Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Copini 60+ kaatsen 8e ronde

14-07-2017

HARLINGEN - De nummers 1 en 2 waren partuur Frans Alberda, Tommie Zuiderhof en Klaas v d Hoek tegen Rick Vlieger, Wiebe Dijkstra en Wiebe van Dijk.

En al voor de partij begonnen was had Klaas geen vertrouwen in een goed resultaat, dit kanne we nooit winne seun, zei Klaas. Maar met een kanjer als Frans in je partuur en de atleet Tommie, kan je van iedereen winne. Wel was het zo dat Rick Vlieger natuurlijk in topvorm was en Wiebe Dijkstra als een eerste klas CFK-kaatser opsloeg en van Dijk gewoon weer zijn kaatskes neerlag. Vreemd was wel dat vaak achterin Rick Vlieger werd opgezocht en die sloeg menig bal bij Fokje Knier op hur barbecue. Binnen 10 minuten was het dan ook al 0-3 voor Vlieger c.s. Even leek partuur Alberda wat terug te doen maar ze hadden wat pech in het tussenspel. Tommie lag vaak op sien donder maar hij keerde nooit een bal. Dit tot verdriet van sien vrouw die an e kant zat te kieken. Het werd uiteindelijk 0-5 en 4-6 toen plaatste Wiebe Dijkstra weer een mooie zitbal. Sien broer Albert zat an e kant en was wel een bitsje trots op um.

 

In perk 3 kaatsten partuur 3 bestaande uit Piet Stellingwerf, Ysbrand Brandsma en Andries Koornstra tegen partuur 4 met Klaas Kloosterman, Jan Kwast en Gerard Voogd. Een op papier mooie loting werd in de praktijk ook volledig waargemaakt. Beide parturen wisselden prima acties af met knullige fouten waardoor men elkaar in evenwicht hield.

 

Het eerste eerst werd op de stand 6 - 6 gelijk binnengehaald door partuur 3 met een zitbal van Andries Koornstra aan de opslag 1 - 0. Het tweede eerst werd ook weer op de stand 6 - 6 gelijk door partuur 4 veroverd en werd het eersten gelijk 1 - 1. Het volgende eerst was voor partuur 3 door knap uitslagwerk van Ysbrand Brandsma met kaatsen die behouden bleven. 2 - 1. Vervolgens was het weer partuur 4 in de persoon van Gerard Voogd die met zijn degelijke opslag het eerst pakte en de stand gelijktrok. 2 - 2.

 

Ondertussen was de ander partij al afgelopen en konden de vaste toeschouwers zich volledig richten op deze partij waarvan niet te voorspellen was wie de winnaar zou worden. Ysbrand begon constanter op te slaan en door wat uitslag missers van Klaas Kloosterman werd het  3 - 2. Met wat opslagfouten van Andries en een formidabele onderhandse uitslagbal van Gerard Voogd met een kaats op de boven werd op 6 -  2 het eerst gepakt en was de stand weer in evenwicht, 3 - 3. Het volgende eerst werd op de stand 4 - 6 met een zitbal van Gerard Voogd gepakt kwam partuur 4 voor het eerst in deze partij voor te staan met 3 - 4. Partuur 3 vocht zich weer terug en bracht de stand op 4 eersten gelijk.  4 - 4.

 

Ondanks een mislukt trucje van Gerard Voogd, welke met de linkerarm de opslagbal uit wees en met de rechterarm (mis) sloeg en staalhard de punten opeiste, pakte zijn partuur toch het 5e eerst.  4 - 5. Piet Stellingwerf kon ondanks goed opslagwerk in het volgende eerst niet voorkomen dat het alweer 6 - 6 werd. Ysbrand Brandsma deed echter zijn plicht en sloeg de knap achterin opgeslagen bal door Gerard Voogd voorbij en werd het 5 eersten gelijk.  5 - 5. In het alles beslissende laatste eerst met 2 kaatsen, sloeg Ysbrand Brandsma aan de opslag bij partuur 3 achtereenvolgens een opslagbal buiten, een zitbal en wederom een buitenslag (2 -  4) en 2 kaatsen.

 

Met Jan Kwast aan de opslag van partuur 4 retourneerde Gerard Voogd de uitgeslagen bal knap tot voor de kaats en werd het (2 - 6). Door een opslagbal van Jan op de voorlijn werd de 2e kaats een prooi voor partuur 3.  (4 - 6). De volgende opslagbal leverde een kaats op en kwam Ysbrand weer aan de opslag. Zijn opslagbal viel buiten en kwam er een eind aan een prachtige partij.  5 - 5 + 4 - 6.

 

Deelnemers

        Eersten

 

 

Voor

Tegen

Klaas Kloosterman

46

26

Wiebe van Dijk

45

19

Rick Vlieger

44

25

Andries Koornstra

35

22

Thom Zuiderhof

35

34

Wiebe Dijkstra

31

24

Frans Alberda

31

31

Douwe Broersma

28

34

Gerard Voogd

26

20

Piet Stellingwerf

21

15

Ysbrand Brandsma

15

14

Jan Kwast

14

29

Klaas van der Hoek

13

48

Bote Brandsma

1

6

Gerrit Bijdeweg

1

6

Jan van der Heide

0

0

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Horecakaatsen op de Voorstraat

14-07-2017

HARLINGEN - Zondag 23 juli gaat het weer gebeuren: de jaarlijkse Horecakaatspartij op de Voorstraat.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei