Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Cultuurcentrum in de maak

12-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen doet onderzoek naar een mogelijke samenwerking tussen de bibliotheek, het Hannemahuis en boekhandel van der Velde.

De ambitie is om het Hannemahuis en de bibliotheek aan elkaar te verbinden en zo een cultuurcentrum te realiseren op de Voorstraat.

 

Plannen voor een cultureel centrum

De gemeente Harlingen werkt al enige tijd aan plannen om de bibliotheek en het museum samen te brengen. Museum het Hannemahuis en de bibliotheek hebben aangegeven kansen te zien in een vernieuwende samenwerking met een boekhandel en dat onder één dak. Boekhandel Van der Velde ziet eveneens grote meerwaarde in deze samenwerking.

 

Wethouder Kuiken: “Het college ziet meerwaarde in het plan omdat het cultuurcentrum een culturele impuls aan onze binnenstad kan geven. En dat partijen die onderdeel uitmaken van het cultuurcentrum elkaar kunnen versterken. Daarnaast zorgt het voor reuring en dynamiek in ons winkelcentrum, en dat is precies wat we graag willen”.

 

Gesprekken met Wim Smits

Om het culturele centrum mogelijk te maken, heeft de gemeente ook het oog laten vallen op het pand van Wim Smits dat gesitueerd is tussen het Hannemahuis en de bibliotheek. Het pand zou straks de centrale entree moeten gaan vormen naar het cultuurcentrum. De gemeente heeft ondertussen meerdere gesprekken met Wim Smits gevoerd over de plannen. Daarnaast is de gemeente samen met Smits aan het kijken naar een alternatieve locatie voor de fotografiewinkel aan de Voorstraat.

 

Smits: “Het is jammer dat er nog steeds geruchten gaan over het verdwijnen van mijn winkel uit Harlingen. Dat gaat ook ten koste van mijn klandizie. Ik wil dan ook benadrukken dat dit niet klopt. Mijn winkel gaat niet verdwijnen uit de Voorstraat.”

Smits vervolgt: “Dat een zoektocht naar de perfecte oplossing voor mijn winkel tijd kost en ingewikkeld is, maakt het voor mij natuurlijk alleen maar lastiger. Samen met de gemeente werken we hard aan deze oplossing. Ik heb op dit moment al een ander pand op het oog en ik ben met de gemeente in gesprek om goede afspraken te maken over een verhuizing en alles wat daarbij komt kijken”.

 

Wethouder Kuiken: “Het is voor mij heel belangrijk dat de plannen niet ten koste gaan van de fotografiezaak van Smits, we zullen alles op alles zetten om samen met Smits een goede nieuwe plek te vinden in het stadshart van Harlingen”.

 

Hoe nu verder

De gemeente Harlingen werkt eraan om dit najaar de gemeenteraad te laten besluiten over de oprichting van het cultureel centrum. De planning is er op gericht in 2018 het centrum te openen.

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Onderwijs Politiek & Maatschappij Shoppen

Meer nieuws

Benefietconcert Live4Life naar binnen verplaatst!

12-07-2017

HARLINGEN - Het op het Havenplein geplande benefietconcert Live4Life wordt naar binnen verplaatst…

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

12-07-2017

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven.

Spijkerstad 2017 in aantocht

12-07-2017

DUCKSTAD - Het is bijna zover.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien