Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

De 887 van Combi Zwart en Zn super op de eerste Fondvlucht

29-05-2017

HARLINGEN - Afgelopen donderdag tijdens het inkorven van de fond-duiven zijn we verslagen door het overlijdensbericht van onze mede duivensportvriend Joop de Vries.

Na een gepaste stilte en pratend over dit grote verlies werd afgelopen week twee keer ingekorfd, donderdag 25 mei de duiven voor de eerste Fondvlucht op Pontoise/Cormeilles (Frankrijk) en voor de vijfde Vitesse vanuit Wijchen werd er een dag later ingekorfd.

 

Vitesse vlucht

Er was een warme dag voorspeld dus werden de duiven vroeg gelost om voor het heetst van de dag weer thuis te zijn. Van de duiven die om 7.30 uur in Wijchen waren gelost meldde de snelste duif zich terug op het hok van Gorrie Lambregts op Terschelling. Om 8.55 uur werd de 133 geklokt die de afstand van 177 km afgelegd had met een snelheid van 2071 meter per minuut. Dit was goed voor de eerste prijs en een 3e en 8ste plaats in het ACG Samenspel A van 11389 duiven, want ook de derde plaats was voor Lambregts. De door Cor Nijkamp aangeboden bloemen voor de winnaar gingen mee met de boot naar Terschelling. Tussen het eilander geweld was het Jan Hoogland die de tweede prijs duif klokte een 7de plaats in het ACG en de luxe prijs ging ook met Jan Hoogland mee naar Midlum. De gewonnen vleesprijzen waren voor Jan Hoogland, Gorrie Lambregts, Age Zijlstra en Willem Brusselman.

 

Uitslag van deze laatste Vitesse vlucht met tussen haakjes het aantal ingezette duiven.

G. Lambregts Terschelling (10) 1.3.10.15.19.

J.J. Hoogland (10) 2.5.11.22.23.26.

A.A. Zijlstra (10) 4.9.13.20. 

Willem en Ires. Brusselman. (10) 6.24.25.

G. de Koe (14) 7.14.17.  

F. Fiege Terschelling (12)8.12.21.

Sjoerd en Rutger Zwart (8) 16.18.

Pieter Dijkstra (3) 27

 

Nauta’s Schildersbedrijf neemt leiding over na de vijfde Vitesse sponsorvlucht

Ook werd zaterdag 27 mei weer gevlogen in de sponsorcompetitie, in deze competitie vliegen de leden van Ons - Genoegen met hun duiven voor de diverse bedrijven om het kampioenschap in de Vitesse, Midfond, Fond, Jonge – Duiven, Natour en tenslotte om het algehele kampioenschap van Harlingen. Waar Brasserie De Jasmijn op de Gr. Bredeplaats de beker in moet verdedigen. Na deze vijfde Vitessevlucht vanaf Wijchen heeft Nauta de leiding over genomen van Cor Nijkamp, Frits Werther zijn plaats in de top drie is over genomen door Grafisch Centrum en Roxa Consultants heeft zich bij de top drie gevoegd en Copini heeft de laatste plaats over gedaan aan Smit Beheer.

 

De nieuwe stand is met er achter de vorige:

1 Nauta’s Schildersbedrijf (4)

2 Grafisch Centrum Harlingen (5)

3 Roxa Consultants Totaalontzorgers (6)

4 Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen (2)

5 Cor Nijkamp Bloemen (1)   

6 Bierma voor al uw bestrating (3)

7 Harlingenboeit.nl (7)

8 Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688 (13)    

9 Bouwbedrijf Bruinsma BV (15)

10 Slagerij Marten van de Zee op de Spekmarkt (18)

11 Visser Containers en Recycling (9)

12 Copini brillen en Contactlenzen (19)

13 Hotel Zeezicht Vlieland (14)

14 De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen (10)

15 Harlinger Courant/Flevodruk (16)

16 Café Tuinzicht in de Nieuwstraat (17)

17 Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats (8)

18 Dienstverlening Harlingen Vormer 36 (12)

19 Smit Beheer en Verhuur Vlieland (11)

 

De Fondvlucht

De duiven van de Fondvlucht vanuit Pontische/Corneille werden ook in de vroege morgen om 6.30 uur gelost. Deze vlucht werd een drama er was een groot verschil in aankomst. De eerste duif de 887 van Combi Sjoerd en Rutger Zwart leverde een grote prestatie die geklokt werd om 12.58 uur die de 511 km terug naar Harlingen gevlogen had met een snelheid van 1314 meter per minuut, en daarmee ook 2de in Afdeling Friesland van 9519 duiven en eerste in het ACG Samenspel A van 1568 duiven dus hier waren de bloemen terecht voor winnende Combi.

 

De tweede prijs duif was de 952 van Combi Smit/Houten (Vlieland) die respectievelijk 1 uur en 37 minuten later werd geklokt en de derde prijs duif deed er nog 9 minuten langer over ook van Smit /Houten hier was de snelheid al teruggelopen 1016 m.p.m. Voor deze combinatie werd het een geweldige uitslag 27 bij de 51 prijsduiven. De 51ste en laatste prijs duif die van Combi Zwart en Zn deed er ruim 6 uur langer over en was de snelheid nog maar 664 meter per minuut. Al met al een vlucht buiten het geweldige succes van Combi Zwart en Zn om snel te vergeten. De Luxe prijs was voor Gorrie Lambregts. En de vleesprijzen werden gewonnen door Sjoerd en Rutger Zwart, Combi Smit/Houten, Gorrie Lambregts en Jan Hoogland. De meevlieg prijs was voor Truus Rienstra.

 

De uitslag:

Sjoerd en Rutger Zwart (9) 1.13.30.45.51.

Combi Smit/Houten (81) 2.3.5.6.8.9.10.11.14.17.19.21.23.24.26.33.37.38.39.40.41.42.43.46.47.49.50.

G. Lambregts Terschelling (12) 4.15.16.20.22.25.27.28.29.

G. de Koe (10) 7.36.

F. Fiege Terschelling. (12) 12.18.31.32.

J.J. Hoogland (9) 34.48.

Erik Alkema (14) 35.

A.A. Zijlstra (6) 44.                                                                   

 

Dienstverlening Harlingen Vormer 36 eerste leider in de Fond Sponsor Competitie

De eerste Fond vlucht van de sponsorcompetitie vanuit Pontische/Corneille bracht Dienstverlening Harlingen Vormer 36 op 1, op 2 Harlingen Courant/Flevodruk op 3 Slagerij Marten van de Zee op de Spekmarkt Harlinger, op 4 Hotel Zeezicht Vlieland en op de 5e plaats Harlingenboeit.nl.

 

De andere sponsors na deze vlucht in nog willekeurige volgorde:

Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688, Roxa Totaalontzorgers, De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen, Nauta’s Schildersbedrijf, Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen, Smit Beheer en Verhuur Vlieland, Café Tuinzicht in de Nieuwstraat, Visser Containers en Recycling, Cor Nijkamp Bloemen, Copini brillen en Contactlenzen, Bierma voor al uw bestrating, Bouwbedrijf Bruinsma BV, Grafische Centrum Harlingen en Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats.

                                                                                                                                                                                          

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Deelname Lanenkaatsen al over de 150

29-05-2017

HARLINGEN - Met nog twee weken te gaan is de deelnameteller van het Lanenkaatsen de 150 gepasseerd.

Present Noordwest Friesland zoekt collectanten

29-05-2017

HARLINGEN - Van 6 juni tot en met 10 juni collecteert Present Noordwest Friesland mee met de Oranje Fonds collecte in Harlingen.

Zwemmers SG F.Z.C.’54-De Vikings volop in prijzen in Emmen

29-05-2017

HARLINGEN - De zwemmers van SG F.Z.C.’54 de Vikings konden zich afgelopen weekend opmaken om te knallen op de Regionale B-Kampioenschappen.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot