CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Dames 1 pakt weer punten

06-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zondag speelde Harlinger Dames 1 weer een thuiswedstrijd tegen Hoogeveen.

Dames 1 pakt weer punten Sarah Rushforth in actie in een één tegen twee situatie.

Kijkende naar de stand zou het mogelijk zijn te winnen van de dames uit Hoogeveen. In de stromende regen begon Harlingen aan de voorbereiding van de wedstrijd. Harlingen kon na de afgelopen weken wel even een boost gebruiken.

 

Gelukkig bleek Harlingen al vanaf het fluitsignaal de sterkere partij. Er werden veel mooie aanvallen opgebouwd. Toch ontstond er geen doelpunt. Hoogeveen stelde zich verdedigend op en stond met z’n tienen te verdedigen in eigen 23-metergebied. Harlingen wist hier helaas niet op in te spelen. Gelukkig was de achterhoede van Harlingen ook ijzersterk met de terugkomst van Marije Doeksen en Anna Posthumus. Hierdoor ontstond meer vertrouwen en kon Joyce Heida het middenveld en de voorhoede wat meer ondersteunen. Uiteindelijk viel dan ook het eerste doelpunt in het voordeel van Harlingen.

 

Na de rust ging de wedstrijd op dezelfde voet verder. Toch wist Harlingen dat er meer uit de wedstrijd te halen viel. Sarah Rushforth vocht door en liep mooie rushes en Inge de Groot wist in de cirkel meerdere malen gevaarlijk te worden. Wederom was dit niet genoeg. Harlingen vocht door, maar net iets te hard. Komende tijd zal Harlingen moeten focussen op het slim spelen van een wedstrijd. Wel werden de Harlinger Dames nog beloond met een doelpunt. 2-0 was de eindstand. Aankomende zondag speelt Dames 1 wederom een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Meppel om 12.45 uur.

 

De bal wilde er niet in bij Meisjes D2

 Zaterdagmorgen een lange rit op naar Assen. De D-2 mocht hier spelen tegen HVA MD4 uit Assen. De eerste 10 minuten was het bij beide teams even wat rommelig. Waarschijnlijk moest iedereen weer even wennen aan het wedstrijd gevoel na een aantal weken van rust. Harlingen had een aantal mooie acties. Door mooie passes van het middenveld konden de spitsen van Harlingen uitbreken, maar kwamen helaas bij de goal van Assen net te kort. De beide teams waren aan elkaar gewaagd tot de 30e minuut. Dat was het moment dat Assen een kans had.

 

Eerst een prachtige redding van de keepster van Harlingen, maar daarna kwam er gelijk nog een kans en die bal ging erin. De Harlingers herstelden zich prima, maar door even een onoplettend moment lag bal nummer 2 al in de goal. In de pauze werden de Harlinger meiden onder het genot van de appeltjes opgepept door de coach en assistent coach met een powerspeech met quotes als “hard naar voren” “blijf je mannetje klieren, geef niet op” “schiet in de cirkel” gingen we met volle moed de tweede helft in. De 2e helft mocht de keepster van Harlingen flink aan de bak met een aantal prachtige reddingen als gevolg, maar helaas ook treffers. Maar ja, zeg nu zelf een eeneiige tweeling bij de tegenstander brengt je ook van de wijs, denk je degene te hebben gestopt, is de andere je voorbij. Op de een of andere manier leek het of de bal was betoverd, prachtige kansen en overspel bij de sportieve meiden van Harlingen, maar het mocht niet baten. Assen had alles mee.

 

Eindstand was 6-0 voor Assen, maar met een rechte rug konden de meiden van Harlingen de hand schudden en terugkijken op de eerste wedstrijd na een pauze van een aantal weken. Met het zand tussen de bitjes werd er gezellig afgesloten als gebruikelijk met zingen onder de douche. Er zit zeker progressie in dit team en ik weet zeker dat gaat er uit komen!

 

Standen HMHC

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Resultaten woonwensenonderzoek 55-plussers in Harlingen bekend

06-11-2017

HARLINGEN - Hoe willen 55 plussers in Harlingen nu en in de toekomst wonen?

Ons Food & Wine gaat er even tussenuit!

06-11-2017

HARLINGEN - Restaurant Ons Food & Wine gaat even genieten van een vakantie.

Week van Respect in Harlingen

06-11-2017

HARLINGEN - Burgemeester Roel Sluiter geeft maandag 6 november een gastles aan groep 4C van de Maritieme Academie in Harlingen in het kader van de week van respect.

Reacties

Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine