Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Daadkrachtiger Donitas verslaat VVH-heren 1 in de Waddenhal

02-03-2017

HARLINGEN - Afgelopen dinsdag stond in de Harlinger Waddenhal een inhaalwedstrijd op het programma voor het eerste herenteam van VVH.

Na enkele nederlagen op rij, was de inzet nu om een positief resultaat te behalen. Tegenstander was het tweede team van Studentenvolleybalvereniging Donitas uit Groningen. Na ruim anderhalf uur waren het de bezoekers die de winst veiligstelden.

 

Binnen de lijnen begonnen naast libero Hedzer Wiersma, Rik Sijtsma, Marnik Agema en Koen Sikkema op de buitenkanten, Meindert Paul Kwast en Stefan de Jong op de midden en Johannes Bult als spelverdeler. Ewout Schat, Ignarts Bakker en Sjoerd Tekstra begonnen op de bank.

 

Vanaf het begin was het Donitas die het beste van het spel had. Aan Harlinger zijde was het veelste timide en werden vooral in de aanval vele onnodige fouten gemaakt. Het gebrek aan scorend vermogen, maakte dat de rest van het spel van VVH ook zwakker werd. Vanaf de servicelijn konden de mannen, op Rik na, amper druk produceren en ook in de blokkering en rally was VVH niet attent. Zo werden set 1 en 2 dik verloren.

 

In set drie werden aanpassingen in de opstelling gemaakt door coach Jan Kamminga. Meindert Paul schoof naar de diagonaalpositie, Rik nam de plek van Marnik aan de buitenkant over en Ignarts kwam er op de midpositie in. Na enkele opstartproblemen, bleken deze verschuivingen een zeer positief effect op het team te hebben. Er was meer rust in het serve-pass doordat Meindert Paul een groot stuk veld voor z’n rekening nam, waardoor Johannes vaker de aanvallers vrij kon spelen. Het vertrouwen groeide bij de Skûtsjeboys en met name Rik wist zich in de aanval te onderscheiden, terwijl ook Koen en Stefan beter doorkwamen. VVH had tegen het einde van de set een voorsprong te pakken van 5 punten (22-17) en leek de setwinst voor het grijpen te hebben. Helaas zakte de thuisploeg op deze stand volledig weg. De pass bleef hangen en de aanvallers maakten fout op fout, waardoor de studenten de achterstand ombogen en met 23-25 de set wonnen.

 

Het verlies van de wedstrijd moest snel verwerkt worden om nog aanspraak te maken op een puntje en wonderwel bleek al snel in de vierde set dat de heren er weer vol voor gingen. Enthousiast werd er gespeeld en door een groot stuk vechtlust werden de lange rally’s dikwijls gewonnen van de Donitaters. De passing van Meindert Paul en Hedzer was goed verzorgt en in de serve wist VVH voor het eerst in de wedstrijd meer te brengen dan de bezoekers. Met 25-15 ging de set relatief eenvoudig naar VVH. Eindstand van de wedstrijd dus 1-3 voor Donitas.

 

Zo speelden de Harlingers twee slechte sets en twee goede sets, wat door het jammerlijke verlies van de derde set niet leidde tot een (misschien wel verdiende) vijfsetter. Een compliment moet ook uitgaan naar de Groningse studenten, die ten opzichte van vorige ontmoeting in Groningen duidelijke stappen hebben gezet en over het geheel gezien de sterkere waren. Bij VVH was het goed om te zien dat, in tegenstelling tot de laatste wedstrijden, nu weer vechtlust te zien was en dat bij vlagen ook gewoon een erg goed niveau gehaald werd.

 

Op 11 maart staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan spelen de mannen tegen mede-promovendus CSV uit Zwolle. Dit team staat ook zeer netjes in het linker rijtje, dus het beloofd een zware pot te worden. Om 19.00 uur gaat de wedstrijd van start.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geert van Tuinen bij Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Meer dan 25 jaar al werkt Geert van Tuinen als professioneel radiomaker bij Omrop Fryslân.

Voorbeschouwing: De Wâlde - Zeerobben

02-03-2017

HARLINGEN - Zeerobben kan aan de bak.

Wie Kent Mother Love Bone

02-03-2017

HARLINGEN - Na de jankende gitaren komen nu de snoeiende gitaren op vrijdagavond.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen
Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen