CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Cultuurcentrum in de maak

12-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen doet onderzoek naar een mogelijke samenwerking tussen de bibliotheek, het Hannemahuis en boekhandel van der Velde.

De ambitie is om het Hannemahuis en de bibliotheek aan elkaar te verbinden en zo een cultuurcentrum te realiseren op de Voorstraat.

 

Plannen voor een cultureel centrum

De gemeente Harlingen werkt al enige tijd aan plannen om de bibliotheek en het museum samen te brengen. Museum het Hannemahuis en de bibliotheek hebben aangegeven kansen te zien in een vernieuwende samenwerking met een boekhandel en dat onder één dak. Boekhandel Van der Velde ziet eveneens grote meerwaarde in deze samenwerking.

 

Wethouder Kuiken: “Het college ziet meerwaarde in het plan omdat het cultuurcentrum een culturele impuls aan onze binnenstad kan geven. En dat partijen die onderdeel uitmaken van het cultuurcentrum elkaar kunnen versterken. Daarnaast zorgt het voor reuring en dynamiek in ons winkelcentrum, en dat is precies wat we graag willen”.

 

Gesprekken met Wim Smits

Om het culturele centrum mogelijk te maken, heeft de gemeente ook het oog laten vallen op het pand van Wim Smits dat gesitueerd is tussen het Hannemahuis en de bibliotheek. Het pand zou straks de centrale entree moeten gaan vormen naar het cultuurcentrum. De gemeente heeft ondertussen meerdere gesprekken met Wim Smits gevoerd over de plannen. Daarnaast is de gemeente samen met Smits aan het kijken naar een alternatieve locatie voor de fotografiewinkel aan de Voorstraat.

 

Smits: “Het is jammer dat er nog steeds geruchten gaan over het verdwijnen van mijn winkel uit Harlingen. Dat gaat ook ten koste van mijn klandizie. Ik wil dan ook benadrukken dat dit niet klopt. Mijn winkel gaat niet verdwijnen uit de Voorstraat.”

Smits vervolgt: “Dat een zoektocht naar de perfecte oplossing voor mijn winkel tijd kost en ingewikkeld is, maakt het voor mij natuurlijk alleen maar lastiger. Samen met de gemeente werken we hard aan deze oplossing. Ik heb op dit moment al een ander pand op het oog en ik ben met de gemeente in gesprek om goede afspraken te maken over een verhuizing en alles wat daarbij komt kijken”.

 

Wethouder Kuiken: “Het is voor mij heel belangrijk dat de plannen niet ten koste gaan van de fotografiezaak van Smits, we zullen alles op alles zetten om samen met Smits een goede nieuwe plek te vinden in het stadshart van Harlingen”.

 

Hoe nu verder

De gemeente Harlingen werkt eraan om dit najaar de gemeenteraad te laten besluiten over de oprichting van het cultureel centrum. De planning is er op gericht in 2018 het centrum te openen.

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Onderwijs Politiek & Maatschappij Shoppen

Meer nieuws

Benefietconcert Live4Life naar binnen verplaatst!

12-07-2017

HARLINGEN - Het op het Havenplein geplande benefietconcert Live4Life wordt naar binnen verplaatst…

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

12-07-2017

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven.

Spijkerstad 2017 in aantocht

12-07-2017

DUCKSTAD - Het is bijna zover.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen