlstra (10) 4.9.13.20. 

Willem en Ires. Brusselman. (10) 6.24.25.

G. de Koe (14) 7.14.17.  

F. Fiege Terschelling (12)8.12.21.

Sjoerd en Rutger Zwart (8) 16.18.

Pieter Dijkstra (3) 27

 

Nauta’s Schildersbedrijf neemt leiding over na de vijfde Vitesse sponsorvlucht

Ook werd zaterdag 27 mei weer gevlogen in de sponsorcompetitie, in deze competitie vliegen de leden van Ons - Genoegen met hun duiven voor de diverse bedrijven om het kampioenschap in de Vitesse, Midfond, Fond, Jonge – Duiven, Natour en tenslotte om het algehele kampioenschap van Harlingen. Waar Brasserie De Jasmijn op de Gr. Bredeplaats de beker in moet verdedigen. Na deze vijfde Vitessevlucht vanaf Wijchen heeft Nauta de leiding over genomen van Cor Nijkamp, Frits Werther zijn plaats in de top drie is over genomen door Grafisch Centrum en Roxa Consultants heeft zich bij de top drie gevoegd en Copini heeft de laatste plaats over gedaan aan Smit Beheer.

 

De nieuwe stand is met er achter de vorige:

1 Nauta’s Schildersbedrijf (4)

2 Grafisch Centrum Harlingen (5)

3 Roxa Consultants Totaalontzorgers (6)

4 Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen (2)

5 Cor Nijkamp Bloemen (1)   

6 Bierma voor al uw bestrating (3)

7 Harlingenboeit.nl (7)

8 Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688 (13)    

9 Bouwbedrijf Bruinsma BV (15)

10 Slagerij Marten van de Zee op de Spekmarkt (18)

11 Visser Containers en Recycling (9)

12 Copini brillen en Contactlenzen (19)

13 Hotel Zeezicht Vlieland (14)

14 De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen (10)

15 Harlinger Courant/Flevodruk (16)

16 Café Tuinzicht in de Nieuwstraat (17)

17 Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats (8)

18 Dienstverlening Harlingen Vormer 36 (12)

19 Smit Beheer en Verhuur Vlieland (11)

 

De Fondvlucht

De duiven van de Fondvlucht vanuit Pontische/Corneille werden ook in de vroege morgen om 6.30 uur gelost. Deze vlucht werd een drama er was een groot verschil in aankomst. De eerste duif de 887 van Combi Sjoerd en Rutger Zwart leverde een grote prestatie die geklokt werd om 12.58 uur die de 511 km terug naar Harlingen gevlogen had met een snelheid van 1314 meter per minuut, en daarmee ook 2de in Afdeling Friesland van 9519 duiven en eerste in het ACG Samenspel A van 1568 duiven dus hier waren de bloemen terecht voor winnende Combi.

 

De tweede prijs duif was de 952 van Combi Smit/Houten (Vlieland) die respectievelijk 1 uur en 37 minuten later werd geklokt en de derde prijs duif deed er nog 9 minuten langer over ook van Smit /Houten hier was de snelheid al teruggelopen 1016 m.p.m. Voor deze combinatie werd het een geweldige uitslag 27 bij de 51 prijsduiven. De 51ste en laatste prijs duif die van Combi Zwart en Zn deed er ruim 6 uur langer over en was de snelheid nog maar 664 meter per minuut. Al met al een vlucht buiten het geweldige succes van Combi Zwart en Zn om snel te vergeten. De Luxe prijs was voor Gorrie Lambregts. En de vleesprijzen werden gewonnen door Sjoerd en Rutger Zwart, Combi Smit/Houten, Gorrie Lambregts en Jan Hoogland. De meevlieg prijs was voor Truus Rienstra.

 

De uitslag:

Sjoerd en Rutger Zwart (9) 1.13.30.45.51.

Combi Smit/Houten (81) 2.3.5.6.8.9.10.11.14.17.19.21.23.24.26.33.37.38.39.40.41.42.43.46.47.49.50.

G. Lambregts Terschelling (12) 4.15.16.20.22.25.27.28.29.

G. de Koe (10) 7.36.

F. Fiege Terschelling. (12) 12.18.31.32.

J.J. Hoogland (9) 34.48.

Erik Alkema (14) 35.

A.A. Zijlstra (6) 44.                                                                   

 

Dienstverlening Harlingen Vormer 36 eerste leider in de Fond Sponsor Competitie

De eerste Fond vlucht van de sponsorcompetitie vanuit Pontische/Corneille bracht Dienstverlening Harlingen Vormer 36 op 1, op 2 Harlingen Courant/Flevodruk op 3 Slagerij Marten van de Zee op de Spekmarkt Harlinger, op 4 Hotel Zeezicht Vlieland en op de 5e plaats Harlingenboeit.nl.

 

De andere sponsors na deze vlucht in nog willekeurige volgorde:

Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688, Roxa Totaalontzorgers, De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen, Nauta’s Schildersbedrijf, Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen, Smit Beheer en Verhuur Vlieland, Café Tuinzicht in de Nieuwstraat, Visser Containers en Recycling, Cor Nijkamp Bloemen, Copini brillen en Contactlenzen, Bierma voor al uw bestrating, Bouwbedrijf Bruinsma BV, Grafische Centrum Harlingen en Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats.

                                                                                                                                                                                          

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Deelname Lanenkaatsen al over de 150

29-05-2017

HARLINGEN - Met nog twee weken te gaan is de deelnameteller van het Lanenkaatsen de 150 gepasseerd.

Present Noordwest Friesland zoekt collectanten

29-05-2017

HARLINGEN - Van 6 juni tot en met 10 juni collecteert Present Noordwest Friesland mee met de Oranje Fonds collecte in Harlingen.

Zwemmers SG F.Z.C.’54-De Vikings volop in prijzen in Emmen

29-05-2017

HARLINGEN - De zwemmers van SG F.Z.C.’54 de Vikings konden zich afgelopen weekend opmaken om te knallen op de Regionale B-Kampioenschappen.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot