Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

D66 Harlingen: Schriftelijke vraag aan college

29-11-2016

HARLINGEN - In navolging van de op 6 oktober jl. door D66 Harlingen gestelde vragen over de risico’s van het sporten op kunstgras na de uitzending van Zembla heeft D66 Harlingen enkele aanvullende vragen.

Dit naar aanleiding van de NOS-nieuwsberichten over het onderzoek van de bandenbranchevereniging VACO.

 

Het standpunt van de Gemeente Harlingen na de uitzending van Zembla was dat voorlopig gespeeld kan worden op kunstgras in Harlingen, totdat het onderzoek van het RIVM en de  KNVB is afgerond. Doorspelen totdat mogelijk bewezen is dat het rubbergranulaat onveilig is.

 

Uit de voorlopige resultaten van het onderzoek van de VACO blijkt dat op 58 van de 60 onderzochte velden kankerverwekkende stoffen zijn aangetroffen. De concentratie van deze stoffen overstijgt tot 6 maal de consumentennorm. Deze norm geldt op dit moment niet voor kunstgrasvelden, maar moeten volgens het NVVA wel gelden voor rubbertegels in speeltuinen. Het Europees Parlement onderzoekt momenteel of deze consumentennorm ook voor de rubberkorrels op het kunstgras moet gaan gelden.

 

De berichtgeving heeft ook in de Gemeente Harlingen voor onrust en onduidelijkheid gezorgd. Het College heeft in een verklaring op maandag 27 november jl. het volgende gesteld:

  • Het College is zeer bezorgd en volgt de ontwikkelingen op de voet.
  • Het College geeft aan dat nu niet aan te geven is of de velden veilig zijn. Het is niet onveilig, maar ook niet bewezen veilig.
  • Het College geeft aan niet anders te kunnen dan de onderzoeken en de onderzoeksresultaten af te wachten.

 

Voorlopig kan er in Harlingen dus gebruik worden gemaakt van de kunstgrasvelden. De voetbalclubs volgen de eigenaar van de velden (de Gemeente Harlingen) in deze keuze.

 

D66 heeft de volgende vragen:

  • Op maandag 28 november jl. heeft er overleg plaatsgevonden tussen Gemeente en voetbalclubs. De Gemeente verklaart, als eigenaar en verhuurder van de velden, nu niet anders te kunnen te wachten op de onderzoeksresultaten. Is tijdens dit overleg overwogen om een speelverbod (algeheel verbod of alleen voor jeugd?) in te stellen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waarom is dit dan niet ingesteld?
  • Het College heeft, ondanks dat zij aangeeft zeer bezorgd te zijn en bovendien de vraag of het spelen op kunstgras veilig is niet kan beantwoorden, toch gekozen voor de denkrichting ‘spelen, totdat bewezen is dat het onveilig is’. Als het College ‘zeer bezorgd’ is en niet kan bewijzen dat het veilig is om te sporten op het kunstgras, waarom heeft het College niet gekozen voor het standpunt ‘niet spelen, totdat bewezen is dat het veilig is’? Is in deze keuze ook meegenomen dat het hier ook een grote groep kinderen betreft?

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Nu bij Kamsma Schoenen: 20% korting op de Gabor collectie

29-11-2016

HARLINGEN - De gevarieerde collectie omvat alle typen vrouwelijke schoenen, pumps en laarzen.

Ontwikkelingen rondom het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden

29-11-2016

HARLINGEN - De gemeente Harlingen volgt alle ontwikkelingen rondom het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden.

Fc Harlingen VR 1 sleept punt binnen in slotfase

29-11-2016

HARLINGEN - Na een periode van vier weken zonder competitievoetbal moesten de dames van VR 1 dan eindelijk eens weer aantreden voor een wedstrijd.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg