Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Cliënten Wmo en Jeugd zijn positief over de gemeente Harlingen

03-01-2017

HARLINGEN - Inwoners die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of Jeugdwet zijn tevreden over de manier waarop de gemeente Harlingen de ondersteuning heeft geregeld.

Dat blijkt uit ervaringsonderzoeken van onderzoeksbureau BMC. Beide onderzoeken richten zich op thema’s als toegankelijkheid en kwaliteit van voorzieningen en de effecten die cliënten ondervinden wanneer ze gebruik maken van de voorzieningen.

 

Uitkomsten Wmo cliëntenervaringsonderzoek

Gemeenten moeten er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig mee kunnen doen in de samenleving. Mensen die hiervoor ondersteuning nodig hebben, kunnen een beroep doen op de Wmo. BMC heeft 1000 Wmo-cliënten gevraagd deel te nemen aan het onderzoek. 311 inwoners hebben daadwerkelijk de vragenlijst ingevuld, dit is een respons van 31%. Uit het onderzoek blijkt dat 86% van de ondervraagden vindt dat de kwaliteit van de geboden ondersteuning goed is. 80% van de ondervraagden vindt dat zij, met de geboden ondersteuning, beter de dingen kunnen doen die zij willen.

Wel wordt geadviseerd dat de gemeente meer bekendheid moet geven aan de onafhankelijke cliëntondersteuning. Hier maken nog maar weinig mensen gebruik van, zo blijkt uit het onderzoek. Ook kan de gemeente de reserveringstijd inkorten bij taxivervoer. Nu moet daar minimaal 4 uur tussen zitten en dat is te lang volgens de ondervraagden.

 

Uitkomsten Jeugdwet cliëntenervaringsonderzoek

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet. 245 ouders en 160 jongeren zijn door BMC gevraagd deel te nemen aan het onderzoek. 52 ouders en 24 jongeren hebben dit daadwerkelijk gedaan (respons van 19%). 70% van de ondervraagden weet waar ze voor hulp terecht kunnen en 80% van de ondervraagden geeft aan dat de hulpverleners voldoende kennis hebben. 78% geeft daarnaast aan dat het door deze hulp beter gaat met het kind. Wel wordt geadviseerd dat de gemeente aandacht heeft voor de duur van de aanvraag en het betrekken van de ouders bij de hulpvraag.

 

Tevreden over de uitkomsten

Wethouder Hein Kuiken is tevreden over de uitkomsten. “Dit soort onafhankelijke onderzoeken naar de ervaringen van inwoners met ons zorgaanbod is erg belangrijk. Het is een goede graadmeter om te zien hoe we het doen én het geeft ons belangrijke houvast om de zorg nog beter in te richten. Ik ben blij dat we de ondersteuning nu al erg goed aanpakken en we gaan het komende jaar voortvarend aan de slag met de verbeterpunten”.

 

Downloads

 

Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Roel Sluiter

03-01-2017

HARLINGEN - Naast de uitreiking van de Boei van Harlingen, de Hotze Schuil trofee en de gemeentelijke draagspeld heeft burgemeester Sluiter maandag 2 januari zijn Nieuwjaarstoespraak gegeven.

Zeerobben wint 36e Havenstadtournooi

03-01-2017

HARLINGEN - Het 36e Havenstadtoernooi was weer van grote klasse en wederom goed georganiseerd.

Uitslag tweede trekking HOV Winter Stempelactie

03-01-2017

HARLINGEN - In de laatste week van december 2016 heeft de tweede trekking van HOV Winter Stempelactie 2016 plaatsgevonden.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12