Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Cultuurcentrum in de maak

12-07-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen doet onderzoek naar een mogelijke samenwerking tussen de bibliotheek, het Hannemahuis en boekhandel van der Velde.

De ambitie is om het Hannemahuis en de bibliotheek aan elkaar te verbinden en zo een cultuurcentrum te realiseren op de Voorstraat.

 

Plannen voor een cultureel centrum

De gemeente Harlingen werkt al enige tijd aan plannen om de bibliotheek en het museum samen te brengen. Museum het Hannemahuis en de bibliotheek hebben aangegeven kansen te zien in een vernieuwende samenwerking met een boekhandel en dat onder één dak. Boekhandel Van der Velde ziet eveneens grote meerwaarde in deze samenwerking.

 

Wethouder Kuiken: “Het college ziet meerwaarde in het plan omdat het cultuurcentrum een culturele impuls aan onze binnenstad kan geven. En dat partijen die onderdeel uitmaken van het cultuurcentrum elkaar kunnen versterken. Daarnaast zorgt het voor reuring en dynamiek in ons winkelcentrum, en dat is precies wat we graag willen”.

 

Gesprekken met Wim Smits

Om het culturele centrum mogelijk te maken, heeft de gemeente ook het oog laten vallen op het pand van Wim Smits dat gesitueerd is tussen het Hannemahuis en de bibliotheek. Het pand zou straks de centrale entree moeten gaan vormen naar het cultuurcentrum. De gemeente heeft ondertussen meerdere gesprekken met Wim Smits gevoerd over de plannen. Daarnaast is de gemeente samen met Smits aan het kijken naar een alternatieve locatie voor de fotografiewinkel aan de Voorstraat.

 

Smits: “Het is jammer dat er nog steeds geruchten gaan over het verdwijnen van mijn winkel uit Harlingen. Dat gaat ook ten koste van mijn klandizie. Ik wil dan ook benadrukken dat dit niet klopt. Mijn winkel gaat niet verdwijnen uit de Voorstraat.”

Smits vervolgt: “Dat een zoektocht naar de perfecte oplossing voor mijn winkel tijd kost en ingewikkeld is, maakt het voor mij natuurlijk alleen maar lastiger. Samen met de gemeente werken we hard aan deze oplossing. Ik heb op dit moment al een ander pand op het oog en ik ben met de gemeente in gesprek om goede afspraken te maken over een verhuizing en alles wat daarbij komt kijken”.

 

Wethouder Kuiken: “Het is voor mij heel belangrijk dat de plannen niet ten koste gaan van de fotografiezaak van Smits, we zullen alles op alles zetten om samen met Smits een goede nieuwe plek te vinden in het stadshart van Harlingen”.

 

Hoe nu verder

De gemeente Harlingen werkt eraan om dit najaar de gemeenteraad te laten besluiten over de oprichting van het cultureel centrum. De planning is er op gericht in 2018 het centrum te openen.

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Onderwijs Politiek & Maatschappij Shoppen

Meer nieuws

Benefietconcert Live4Life naar binnen verplaatst!

12-07-2017

HARLINGEN - Het op het Havenplein geplande benefietconcert Live4Life wordt naar binnen verplaatst…

Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

12-07-2017

HARLINGEN - Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven.

Spijkerstad 2017 in aantocht

12-07-2017

DUCKSTAD - Het is bijna zover.

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen