Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Daadkrachtiger Donitas verslaat VVH-heren 1 in de Waddenhal

02-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag stond in de Harlinger Waddenhal een inhaalwedstrijd op het programma voor het eerste herenteam van VVH.

Na enkele nederlagen op rij, was de inzet nu om een positief resultaat te behalen. Tegenstander was het tweede team van Studentenvolleybalvereniging Donitas uit Groningen. Na ruim anderhalf uur waren het de bezoekers die de winst veiligstelden.

 

Binnen de lijnen begonnen naast libero Hedzer Wiersma, Rik Sijtsma, Marnik Agema en Koen Sikkema op de buitenkanten, Meindert Paul Kwast en Stefan de Jong op de midden en Johannes Bult als spelverdeler. Ewout Schat, Ignarts Bakker en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank.

 

Vanaf het begin was het Donitas die het beste van het spel had. Aan Harlinger zijde was het veelste timide en werden vooral in de aanval vele onnodige fouten gemaakt. Het gebrek aan scorend vermogen, maakte dat de rest van het spel van VVH ook zwakker werd. Vanaf de servicelijn konden de mannen, op Rik na, amper druk produceren en ook in de blokkering en rally was VVH niet attent. Zo werden set 1 en 2 dik verloren.

 

In set drie werden aanpassingen in de opstelling gemaakt door coach Jan Kamminga. Meindert Paul schoof naar de diagonaalpositie, Rik nam de plek van Marnik aan de buitenkant over en Ignarts kwam er op de midpositie in. Na enkele opstartproblemen, bleken deze verschuivingen een zeer positief effect op het team te hebben. Er was meer rust in het serve-pass doordat Meindert Paul een groot stuk veld voor z’n rekening nam, waardoor Johannes vaker de aanvallers vrij kon spelen. Het vertrouwen groeide bij de Skûtsjeboys en met name Rik wist zich in de aanval te onderscheiden, terwijl ook Koen en Stefan beter doorkwamen. VVH had tegen het einde van de set een voorsprong te pakken van 5 punten (22-17) en leek de setwinst voor het grijpen te hebben. Helaas zakte de thuisploeg op deze stand volledig weg. De pass bleef hangen en de aanvallers maakten fout op fout, waardoor de studenten de achterstand ombogen en met 23-25 de set wonnen.

 

Het verlies van de wedstrijd moest snel verwerkt worden om nog aanspraak te maken op een puntje en wonderwel bleek al snel in de vierde set dat de heren er weer vol voor gingen. Enthousiast werd er gespeeld en door een groot stuk vechtlust werden de lange rally’s dikwijls gewonnen van de Donitaters. De passing van Meindert Paul en Hedzer was goed verzorgt en in de serve wist VVH voor het eerst in de wedstrijd meer te brengen dan de bezoekers. Met 25-15 ging de set relatief eenvoudig naar VVH. Eindstand van de wedstrijd dus 1-3 voor Donitas.

 

Zo speelden de Harlingers twee slechte sets en twee goede sets, wat door het jammerlijke verlies van de derde set niet leidde tot een (misschien wel verdiende) vijfsetter. Een compliment moet ook uitgaan naar de Groningse studenten, die ten opzichte van vorige ontmoeting in Groningen duidelijke stappen hebben gezet en over het geheel gezien de sterkere waren. Bij VVH was het goed om te zien dat, in tegenstelling tot de laatste wedstrijden, nu weer vechtlust te zien was en dat bij vlagen ook gewoon een erg goed niveau gehaald werd.

 

Op 11 maart staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan spelen de mannen tegen mede-promovendus CSV uit Zwolle. Dit team staat ook zeer netjes in het linker rijtje, dus het beloofd een zware pot te worden. Om 19.00 uur gaat de wedstrijd van start.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geert van Tuinen bij Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Meer dan 25 jaar al werkt Geert van Tuinen als professioneel radiomaker bij Omrop Fryslân.

Voorbeschouwing: De Wâlde - Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Zeerobben kan aan de bak.

Wie Kent Mother Love Bone

02-03-2017

HARLINGEN - Na de jankende gitaren komen nu de snoeiende gitaren op vrijdagavond.

Reacties

De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater