Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Copini 60+ kaatscompetitie 2017

01-06-2017

HARLINGEN - Wat is ut oek een pracht veld dat Eendracht kaatsveld, en helemaal at ut zonsje oek nog skient.

3e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017

En voor de 60-plusser is dat zonsje oek beter want dan wudde die ouwe spieren weer wat soepeler. Het begon met de partij tussen Klaas van der Hoek, Klaas Kloosterman en Jan Kwast tegen Rick Vlieger en Geert Voogd. En die Rick Vlieger begint aan zijn tweede jeugd dartel as een jong veulensje vliegt ie over ut veld en op en uut doet ie ut oek best. Zijn partuur kwam dan ook voor met 0-1 maar bij de stand 6-4 plaatste Klaas Kloosterman een vliegende zitbal 1-1 dus. Maar het liep niet best met partuur v d Hoek zowel in het perk als aan de opslag werden er foutjes gemaakt. Even leek het nog spannend te worden het werd 1-3 en 6-6. De mannen v d Hoek en Kwast stonden geconcentreerd in het perk, de opgeslagen bal van Rick Vlieger vloog in het perk en was niet te verwerken 1-4. Bij de stand 1-5 en 4-6 kreeg Jan Kwast de bal achterin, sien stijl was prachtig maar ut was verrotte jammer dat ie een meter missloeg. Mooie winst voor Vlieger c.s. maar dink urom Klaas, Klaas en Jan wudde elke week beter.

 

In het andere perk kaatsten Douwe Broersma, Tommie Zuiderhof en Wiebe Dijkstra tegen Frans Alberda, Andries Koornstra en Wiebe van Dijk. Dit werd een spannende partij die aardig lang duurde, en vaak werd het 6 gelijk. Partuur Broersma kwamen met 3-2 voor maar partuur Alberda vocht terug. Andries Koornstra deed dat se fuul dat sien korte pootsjes ut niet bij houwe konnen en hij drie slagen over de hasses sloeg. Toch pakten ze de twee volgende eersten maar dat kwam omdat Zuiderhof, terwijl hij voor de kaats stond, de bal onder of over zien grote poot lope liet. Maar ook de opslag van Douwe Broersma liep niet echt lekker en waren ze in dan tikte Wiebe van Dijk de ballen weer kundig deur ut hoekje of liet ie um stuite voor sien watervlugge achterinner Frans Alberda. En bij de stand 5-5 en 4-6 sloeg Alberda de bal geplaatst voorbij en pakte zijn partuur de 7 punten.

 

4e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017

 

Onder ideale weersomstandigheden, werd  op maandagavond 29 mei alweer de 4e ronde van de Copini 60+ kaatscompetitie gespeeld. In perk 1 kaatsten partuur 1 met Piet Stellingwerf, Klaas Kloosterman en Andries Koornstra tegen partuur 2 met Douwe Broersma, Klaas van der Hoek en Thom Zuiderhof.

Het was de eerste partij dit seizoen voor Piet Stellingwerf en zette met zijn maten gelijk de toon. Partuur Broersma werd op alle fronten afgetroefd en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Even leek er hoop toen het 3 - 1 werd. Thom Zuiderhof sloeg  vanuit het voorperk mooie kaatsen en noteerde enkele bovenslagen. Bij Klaas van der Hoek en Douwe Broersma ging er teveel mis en werd het al vlot daarna 4 - 1. Op de stand  4 - 1  +  6 - 6 en een kaats bij de middellijn, sloeg Thom prima uit, maar stonden Andries en Klaas Kloosterman in het veld weer goed opgesteld en  keerden de bal voor de kaats.

Ook bij de stand  5 - 1 werd het weer 6 gelijk in punten, maar sloeg Klaas Kloosterman de kaats geplaatst voorbij en waren de terechte winnaars.

 

In perk 2 moest Jan Kwast helaas al snel met een knie blessure de wedstrijd staken. Hierdoor werd de partuur samenstelling gewijzigd en kaatsten in partuur 3 Frans Alberda met Wiebe van Dijk tegen partuur 4 met Rick Vlieger en Wiebe Dijkstra. Dit werd een leuke partij met van beide kanten prima uitslagwerk. Rick Vlieger aan de ene kant en Frans Alberda aan de andere kant lieten wel weer even zien dat ut wel erg toeke 60 plussers binne. Het werd aardig spannend Wiebe Dijkstra sloeg knap op maar die andere Wiebe had vaak een dikke kaats leggen. En at ie al mistte dan pakte de atletische Frans Alberda alsnog wel de bal. Maar Rick en Wiebe D. deden daar niet voor onder, het ging gelijk op en op 3-3 en 4-6 pakten Alberda c.s. het eerst. Een belangrijk slag viel op 3-4 en 6-6 met Vlieger aan de stuit en wat hij anders nooit doet deed hij nu wel, hij sloeg de bal buiten 3-5 dus. Het volgende eerst pakten Alberda en van Dijk door sterk opslagwerk van Alberda, bij de stand 3-5 en 4-6 sloeg Alberda de kaats voorbij.

 

De komende 2 weken wordt er niet gekaatst vanwege 2e pinksterdag en het Lanenkaatsen

 

Na 4 speelronden is de voorlopige tussenstand als volgt:

No.

Deelnemers

       

 

 

 

 

Voor

Tegen

 

    1.

Rick Vlieger

24

11

 

    2.

Andries Koornstra

21

7

 

    3.

Wiebe van Dijk

21

9

 

    4.

Klaas Kloosterman

18

14

 

    5.

Douwe Broersma

16

19

 

    6.

Frans Alberda

15

14

 

    7.

Gerard Voogd

14

3

 

    8.

Thom Zuiderhof

14

20

 

    9.

Wiebe Dijkstra

8

12

 

  10.

Piet Stellingwerf

7

1

 

  11.

Klaas van der Hoek

5

24

 

  12.

Jan Kwast

3

12

 

  13.

Bote Brandsma

1

6

 

  14.

Gerrit Bijdeweg

1

6

 

  15.

Ysbrand Brandsma

0

0

 

  16.

Jan van der Heide

0

0

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt